Chinese father and daughter

Speciale stoelverzoeken

U kunt verschillende speciale stoelverzoeken doen, wanneer u met ons vliegt. Sommige verzoeken kunt u via het KLM Contactcentrum doen, en andere doet u gemakkelijk zelf online of offline.

Corpulente passagiers

We willen iedereen aan boord graag een comfortabele en veilige vlucht bieden. Daarvoor zouden de armleuningen van de stoel bij alle passagiers vrij op en neer moeten kunnen bewegen. De ruimte tussen de armleuningen per toesteltype:
 
Airbus A330:
 • 46 cm (18 inch) in Economy Class
 • 50 cm (20 inch) in Business Class
 
Boeing 747:
 • 44 cm (17.5 inch) in Economy Class
 • 50 cm (20 inch) in Business Class
 
Boeing 777:
 • 43 cm (17 inch) in Economy Class
 • 50 cm (20 inch) in Business Class
 
Boeing 787-9:
 • 43 cm (17 inch) in Economy Class
 • 53 cm (21 inch) in Business Class
 
Boeing 737:
 • 43 cm (17 inch) in Economy Class
 • 43 cm (17 inch) + vrije stoel naast u in de Business Class
 
Embraer 175/190:
 • 45 cm (18 inch) in Economy Class
 • 45 cm (18 inch) + vrije stoel naast u in Business Class

 
Indien u op een door KLM uitgevoerde vlucht gebruikmaakt van een deel van de stoel(en) naast uw eigen stoel, adviseren we u een 2e stoel te boeken. Als u geen 2e aangrenzende stoel heeft geboekt en er geen 2e stoel beschikbaar is in de dezelfde reisklasse op uw vlucht, is het mogelijk dat u, in het belang van de veiligheid, niet kunt reizen.
 

Een 2e stoel naast uw zitplaats kan alleen telefonisch worden gereserveerd via het KLM Contactcentrum. Op deze 2e stoel krijgt u 25% korting. Was er bij vertrek een andere stoel in dezelfde reisklasse beschikbaar aan boord van uw vlucht? Dan kunt u een vergoeding van de kosten voor de tweede stoel aanvragen.

Indien u 2 stoelen heeft geboekt, wordt een specifieke combinatie stoelen aan u toegewezen. Deze stoelen kunt u helaas niet online bekijken of wijzigen. U dient in te checken bij de incheckbalie op de luchthaven. Ook als u een ticket voor een 2e aangrenzende stoel heeft gekocht, geldt de standaard bagagevrijstelling voor 1 passagier. Deze bagagevrijstelling staat op uw ticket vermeld. Tijdens het inchecken bij de balie op de luchthaven kunt u het vervoer van extra bagage regelen. Lees meer over uw bagage.

Wilt u ook wat meer beenruimte? Binnen Economy Class bieden we Economy Comfort stoelen aan op zowel Europese vluchten als intercontinentale vluchten. Deze stoelen hebben meer beenruimte en zijn verder naar achter verstelbaar.

Stoelen voor baby’s en kinderen

Wilt u een stoel boeken voor een kind? In de meeste gevallen kunt u dit op dezelfde manier regelen als voor een volwassene. Er zijn een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer u met meer dan een baby reist of als uw kind de Unaccompanied Minor-service nodig heeft. Lees alles over (het boeken van) stoelen voor kinderen.

Groepsreis – 10 of meer stoelen

Wilt u 10 of meer stoelen op dezelfde vlucht boeken? KLM biedt u het voordeel van concurrerende groepstarieven, flexibele ticketopties en speciale boekingshulp. Groepsreizigers kunnen vanaf 8 dagen voor vertrek tot aan het sluiten van de check-in kosteloos reguliere stoelen kiezen voor iedereen in de groep.

Lees meer over groepsboekingen.

U wilt misschien meer weten over..