Costs and refunds

Kosten en teruggave

We willen graag dat reizigers zelf kunnen bepalen waar ze zitten. Daarom kunt u uw standaardstoel tijdens het inchecken via KLM.com of via de KLM app kosteloos kiezen of wijzigen. Wilt u uw standaardstoel van tevoren selecteren of een speciale stoel kiezen? Dit kan tegen een vergoeding.

Kosten en kortingen

Tijdens het inchecken kunt u gratis een standaardstoel selecteren. Om er zeker van te zijn dat u een goede stoel heeft, kunt u dit bij langeafstandsvluchten van KLM of Air France en bij KLM-vluchten binnen Europa echter ook doen voordat u incheckt. Voor de meeste passagiers is deze service beschikbaar tegen bijbetaling, maar bepaalde reizigers hoeven hier niets voor te betalen. Lees meer over het selecteren van standaardstoelen. Economy Comfort-stoelen, stoelen met extra beenruimte, stoelen in een rij van 2 en stoelen in de voorsectie kunnen op deze KLM-vluchten tegen bijbetaling worden gereserveerd. Lees meer over het kiezen van meer comfort.

Fully Flexible-tickets

Met een ticket waarmee u uw reis kunt wijzigen en/of annuleren (tarieftypes Y, B of M), kunt u ook kosteloos en op ieder gewenst moment standaardstoelen selecteren. Weet u niet zeker welk tickettype u heeft geboekt? Log dan in bij Mijn Reis en ga naar 'Selecteer stoel' om te kijken of u voor deze stoel moet betalen.

Groep van 10 of meer

Groepsreizigers mogen van 8 dagen voor vertrek tot het inchecken sluit standaardstoelen selecteren voor alle groepsleden.

Vluchtwijzigingen

Als u een stoel heeft gereserveerd en later uw vlucht heeft gewijzigd, dan kunt u op uw nieuwe vlucht kosteloos hetzelfde type stoel selecteren. Als wij uw vlucht wijzigen, dan doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat u de stoel krijgt die u aanvankelijk heeft uitgekozen. Maar soms hebben we bijvoorbeeld met een wisseling van toestel te maken. In dat geval houden we plan B aan. Dit houdt in dat we ons uiterste best doen om u ons beste alternatief te bieden: een gelijkwaardige extra comfortabele stoel of reguliere stoel (aan het raam/gangpad/in het midden) zoals u die aanvankelijk heeft gereserveerd. Ook proberen we het reisgezelschap bij elkaar te plaatsen. Lees de .

Teruggave

Heeft u niet uw gewenste stoel gekregen? Onze excuses! In het zeldzame geval dat we u niet hetzelfde stoeltype met extra comfort kunnen geven, kunt u teruggave van de kosten van uw oorspronkelijke stoel aanvragen. Dit is ook mogelijk als u tegen bijbetaling een reguliere stoel heeft gereserveerd, maar door ons een andere stoel toegewezen heeft gekregen. Lees meer en vraag teruggave aan.

U wilt misschien meer weten over...