Vertraagde, vermiste of beschadigde bagage

Ondanks onze zorg en aandacht, kan het gebeuren dat bagage vertraagd aankomt of vermist raakt. We verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak en doen ons uiterste best om uw bagage zo snel mogelijk weer bij u te bezorgen.
 

Vertraagde bagage melden

Als uw bagage bij aankomst op de luchthaven niet aanwezig is, dient u onmiddellijk naar de bagageservicebalie in de douanehal te gaan. Op Schiphol bevindt deze balie zich in de bagagehal, tegenover bagageband 9.

Bij de bagageservicebalie wordt uw bagageclaim geregistreerd. U ontvangt hier ook een Property Irregularity Report (PIR) met een persoonlijk dossiernummer. Met dit nummer kunt u de status van uw vertraagde bagage volgen. Zodra uw bagage is gevonden, nemen we contact met u op over de bezorging.

Voor ieder bagagestuk dat u heeft ingecheckt, ontving u een bagagelabel. Bewaar deze labels zorgvuldig tot u uw bagage weer terug heeft.

Vertraagde bagage online melden

U kunt uw vertraagde bagage op KLM- of Air France-vluchten ook online melden. Dat kan binnen 2 dagen na aankomst en op een van de volgende voorwaarden:

Vertraagde bagage online melden

Nu melden

 

Vertraagde bagage volgen

Met uw achternaam en het dossiernummer van uw Property Irregularity Report (PIR) kunt u de status van uw vertraagde bagage online volgen via de World Tracer-tool.

Volg uw vertraagde bagage 

Bagage niet binnen 3 dagen gevonden?

Als uw bagage niet binnen 3 dagen wordt gevonden, dan kunt u met de World Tracer-tool online een Baggage Inventory and Claim-formulier invullen . Dit formulier wordt na 3 dagen automatisch online weergegeven. Voer hier uw achternaam en dossiernummer in om in te loggen en vul de benodigde informatie in, zodat wij gerichter kunnen zoeken en uw bagage zo snel mogelijk bij u terug bezorgen.

Als uw bagage niet binnen 21 dagen is teruggevonden, wordt dit formulier doorgestuurd naar KLM Customer Care.

Contact opnemen over vertraagde bagage

Zodra u melding heeft gemaakt van uw vermiste bagage, ontvangt u een contactnummer. U kunt ons ook 24/7 bereiken via Facebook  of Twitter . Let op: deel uw persoonlijke gegevens alleen via privéberichten.

 

Beschadigde bagage

Door normaal gebruik kunnen er krassen, vlekken, deukjes en andere kleine gebruikssporen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

Als u andere, grotere beschadigingen ontdekt aan uw bagage, verzoeken we u dit direct na aankomst te melden bij de bagageservicebalie op de luchthaven. Als u de schade later ontdekt, kunt u binnen 7 dagen na aankomst een claim indienen bij het KLM Contactcentrum via een brief of een e-mail.

 

Als u iets uit uw bagage mist

Als u iets uit uw bagage mist door schade of diefstal, dan dient u dit direct na aankomst te melden bij de bagageservicebalie op de luchthaven. Als u dit later ontdekt dan kunt u binnen 7 dagen na aankomst een claim indienen via het e-mailformulier.

 

Heeft u iets aan boord laten liggen?

Heeft u persoonlijke bezittingen aan boord laten liggen? Afhankelijk van waar en wanneer u het bent verloren, kunt u de volgende acties ondernemen:

  • Heeft u iets aan boord van een KLM-toestel laten liggen bij aankomst op de luchthaven Schiphol?
    Neem contact op met Luchthaven Schiphol  – ook als u iets bent verloren in een van de KLM Crown-lounges.

  • Bent u iets verloren in een KLM-toestel dat op een andere luchthaven is aangekomen? Neem dan contact op met een KLM-medewerker op de desbetreffende luchthaven.

  • Bent u iets verloren in een Air France-toestel? Neem dan contact op met het Lost and Found Property Office van Air France  . Wij wijzen u erop dat gevonden voorwerpen maximaal 3 maanden worden bewaard.

  • Bent u iets verloren in een toestel van een andere luchtvaartmaatschappij? Dan raden wij u aan contact op te nemen met de klantenservice van de betreffende maatschappij.


Hoewel KLM uw verloren voorwerpen goed bewaart, zijn wij niet aansprakelijk voor het verlies van persoonlijke bezittingen in onze vliegtuigen.

 

Premium Arrival-ruimte op Schiphol

World Business Class-passagiers en Flying Blue Gold- en Platinum-deelnemers kunnen vertraagde of beschadigde bagage melden bij de Premium Arrival-ruimte op Amsterdam Airport Schiphol. U vindt de Premium Arrival-ruimte in de bagagehal, tegenover bagageband 9, naast de algemene bagageservicebalie.

 

Vergoedingen

Als uw bagage verloren of beschadigd is of er ontbreekt iets uit, neem dan contact op met het KLM Contactcentrum voor het aanvragen van vergoeding van kosten en compensatie.

Let op:
  • Als u vergoeding wilt aanvragen voor extra kosten die u heeft gemaakt omdat uw bagage vertraagd is, meld dit dan binnen 21 dagen nadat de vertraagde bagage bij u is bezorgd.
  • Als de vertraagde bagage beschadigd is, meld deze schade dan binnen zeven dagen nadat uw vertraagde bagage bij u is bezorgd.
We hebben beperkte aansprakelijkheid, dus als uw bagage verloren is geraakt, raden we u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. De meeste verzekeringen dekken dit verlies op basis van de waarde van uw bezittingen.

Lees meer over de aansprakelijkheid van KLM