Aan boord gaan van uw vlucht

Paspoort- en veiligheidscontroles en het instappen kunnen langer duren dan verwacht. Per luchthaven kan deze tijdsduur verschillen. Om vertraging te voorkomen vragen we u dan ook om ruim op tijd op de luchthaven en bij de gate te zijn, vooral in drukke vakantieperiodes.
 
 

Inchecken en uw bagage afgeven

Om uw reis ontspannen te beginnen, kunt u eenvoudig online of op de luchthaven inchecken en uw bagage afgeven bij een van de bagageafgiftepunten. Bekijk de incheck- en bagageafgiftetijden.

Wilt u nog comfortabeler reizen? Dan adviseren we u om alleen kleine handbagage mee te nemen. Dat scheelt veel tijd, zeker op Amsterdam Airport Schiphol, waar een Small Bags Only-doorgang  is. Mocht uw tas toch groter zijn dan de toegestane afmetingen, dan moet u uw tas inchecken tegen betaling vanwege beperkte ruimte aan boord.

Om te voorkomen dat u uw vlucht mist, raden we u aan altijd rekening te houden met het feit dat de veiligheidscontrole, de paspoortcontrole en de bagageafgifte tijd kost.

 
 

Gate-tijden

U kunt uw boardingtijd vinden op zowel uw boardingpass als de schermen bij de vertrekgate. We raden u aan om bij uw gate te zijn voordat het boarden begint. Hoeveel tijd er tussen het vertrek en het boarden zit, hangt van uw bestemming en vertrekluchthaven af. Houd hierom altijd de schermen op de luchthaven in de gaten voor mogelijke gatewijzigingen en bekijk bij uw gate of uw vluchtnummer overeenkomt met het vluchtnummer op het scherm. Zo bent u er zeker van dat u bij de juiste gate bent.

Vanaf 90 tot 60 minuten voorafgaand aan uw vertrek zijn er medewerkers aanwezig bij de gate om u indien nodig te helpen. Het boarden begint 25 tot 60 minuten voor uw vertrek. Deze tijden kunnen mogelijk verschillen per luchthaven en per bestemming. Amsterdam Airport Schiphol toont de looptijden op de luchthaven, zodat u weet wanneer u moet vertrekken naar uw gate om op tijd te zijn voor het boarden.

 
 

Boarding

U vindt uw boardingstatus in de KLM app en op de schermen op de luchthaven. Dit is de meest actuele informatie. Ook kunt u uw boardingtijd vinden op uw boardingpass, maar houd er rekening mee dat deze tijd mogelijk kan veranderen door onvoorziene omstandigheden. Zorg daarom dat u op tijd bij uw gate bent zodat het instappen zo soepel mogelijk verloopt en uw vlucht op tijd vertrekt.

Voorafgaand aan het boarden, nodigen we passagiers met beperkte mobiliteit en gezinnen met baby’s jonger dan twee jaar uit om als eerste aan boord te gaan. Zij worden direct gevolgd door onze Business Class- en SkyPriority-passagiers.

Op veel luchthavens maken we gebruik van zone boarding. Uw zone staat op uw boardingpass en hangt af van uw reisklasse, tarief en frequent flyer niveau. Passagiers in zone 1 worden als eersten uitgenodigd om aan boord te gaan, gevolgd door zones 2 tot en met 5.

 
 

Ontvang vluchtinformatie via uw telefoon

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie over uw vlucht? Gebruik onze KLM-app om alle informatie te vinden die u zoekt, of meld u aan voor onze SMS of e-mailservice. Wij sturen dan uw check-in-tijd, updates over gatewijzigingen en informatie over vertraging en/of annulering van uw vlucht. Aanmelden en het ontvangen van berichten kost u niets.