Online inchecken

Find the best flight by Benefits Block

Check in waar u wilt
Makkelijk inchecken, thuis of op kantoor

Kies uw eigen stoel
Kies uw stoel en print uw boardingpass

Bespaar tijd op de luchthaven
Vermijd wachtrijen bij de incheckbalie

Nu inchecken
 
 

Hoe werkt online inchecken?

Woman booking online

Log in
Vul uw ticketnummer of de boekingscode, en het vluchtnummer in. Of log in met uw e-mailadres en wachtwoord, of met uw Flying Blue-nummer en wachtwoord.

Stap 1 – Uw gegevens
Selecteer de vluchten en eventueel de medepassagiers die u wilt inchecken.

Stap 2 – Extra opties

  • Kies uw stoel of regel een extra comfortabele stoel. En als u alleen reist, kunt u via zien wie uw medepassagiers op deze KLM-vlucht zijn.
  • Bestel een à la carte-maaltijd voor internationale KLM-vluchten vanuit Amsterdam
  • Profiteer van korting als u extra bagage wilt inchecken.

Stap 3 – Documenten afdrukken
Druk uw boardingpass en eventueel ook de boardingpasses van uw medereizigers af. U kunt de boardingpass ook e-mailen naar iemand die de boardingpass voor u kan afdrukken of deze zelf afdrukken via een van de selfservice kiosken op de luchthaven.

Of kies voor een digitale boardingpass
Op veel routes kunt u kiezen voor een digitale boardingpass. Deze ontvangt u dan op uw smartphone, PDA, Blackberry of mobiele telefoon met internettoegang. In een SMS of e-mail vindt u alle vluchtgegevens en een barcode die u op de luchthaven kunt laten scannen. Lees meer over de

In sommige gevallen is de boardingpass niet beschikbaar. Dan moet u een incheckbevestiging afdrukken, die u op de luchthaven voor een boardingpass kunt inwisselen.

Ruimbagage afgeven
Als u bent ingecheckt, hoeft u voor vertrek alleen nog maar uw ruimbagage af te geven bij een van de bagageafgiftepunten op de luchthaven. Op de meeste luchthavens kunt u uw bagage vanaf 2 uur voor vertrek afgeven.

Bekijk de sluitingstijden van de bagageafgiftepunten.

Check-in annuleren
Eenmaal ingecheckt, kunt u dit weer ongedaan maken, bijvoorbeeld omdat u toch een latere vlucht wilt nemen. Ga naar ‘Online inchecken’ op KLM.com en klik op ‘Uw check-in annuleren’. Vul vervolgens uw ticketnummer of boekingscode in. Om een latere vlucht te boeken, kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Neem contact op met KLM Telefonische Reserveringen

 

Kan ik online inchecken?

Voor de meeste vluchten kunt u vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek online inchecken.

Uitzonderingen op de inchecktijden:

  • Van en naar de Verenigde Staten: vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek
  • Vanuit Ethiopië, Ghana, Kenia of Sudan: vanaf 30 uur tot 1,5 uur voor vertrek
  • Vluchten van Aeroméxico en China Eastern: vanaf 24 uur voor vertrek

Wanneer uw terugvlucht binnen 24 uur na vertrek van de heenvlucht plaatsvindt, kunt u meteen voor uw terugvlucht inchecken.

Online inchecken op KLM.com is mogelijk wanneer uw reis begint met een vlucht die wordt uitgevoerd door KLM, AIR FRANCE, Alitalia, Aeroméxico, CityJet, Delta Air Lines, Kenya Airways, China Southern Airlines, LOT of TAROM, bij vertrek vanaf Amsterdam. (Op uw boekingsbevestiging staat door welke luchtvaartmaatschappij uw vlucht wordt uitgevoerd.)

Online inchecken is niet mogelijk voor:

  • Passagiers die assistentie hebben aangevraagd en reizen zonder reisgenoot van tenminste 15 jaar oud die in dezelfde reservering is opgenomen;
  • Passagiers die vertrekken van een luchthaven waar online inchecken niet wordt aangeboden;
  • Passagiers die per trein vanuit treinstation Brussel-Zuid of Antwerpen Centraal naar Amsterdam Schiphol reizen.

In bovenstaande gevallen vragen wij u op de luchthaven in te checken.

Bekijk de incheckmogelijkheden per luchthaven
 

Van en naar de Verenigde Staten

Voor vluchten van en naar de Verenigde Staten is online inchecken mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek.

Naar de Verenigde Staten
Als gevolg van douane-, veiligheids- en luchthavenvoorschriften is het op sommige luchthavens niet toegestaan voor vertrek uw eigen boardingpass af te drukken. In deze gevallen kunt u inchecken via een selfservice kiosk of bij de incheckbalie op de luchthaven.

Indien uw paspoort is uitgegeven door een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan dient u bij voorkeur minstens 72 uur voor vertrek een ESTA-reistoestemming aan te vragen.

Wilt u online op KLM.com inchecken, dan heeft u altijd een goedgekeurde ESTA-reistoestemming nodig, tenzij u in het bezit bent van een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten.

Lees meer over reizen naar de Verenigde Staten

Vanuit de Verenigde Staten
Reist u vanuit de Verenigde Staten en wilt u online inchecken via KLM.com, dan wordt u doorgestuurd naar de website van Delta Air Lines. Dit betekent dat het dan niet mogelijk is om via KLM.com overbagage te regelen.

Als u echter vanuit Chicago, Houston, Miami, San Francisco of Washington DC vertrekt, kunt u wel via KLM.com inchecken – en overbagage regelen, als u dat wilt.

 

Bent u ingecheckt? Ga naar uw Flight Guide

Nieuwsgierig naar wat er op het menu staat of wilt u meer weten over uw vlucht, de crew en het toestel? Ga via Mijn Reis naar uw Flight Guide. U kunt de Flight Guide op elk apparaat gebruiken. Vergeet hem dus niet op te slaan op uw mobiele telefoon of tablet voordat u op reis gaat!

De Flight Guide is beschikbaar vanaf 31 dagen voor het vertrek van uw KLM-vlucht.

Ga rechtstreeks naar de Flight Guide