Wijzigings- en annuleringsbeleid KLM Package Deals-boekingen

Het KLM Package Deals-beleid omtrent het wijzigen en annuleren van uw boeking wegens het coronavirus (COVID-19).
 

Wijzigings- en annuleringsbeleid KLM Package DealsPackage Deals


Wijzigings- en annuleringsbeleid voor KLM Package Deals-boekingen met vertrek t/m 18 juni 2020.


  • Uw reis wordt door ons geannuleerd.
  • De volledige reissom wordt gerestitueerd in de vorm van een tegoedbon (de zgn. Corona-voucher).

De Corona-voucher (die voldoet aan de voorwaarden zoals opgesteld door de ANVR en SGR) wordt binnen enkele weken per mail toegestuurd. U hoeft hier geen verdere actie voor te nemen.
De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De voucher is geldig op de combinatie van vlucht, hotel en/of autohuur voor een bestemming naar keuze.

Wijzigings- en annuleringsbeleid voor KLM Package Deals-boekingen met vertrek vanaf 19 juni 2020.


Wereldwijd hanteren veel landen een verschillend reisbeleid. Dagelijks komen er nieuwe reisbeperkingen bij. Deze worden soms op zeer korte termijn ingevoerd. Als boekingen met vertrek vanaf 19 juni door deze reisbeperkingen geannuleerd worden, wordt de volledige reissom door ons gerestitueerd in de vorm van een Corona-voucher. Wij adviseren u om het reisadvies van  Buitenlandse Zaken   nauwgezet te volgen.

De voucher wordt binnen enkele weken per mail toegestuurd. U hoeft hier geen verdere actie voor te nemen.
De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De voucher is geldig op de combinatie van vlucht, hotel en/of autohuur voor een bestemming naar keuze.

Wijzigings- en annuleringsbeleid voor KLM Package Deals-boekingen voor niet-risicogebieden volgens het reisadvies van Buitenlandse Zaken en wanneer KLM (of partner) de vlucht kan uitvoeren.
Op de  
KLM Vluchtstatus pagina   is meer informatie beschikbaar. Wij hanteren het volgende:

  • Wijzigings- en annuleringkosten voor de geboekte diensten zijn van toepassing conform de voorwaarden van de betreffende leveranciers (luchtvaartmaatschappij, hotel, autoverhuurder etc.).
  • Wij adviseren u om het reisadvies van Buitenlandse Zaken  nauwgezet te volgen.
Wilt u uw reis omboeken van een risicogebied naar een niet-risicogebied dan kunt u contact met ons opnemen en wordt door ons eerst de boeking geannuleerd. U ontvangt de waarde van de geannuleerde reis in de vorm van een tegoedbon. Vervolgens kunt u hiermee een nieuwe boeking maken via de website .

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
 

Veelgestelde vragen & antwoorden

1. Ik heb een Package Deal geboekt met een vertrekdatum tot en met 18 juni 2020, wat gaat er met mijn boeking gebeuren?

Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben wij moeten besluiten om uw Package Deals-boeking te annuleren. Dit is het gevolg van de maatregelen die landen over de gehele wereld hebben genomen, waardoor afreizen naar en terugkeren uit het buitenland feitelijk onmogelijk is geworden. Om die reden hebben wij samen met onze partner Airtrade besloten om alle Package Deals-boekingen met vertrek tot en met 18 juni 2020 te annuleren. U wordt hierover ook geïnformeerd via e-mail.

2. Mijn Package Deals-boeking is geannuleerd. Hoe word ik financieel gecompenseerd?

Wij begrijpen dat de teleurstelling over uw geannuleerde reis groot is, maar u bent uw geld niet kwijt. We komen u graag tegemoet met een tegoedbon (de zgn. Corona-voucher), die u kunt inwisselen wanneer u een nieuwe vakantie bij ons boekt. De volledige reissom wordt gerestitueerd op deze voucher. De Corona-voucher voldoet aan de voorwaarden zoals opgesteld door de ANVR en SGR en wordt binnen enkele weken per mail toegestuurd. U hoeft hier geen verdere actie voor te ondernemen.

3. Wanneer ontvang ik mijn Corona-voucher?

Indien u recht heeft op een Corona-voucher ontvangt u een e-mail van KLM Package Deals (Powered by Airtrade) dat uw reis is geannuleerd vanwege het coronavirus. U ontvangt de Corona-voucher binnen enkele weken na deze e-mail. Hiervoor hoeft u geen contact met ons op te nemen.

4. Kan ik zelf een Corona-voucher aanvragen via de website?

Dit is helaas niet mogelijk voor pakketreizen. Wij bekijken per vertrekmaand de stand van zaken, informeren u tijdig als uw reis niet door kan gaan en voorzien u van een voucher.

5. Waar kan de Corona-voucher voor worden gebruikt?

Met een Corona-voucher kunt u een nieuwe reis boeken via KLM Package Deals naar een bestemming naar keuze. De voucher is geldig voor alle bestemmingen van KLM en partners binnen het KLM Package Deals-assortiment. De voucher is geldig op de combinatie van vlucht, hotel en/of autohuur van uw nieuwe reis. Overige en bijkomende kosten en/of diensten (zoals boekingskosten, ruimbagage, excursies en transfers) zijn voor eigen rekening. De voucher kan niet worden ingewisseld voor losse vliegtickets. Het saldo van de voucher is niet overdraagbaar. Als uw nieuwe reis goedkoper uitvalt, ontvangt u een nieuwe voucher met de restwaarde. Deze voucher heeft dezelfde verval- en reisdatum als de initiële voucher. De nieuwe voucher ontvangt u binnen 24 uur na gebruik van de initiële voucher. U hoeft hier niets voor te doen. Indien u kiest voor een duurdere reis dan kunt u het restantbedrag afrekenen in de laatste stap van het boekingsproces.

