Gezondheid en speciale assistentie

We helpen graag om uw reis soepel te laten verlopen! Reis zorgeloos met een op maat gemaakt reisadvies, speciale maaltijden of de juiste vaccinaties. Als u speciale assistentie nodig heeft, regelt KLM CARES dit graag voor u.

Speciale assistentie aanvragen

Vraag dit ten minste 48 uur voor vertrek aan. Als u dit later aanvraagt kunnen we mogelijk niet de assistentie verlenen die u nodig heeft.

Contact over speciale assistentie

Wilt u speciale assistentie regelen op de luchthaven of aan boord?

Speciale maaltijden

Heeft u een speciale maaltijd nodig vanwege een medisch dieet? U kunt diverse speciale maaltijden reserveren voor intercontinentale KLM-vluchten.

Lees meer over speciale maaltijden

Vaccinaties en gezondheidsadvies

Veel infectieziekten zijn gemakkelijk te voorkomen door te vaccineren of andere preventieve maatregelen voor uw bestemming te nemen. Ontdek hoe u zich kunt voorbereiden.

Ga naar KLM Health Services 

Zwangerschap

We raden u af om te vliegen als u 36 weken of langer zwanger bent, of in de eerste week na de bevalling. Vraag altijd eerst om advies bij de huisarts als u in verwachting bent van een meerling. Als u in het verleden zwangerschapscomplicaties heeft gehad, heeft u toestemming nodig van uw huisarts om te mogen vliegen.

Lees meer over reizen met kinderen 

Corpulente passagiers

Om er zeker van te zijn dat u een comfortabele en veilige vlucht heeft, moeten de armleuningen van de stoel vrij op en neer kunnen bewegen. We hebben speciale regelingen voor onze corpulente passagiers.

Lees meer over speciale stoelverzoeken

Vliegangst

Vliegangst komt vaak voor en kan goed worden behandeld. Stichting Valk is gespecialiseerd in het helpen overwinnen van vliegangsten.

Ga naar Stichting Valk 