Inchecken op de luchthaven

Online inchecken niet mogelijk? U kunt ook inchecken op de luchthaven. Uw ruimbagage kunt u afgeven bij een van de bagageafgiftepunten.

Makkelijk inchecken bij een selfservice kiosk

Online inchecken is verreweg de snelste en eenvoudigste manier om in te checken. Kunt u niet online inchecken? Dan kunt u ook op de luchthaven inchecken bij een van onze selfservice kiosken.

Daar checkt u uzelf en eventueel uw medereizigers in een paar stappen in. Net als wanneer u online incheckt, kiest u zelf uw favoriete stoel aan boord.

De kiosk werkt als volgt:

Stap 1
Voer uw paspoort of frequent flyer kaart in. Of voer uw ticketnummer of boekingscode in. Uw boekingsgegevens verschijnen op het scherm.

Stap 2
Selecteer uw stoel op de plattegrond. Ook kunt u tegen betaling een stoel in de Economy Comfort-zone, een stoel met extra beenruimte of een voorkeurszitplaats reserveren. Of trakteer uzelf op een upgrade naar de World Business Class! U heeft alleen een creditcard nodig.

Stap 3
Druk uw boardingpass af.

Stap 4
Heeft u bagage om in te checken? Geef deze af bij het dichtstbijzijnde bagageafgiftepunt en loop door naar de gate. Goede reis!
Ook als u al heeft ingecheckt kunt u uw boardingpass afdrukken bij een kiosk. Op luchthaven Schiphol zijn deze de hele dag beschikbaar. Op andere luchthavens kunt u ten minste twee uur voor vertrek bij een kiosk inchecken en uw boardingpass afdrukken.
Bekijk de lijst van luchthavens met kiosken


Inchecken voor vluchten naar Azië
Onze kiosken zijn ook beschikbaar in het Chinees, Koreaans en Japans. Bij de gate staan medewerkers voor u klaar. om omroepberichten voor u in het Chinees, Koreaans of Japans te vertalen en u waar nodig te helpen.
Lees verder over onze dienstverlening op specifieke routes

Speciale incheckmogelijkheden met SkyPriority

Sky Priority logo
Reist u in First Class of Business Class of reist u als Flying Blue Gold-, Flying Blue Platinum- of SkyTeam Elite (Plus)-deelnemer in Economy Class? Dan kunt u met voorrang inchecken en uw bagage afgeven in het daartoe bestemde incheckgebied op de luchthaven.

Op luchthaven Schiphol kunt u van SkyPriority gebruikmaken bij balierij 9, 10 en 11 in Vertrekhal 2.

Na het inchecken profiteren SkyPriority-passagiers op steeds meer luchthavens wereldwijd van een snellere doorgang bij de veiligheids- en paspoortcontrole.

Volg voor een vlot verloop van uw reis de rode SkyPriority-borden!

Lees verder over SkyPriority

Incheckfaciliteiten op Amsterdam Airport Schiphol

Airport map

Mocht het niet lukken om bij een van de selfservice kiosken in te checken, dan kunt u uiteraard ook inchecken bij de balie voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt:
• De incheckbalies voor niet-Schengenlanden bevinden zich in Vertrekhal 2, balierij 12 en 13.
• De incheckbalies voor Schengenlanden bevinden zich in Vertrekhal 1. Raadpleeg de schermen op de luchthaven om te zien bij welke balierij u kunt inchecken.
Na het inchecken kunt u doorlopen naar de veiligheidscontrole en daarna naar de gate.


Heeft u al een boardingpass en reist u alleen met handbagage? Dan kunt u meteen doorlopen naar de veiligheidscontrole:
• De veiligheidscontrole voor niet-Schengenlanden bevindt zich in Vertrekhal 2.
• De veiligheidscontrole voor Schengenlanden bevindt zich in Vertrekhal 1.

U kunt op elke dag van de week vanaf 04:30 ´s ochtends uw bagage afgeven in de vertrekhal.

Bekijk het overzicht van de vertrekhallen op Amsterdam Airport Schiphol

Incheckfaciliteiten per luchthaven

Departing from an airport other than Schiphol Airport?

View check-in services per airport >

Bagageafgiftepunten

Als u bent ingecheckt, hoeft u alleen nog uw ruimbagage af te geven bij een van de reguliere of selfservice bagageafgiftepunten op de luchthaven.

Goed om te weten
• Op luchthaven Schiphol bevinden de bagageafgiftepunten voor niet-Schengenlanden zich in Vertrekhal 2, balierij 12 en 13. Voor Schengenlanden bevinden de afgiftepunten zich in Vertrekhal 1. Raadpleeg de schermen op de luchthaven om te zien bij welk afgiftepunt u terechtkunt.
• Voor elk bagagestuk dat u incheckt, krijgt u een bagagelabel. Bewaar dit goed tot u uw bagage weer heeft afgehaald op uw bestemming.

Lees meer over bagage
Lees meer over de bagageafgiftetijden

Bent u ingecheckt? Ga naar uw Flight Guide

Nieuwsgierig naar wat er op het menu staat of wilt u meer weten over uw vlucht, de crew en het toestel? Ga via Mijn Reis naar uw Flight Guide. U kunt de Flight Guide op elk apparaat gebruiken. Vergeet hem dus niet op te slaan op uw mobiele telefoon of tablet voordat u op reis gaat!

De Flight Guide is beschikbaar vanaf 31 dagen voor het vertrek van uw KLM-vlucht.

Ga rechtstreeks naar de Flight Guide