Laatste updates: coronavirus

Laatst gewijzigd: woensdag 3 maart 2021, 10:00 / 10:00 AM (CET)
 

Wat kunt u zelf doen?

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. Natuurlijk doen we er alles aan om u te helpen met uw aanstaande reisplannen, maar de wachttijden bij het KLM Contactcentrum kunnen lang zijn. We raden u daarom sterk aan om gebruik te maken van de online opties om uw vlucht zelf te wijzigen of een teruggave aan te vragen. Lees het onderstaande beleid voor omboekingen en teruggave voor gedetailleerde informatie en voorwaarden.

Heeft u uw boardingpass niet ontvangen na het inchecken? Ga naar de incheckbalie op de luchthaven, dan helpt een medewerker u verder.

 
 

Reisadvies en toegangsvereisten

Als u noodgedwongen op reis moet, zorg er dan voor dat u het reisadvies en de toegangsvereisten checkt op de website van de overheid van het land waar u naartoe reist. Deze verschillen per land.

Reist u vanuit Nederland? De Nederlandse overheid adviseert om tot 31 maart 2021 niet naar het buitenland te reizen tenzij dit strikt noodzakelijk is. Houd hier rekening mee.

Lees meer over reizen van en naar Nederland op de website van de Nederlandse autoriteiten 

 
 

Negatieve tests verplicht voor passagiers die vertrekken vanuit hoogrisicogebieden

Als u naar of via Nederland reist, moet u een negatief COVID-19-testresultaat laten zien als u vertrekt vanuit een hoogrisicoland. Een hoogrisiscoland is een land dat niet op de EU-lijst staat met 'veilige' landen .

Optie 1
U moet 2 testresultaten laten zien:

 • een negatief COVID-19-NAAT(Nucleic Acid Amplification)-testresultaat dat binnen 72 uur voor uw aankomst in Nederland is afgenomen.
 • een negatief COVID-19-sneltestresultaat dat binnen 4 uur voor het aan boord gaan van uw vlucht naar Nederland is afgenomen.

Optie 2
U moet 1 testresultaat laten zien:

 • een negatief COVID-19-NAAT-testresultaat dat binnen 12 uur voor het aan boord gaan van uw vlucht naar Nederland is afgenomen.

Het digitale of papieren, negatieve testresultaat moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn. Bekijk per land de COVID-19-NAAT- of sneltestlocaties.

Lees meer over de COVID-19-NAAT(PCR, mPOCT, NAAT, RT PCR, RT LAMP and TMA)-testen en sneltesten op de website van de Nederlandse overheid .

Als u vertrekt vanuit een land buiten de EU of het Schengengebied, moet u ook een geprinte, getekende verklaring kunnen tonen.

Download het negatieve testverklaring-formulier via de website van de Nederlandse autoriteiten (alleen beschikbaar in het Engels) 


Het kan zijn dat u wordt verzocht de benodigde documenten te laten zien aan het luchthavenpersoneel of de aangewezen (medische) autoriteiten, zoals de Koninklijke Marechaussee. Als u deze documenten niet kunt tonen, kan de toegang tot Nederland worden geweigerd.

U wordt ook sterk aangeraden om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Houd er rekening mee dat het advies blijft om alleen te reizen als het essentieel is.

Kijk voor meer informatie over reizen naar Nederland op de website van de Nederlandse autoriteiten 

Dit geldt ook voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit en passagiers die aankomen op een luchthaven in Nederland en hun reis voortzetten zonder de luchthaven te verlaten.

*De negatieve NAAT-testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn. Zorg ervoor dat uw NAAT-testdocument het volgende bevat:

 • Type test: Dit moet een NAAT-test zijn en moet voor SARS-CoV-2 / COVID-19 zijn.
 • Uw testresultaat. Deze moet negatief of niet-gedetecteerd zijn.
 • Uw voor- en achternaam, zoals vermeld in uw paspoort.
 • Datum en tijdstip waarop de test is uitgevoerd: dit mag maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland zijn geweest.
 • Naam en contactgegevens van de instantie of laboratorium dat de test heeft uitgevoerd.

Wanneer is het niet nodig om een COVID-19-testresultaat te tonen?

Bekijk de volledige lijst met uitzonderingen op de website van de Nederlandse autoriteiten 

Check kort voor vertrek KLM TravelDoc voor alle maatregelen die voor uw bestemming gelden. Zorg ervoor dat u uw hele route invult als u tijdens uw reis moet overstappen op een andere vlucht. Moet u een negatief COVID-19-testresultaat laten zien voordat u aan boord gaat? De Nederlandse autoriteiten en SkyTeam hebben een overzicht gemaakt van PCR- en sneltestlocaties in de buurt van de luchthaven.

Ga naar KLM TravelDoc 

Bekijk testlocaties in het land waar u woont of in andere landen

Bekijk wereldwijde NAAT- en sneltestlocaties op de website van de Nederlandse autoriteiten 

Bekijk wereldwijde NAAT- en sneltestlocaties op de website van SkyTeam (alleen beschikbaar in het Engels) 

 
 

Reisverbod

Meerdere landen, waaronder Nederland, hebben een reisverbod ingesteld voor passagiers die van of naar bepaalde landen reizen. Als er een reisverbod geldt voor uw bestemming, wordt uw vlucht mogelijk geannuleerd of gelden er reisrestricties. Hierover sturen we u zo snel mogelijk bericht.

Bekijk de restricties voor het reizen van en naar Nederland op de website van de Nederlandse overheid 

Ga naar onze KLM TravelDoc voor meer informatie over andere bestemmingen 

Omboekmogelijkheden

Bekijk hieronder ons volledige beleid voor omboekingen en teruggave.

 
 • Beleid voor omboeken als uw testresultaat te laat is

 

Wereldwijd beleid voor omboekingen en teruggave

We bieden we verschillende opties voor omboekingen en teruggave. Bekijk hieronder wat voor u van toepassing is. Houd er rekening mee dat er een apart beleid is voor Brazilië, maar ook voor KLM Package Deals , KLM Flight Bundle  en Flying Blue reward tickets .

 
 

Is uw vlucht geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij?

U kunt uw boeking te allen tijde wijzigen, maar u helpt ons enorm als u dit doet voor uw oorspronkelijke reisdatum.

 
 • Vluchten geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij

 

Is uw vlucht niet geannuleerd, maar heeft u besloten uw reis uit te stellen?

Het beleid dat voor u van toepassing is, hangt af van wanneer uw geplande vertrekdatum was. Weet u niet zeker wanneer uw vlucht zou plaatsvinden? Check de bevestigingsmail die u heeft ontvangen na het boeken van uw vlucht.

Als uw vlucht niet geannuleerd is door de luchtvaartmaatschappij, kunt u uw boeking alleen wijzigen voor het geplande vertrek van de vlucht.

 
 • Tickets geboekt met een vertrek vóór of op 31 december 2021

 • Tickets geboekt met een vertrek op of na 1 januari 2022

 

Uitzonderingen op het wereldwijde beleid

Voor Brazilië geldt een apart omboekings- en teruggavebeleid.

 
 • Brazilië

 

Hulp nodig?

Als geen van de bovengenoemde opties uw vraag beantwoordt of als u problemen ondervindt met onze online tools, neem dan gerust contact met ons op. We doen wat we kunnen om u zo snel te helpen, maar we kunnen niet voorkomen dat de wachttijden lang zijn.

Deel uw boekingscode en achternaam zodat wij u sneller kunnen helpen, maar deel het alleen via privéberichten.