KLM's Delfts blauwe huisjes

Bouw uw eigen Delfts blauwe stad met de miniaturen van KLM.
 
KLM houses Amsterdam
 

Uniek cadeau in World Business Class

Sinds de jaren 50 geven we elke passagier in World Business Class een uniek cadeau: een Delfts blauw miniatuur van een karakteristiek Hollands huisje gevuld met jenever.

Ze zijn allemaal gemaakt naar het evenbeeld van een bestaand Hollands pand. Jaarlijks voegen we rond 7 oktober een nieuwe toe, ter gelegenheid van KLM’s verjaardag.

Door de jaren heen zijn onze Delfts blauwe huisjes zeer gewilde verzamelobjecten geworden waarin een levendige ruilhandel bestaat.

Lees meer over de geschiedenis van KLM 
Lees meer over World Business Class
 
 

KLM-huisje #100: Paleis Huis ten Bosch

KLM 100 miniature house

Ter ere van onze 100-jarige bestaan in 2019 hebben we een gloednieuw huisje toegevoegd aan de miniatuurcollectie: Paleis Huis ten Bosch. 

Paleis Huis ten Bosch is ontworpen door architect Pieter Post en gebouwd in 1645, en was oorspronkelijk een zomerhuis van stadhouder prins Frederik Hendrik en zijn vrouw, prinses Amalia. Na de dood van de prins werd het omgebouwd tot een gedenkteken. 

Na 1815, toen Willem I tot eerste koning van Nederland werd uitgeroepen, namen leden van de koninklijke familie vaak hun intrek in Huis ten Bosch. Onder hen koningin Beatrix en prins Claus, zij trokken er in 1981 met hun gezin in. 

Tegenwoordig is Huis ten Bosch het woonpaleis van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun 3 dochters. Het paleis heeft ook een ceremoniële functie.

 
 

KLM Delfts blauwe huisjes-app

Heeft u een iPhone, iPad of Android-telefoon? Dan kunt u uw verzameling bijhouden. Download onze app voor een overzicht van alle miniaturen die we ooit hebben uitgegeven. 

U ziet dan in een oogopslag welke u al heeft. En u kunt bijhouden welke huisjes u voor uw volgende reis in onze Business Class op het oog heeft.

 
 

Download nu