6. Hoe lang is het tegoed op mijn Corona-voucher geldig?

De Corona-voucher is op de dag van uitgifte 1 jaar geldig. Na deze datum vervalt het tegoed. Bijvoorbeeld: indien u uw voucher ontvangt op 1 mei 2020, dan kunt u deze verzilveren t/m 30 april 2021, met als uiterlijke vertrekdatum van uw reis 28 februari 2022.

7. Ik had in mijn oorspronkelijke boeking extra KLM-services (zoals bagage) bijgeboekt. Zijn deze kosten ook gedekt door de Corona-voucher?

De Corona-voucher dekt de gemaakte kosten voor uw pakketreis. Indien u extra KLM-services zoals bagage of een stoelreservering had bijgeboekt via Mijn Reis, kunt u de kosten daarvan terugvragen op de website van KLM.

8. Is de Corona-voucher persoonsgebonden of kan ik deze overdragen aan iemand anders?

De Corona-voucher is persoonsgebonden, u mag deze niet overdragen aan iemand anders.

9. Kan ik de Corona-voucher gebruiken om meerdere Package Deals te boeken? Dus het bedrag op de voucher spreiden over meerdere vakanties?

U kunt de voucher verzilveren voor een nieuwe Package Deals-boeking. Als uw nieuwe reis voordeliger uitvalt, ontvangt u een nieuwe voucher met de restwaarde. Deze restwaarde kunt u gebruiken voor nog een Package Deals-boeking. Deze voucher heeft dezelfde verval- en reisdatum als de initiële voucher. De nieuwe voucher ontvangt u binnen 24 uur na gebruik van de initiële voucher. U hoeft hier niets voor te doen.

10. Kan ik ook een andere bestemming boeken met de Corona-voucher?

De Corona-voucher kan worden ingezet op het gehele KLM Package Deals-assortiment. Dit hoeft niet dezelfde bestemming te zijn als uw vorige Package Deals-boeking. Wij helpen u graag inspiratie op te doen voor een nieuwe reis met ons aanbod aan stedentrips , strandvakanties  of luxe reizen .

11. Hoe kan de Corona-voucher gebruikt worden?

U kunt de Corona-voucher verzilveren tijdens het boekingsproces op de KLM Package Deals website . Vul uw persoonlijke vouchercode in vóór betaling van de reis in het ‘Kortingscode’ veld (stap 3 van de boeking). Het kortingsbedrag wordt dan automatisch verwerkt. Let op: de vouchercode dient tijdens het boeken te worden ingevuld en kan niet achteraf worden verwerkt.

12. Ik wil geld terug in plaats van een voucher. Wat zijn de mogelijkheden?

De omstandigheden zijn in het geval van de coronacrisis dermate exceptioneel, dat er door ons en de reisbranche voor een uitzonderlijke oplossing is gekozen, in de vorm van een zgn. Corona-voucher. De Corona-voucher wordt uitgegeven in samenwerking met ANVR en SGR en wordt gesteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat én de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een bijkomend voordeel voor u is dat het bedrag van de Corona-voucher gedekt is bij eventueel financieel onvermogen van KLM Package Deals (Powered by Airtrade). Als u desondanks uw voucher niet kunt of wilt gebruiken, dan kan uw voucher 12 maanden na de uitgiftedatum worden ingewisseld voor een teruggave van kosten.

13. Ik heb een Package Deal geboekt met een vertrekdatum vanaf 19 juni 2020. Gaat mijn reis door?

Op dit moment is dit nog niet duidelijk. Dagelijks komen er nieuwe reisbeperkingen bij, die soms op zeer korte termijn worden ingevoerd. Mocht uw boeking met vertrek vanaf 19 juni door deze reisbeperkingen geannuleerd worden, dan wordt de volledige reissom door ons gerestitueerd in de vorm van een Corona-voucher. Wij adviseren u om het reisadvies van Buitenlandse Zaken  nauwgezet te volgen.
Uiteraard houden wij u ook op de hoogte met de laatste informatie. Zo updaten wij regelmatig de pagina Wijzigings- en annuleringsbeleid KLM Package Deals  en informeren u indien nodig per e-mail.
 

Contact

Voor verdere vragen en informatie kunt u contact opnemen met het Airtrade Customer Service Centre.

Wij verontschuldigen ons voor de langere wachttijd dan u van ons gewend bent.

We streven ernaar u zo snel mogelijk te woord te staan.


Airtrade Customer Service Center

T: +31 88 247 87 90 (Nederland)
T: +32 2 793 0943 (België)
T: +35 228 480 883 (Luxemburg)
E-mail: klmpackagedeals@airtrade.nl 
Maandag-vrijdag: 09.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 09.30 - 17.00 uur
Zon en feestdagen: 12.00 - 16.30 uur