Laatste updates: coronavirus

Laatst gewijzigd: maandag 25 januari 2021, 17:30 / 5:30 PM (CET)
 

Wat kunt u zelf doen?

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. Natuurlijk doen we er alles aan om u te helpen met uw aanstaande reisplannen, maar de wachttijden bij het KLM Contactcentrum kunnen lang zijn. We raden u daarom sterk aan om gebruik te maken van de online opties om uw vlucht zelf te wijzigen of een teruggave aan te vragen. Lees het onderstaande beleid voor omboekingen en teruggave voor gedetailleerde informatie en voorwaarden.

Wilt u uw volgende vakantie plannen, maar maakt u zich zorgen dat u uw reis moet annuleren? Om uw zorgen weg te nemen, bieden we gegarandeerd flexibele omboekingsmogelijkheden. Boek nu uw volgende KLM-vlucht en wijzig uw boeking zonder extra kosten.

 
 

Reisverbod

Meerdere landen, waaronder Nederland, hebben een reisverbod ingesteld voor passagiers die van of naar bepaalde landen reizen. Als er een reisverbod geldt voor uw bestemming, wordt uw vlucht mogelijk geannuleerd of gelden er reisrestricties. Hierover sturen we u zo snel mogelijk bericht.

Bekijk de restricties voor het reizen van en naar Nederland op de website van de Nederlandse overheid 

Ga naar onze KLM TravelDoc voor meer informatie over andere bestemmingen 

Aangepast vluchtschema

Houd onze Newsroom in de gaten voor meer informatie over de impact van de Nederlandse reisrestricties op ons vluchtschema.

Ga naar onze Newsroom 

Omboekmogelijkheden

Bekijk hieronder ons volledige beleid voor omboekingen en teruggave.

 
 

Negatieve tests verplicht voor alle passagiers

Alle passagiers die naar of via Nederland vliegen, moeten negatieve COVID-19-testuitslagen en testverklaringen kunnen laten zien. Lees hieronder wat voor u van toepassing is, afhankelijk van uw vertreklocatie.

Het kan zijn dat u wordt verzocht de benodigde documenten te laten zien aan het luchthavenpersoneel of de aangewezen (medische) autoriteiten, zoals de Koninklijke Marechaussee. Als u deze documenten niet kunt tonen, kan de toegang tot Nederland worden geweigerd.

U wordt ook sterk aangeraden om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Houd er rekening mee dat het advies blijft om alleen te reizen als het essentieel is.

Kijk voor meer informatie over reizen naar Nederland op de website van de Nederlandse autoriteiten 

Reizen vanuit de EU of het Schengengebied naar of via Nederland

U moet het volgende hebben:

 • een recente negatieve PCR-testuitslag. Deze PCR-test moet uiterlijk 72 uur voor aankomst zijn afgenomen. U kunt digitaal bewijs meenemen.*
 • een recente negatieve sneltest-uitslag van een van de volgende sneltests: antigeen test, RT-LAMP-test, moleculaire test, NAAT-test, TMA-test of ID NOW test. Deze test moet uiterlijk 4 uur voor het boarden zijn afgenomen. U kunt digitaal bewijs meenemen.**

Reizen van buiten de EU of het Schengengebied naar of via Nederland

U moet het volgende hebben:

 • een recente negatieve PCR-testuitslag. Deze PCR-test moet uiterlijk 72 uur voor aankomst zijn afgenomen. U kunt digitaal bewijs meenemen.*
 • een recente negatieve sneltest-uitslag van een van de volgende sneltests: antigeen test, RT-LAMP-test, moleculaire test, NAAT-test, TMA-test of ID NOW test. Deze test moet uiterlijk 4 uur voor het boarden zijn afgenomen. U kunt digitaal bewijs meenemen.**
 • een ondertekende en geprinte negatieve testverklaring. U moet voor vertrek een papieren kopie laten zien aan het luchthavenpersoneel of de Koninklijke Marechaussee.

Download het negatieve testverklaring-formulier via de website van de Nederlandse autoriteiten (alleen beschikbaar in het Engels) 

Dit geldt ook voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit en passagiers die aankomen op een luchthaven in Nederland en hun reis voortzetten zonder de luchthaven te verlaten.

*De negatieve PCR-testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands zijn. Zorg ervoor dat uw PCR-testdocument het volgende bevat:

 • Type test: Dit moet een moleculaire PCR-test zijn en moet voor SARS-CoV-2 / COVID-19 zijn.
 • Uw testresultaat. Deze moet negatief of niet-gedetecteerd zijn.
 • Uw voor- en achternaam, zoals vermeld in uw paspoort.
 • Datum en tijdstip waarop de test is uitgevoerd: dit mag maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland zijn geweest.
 • Naam en contactgegevens van de instantie of laboratorium dat de test heeft uitgevoerd.

Wanneer is het niet nodig om een PCR-testresultaat te tonen?

** Check in een van de onderstaande documenten of er op uw luchthaven van vertrek een sneltestlocatie is en wat de openingstijden zijn. Dit kunt u doen aan de hand van de luchthavencode. Deze code is onder andere te vinden op uw ticket. De testlocaties en dit document zijn echter flink aan verandering onderhevig. Informeer daarom ook altijd bij uw luchthaven van vertrek of er een sneltestlocatie aanwezig is.

Bekijk hier de sneltestlocaties bij Europese vluchten. 

Bekijk hier de sneltestlocaties bij intercontinentale vluchten. 

 
 • Beleid voor omboeken als uw testresultaat te laat is

 

Wereldwijd beleid voor omboekingen en teruggave

We bieden we verschillende opties voor omboekingen en teruggave. Bekijk hieronder wat voor u van toepassing is. Houd er rekening mee dat er een apart beleid is voor Brazilië, maar ook voor KLM Package Deals , KLM Flight Bundle  en Flying Blue reward tickets .

 
 

Is uw vlucht geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij?

U kunt uw boeking te allen tijde wijzigen, maar u helpt ons enorm als u dit doet voor uw oorspronkelijke reisdatum.

 
 • Vluchten geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij

 

Is uw vlucht niet geannuleerd, maar heeft u besloten uw reis uit te stellen?

Het beleid dat voor u van toepassing is, hangt af van wanneer uw geplande vertrekdatum was. Weet u niet zeker wanneer uw vlucht zou plaatsvinden? Check de bevestigingsmail die u heeft ontvangen na het boeken van uw vlucht.

Als uw vlucht niet geannuleerd is door de luchtvaartmaatschappij, kunt u uw boeking alleen wijzigen voor het geplande vertrek van de vlucht.

 
 • Tickets geboekt voor 31 maart 2021 met een gepland vertrek voor of op 30 september 2021

 • Tickets geboekt voor 31 maart 2021 met vertrek op of na 1 oktober 2021

 

Uitzonderingen op het wereldwijde beleid

Voor Brazilië geldt een apart omboekings- en teruggavebeleid.

 
 • Brazilië

 

Hulp nodig?

Als geen van de bovengenoemde opties uw vraag beantwoordt of als u problemen ondervindt met onze online tools, neem dan gerust contact met ons op. We doen wat we kunnen om u zo snel te helpen, maar we kunnen niet voorkomen dat de wachttijden lang zijn.

Deel uw boekingscode en achternaam zodat wij u sneller kunnen helpen, maar deel het alleen via privéberichten.