KLM medische services

Heeft u behoefte aan assistentie op de luchthaven of heeft u speciale medische zorg nodig? Wij helpen u graag om ervoor te zorgen dat uw reis soepel verloopt.

Speciale assistentie door KLM CARES

Als u op de luchthaven assistentie nodig heeft, als u uw hulphond wilt meenemen of als u met speciale medische apparatuur reist, dan kunt u rekenen op KLM CARES. U kunt speciale assistentie aanvragen via Mijn Reis of dit telefonisch regelen.

Vergeet niet uw verzoek ten minste 48 uur voor vertrek te regelen. Als u aan een medische aandoening lijdt waardoor u tijdens de vlucht verzorging nodig heeft, dan dient u onze medische formulieren in te vullen.

Vraag speciale assistentie aan via Mijn Reis

Lees meer over speciale assistentie door KLM CARES

Lees de KLM CARES brochure 'Zorgeloos op reis'

Download nu

Vaccinaties & gezondheidsadvies

Gaat u op reis? Dan loopt u het risico om in contact te komen met allerlei ziekten. Veel infectieziekten zijn eenvoudig te voorkomen door vaccinatie of andere preventieve maatregelen. Ontdek zo vroeg mogelijk hoe u zich kunt voorbereiden op uw reis:

Bekijk het gezondheidsadvies voor uw reis

Travel Clinics

In Nederland heeft KLM Health Services 4 vestigingen die actuele reis- en gezondheidsinformatie voor alle bestemmingen bieden. De medewerkers van deze Travel Clinics kunnen ook zorgen voor:

  • Vaccinaties en advies over andere voorzorgsmaatregelen
  • Medicijnen, zoals middelen tegen malaria
  • Gezondheidsproducten voor reizigers
  • Medische onderzoeken

Tijdens het spreekuur kunt u gewoon bij ons binnenlopen. Om onnodig wachten te voorkomen, kunt u ook eenvoudig online een afspraak maken.

Daarnaast kunnen we zakenreizigers advies geven over gezond reizen (voor vertrek, tijdens het verblijf in het buitenland en na terugkeer). We informeren u ook graag over de mogelijkheden voor uw medewerkers.

Ga naar klmhealthservices.com

Spoedeisende hulp op Amsterdam Airport Schiphol

Mocht u op Amsterdam Airport Schiphol spoedeisende hulp nodig hebben, dan kunt u terecht bij de 24-uursklinkiek voor eerste hulp en bij de apotheek. Beide zijn gelegen in Vertrekhal 2, boven incheckbalie 16.

De apotheek is op werkdagen geopend van 8.30 tot 17.00 uur, maar noodmedicatie is 24 uur per dag beschikbaar. Telefoon: +31(0)20 648 14 50.

Lees alles over medische voorzieningen op Amsterdam Airport Schiphol

Zwangerschap

Aanstaande moeders kunnen gewoonlijk veilig vliegen. We adviseren u echter niet meer te vliegen zodra u 36 weken zwanger bent. Daarnaast raden wij u af om in de eerste week na de bevalling te vliegen. Ook voor baby’s van een week oud raden we vliegen af.

Als u in verwachting bent van een meerling, dan adviseren wij u eerst uw arts te raadplegen. Bij een zwangerschap met complicaties dient u altijd een doktersverklaring te kunnen overleggen.

Speciale maaltijden

Volgt u een dieet zonder gluten, vlees of calorieën? Wij bieden u een groot aantal speciale maaltijden die voldoen aan uw medische of religieuze wensen. Deze maaltijden zijn voor intercontinentale KLM-vluchten via KLM.com te bestellen.

Lees meer over speciale maaltijden

(Wilt u graag iets bijzonders eten? Bekijk ook eens ons à la carte-menu )