Laatste updates: coronavirus

Laatst gewijzigd: vrijdag 15 januari 2021, 13:15 / 1:15 PM (CET)
 

Wat kunt u zelf doen?

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. Natuurlijk doen we er alles aan om u te helpen met uw aanstaande reisplannen, maar de wachttijden bij het KLM Contactcentrum kunnen lang zijn. We raden u daarom sterk aan om gebruik te maken van de online opties om uw vlucht zelf te wijzigen of een teruggave aan te vragen. Heeft u uw ticket geboekt via een reisbureau? Neem rechtstreeks contact met hen op voor meer informatie.

Op dit moment hervatten we geleidelijk een aantal van onze vluchten. Wilt u uw volgende vakantie plannen, maar maakt u zich zorgen dat u uw reis moet annuleren? Om uw zorgen weg te nemen, bieden we gegarandeerd flexibele omboekingsmogelijkheden. Boek nu uw volgende KLM-vlucht en wijzig uw boeking zonder extra kosten.

Lees het onderstaande beleid voor omboekingen en teruggave voor gedetailleerde informatie en voorwaarden.

 
 

Negatieve COVID-19 PCR-test verplicht voor passagiers naar Nederland

Vanaf 29 december 2020 moeten alle passagiers van buiten de EU of Schengengebied die naar of via Nederland vliegen vanuit een risicogebied zowel een recente negatieve PCR-testuitslag als een negatieve testverklaring kunnen laten zien tijdens het instappen. Dit geldt ook voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit, of passagiers die aankomen op een luchthaven in Nederland en hun reis voortzetten zonder de luchthaven te verlaten.

U moet de negatieve testverklaring printen en op papier laten zien aan het personeel van de airline of aan de Koninklijke Marechaussee. Van het COVID-19-PCR-testresultaat mag u digitaal bewijs meenemen.

Download de negatieve testverklaring via de website van de Rijksoverheid 

Reist u vanuit de EU of Schengengebied? Dan moet u alleen een recente negatieve PCR-testuitslag kunnen laten zien. Een negatieve testverklaring is dan niet nodig.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bijna alle landen in de wereld aangemerkt als een risicogebied. Daarom moeten de meeste passagiers die naar of via Nederland vliegen zowel de negatieve testuitslag als de negatieve testverklaring tonen voordat ze aan boord gaan. U kunt ook gevraagd worden de documenten te tonen aan het luchthavenpersoneel of de aangewezen (medische) autoriteit, zoals de Koninklijke Marechaussee. Als u ze niet kunt tonen, wordt u mogelijk de toegang tot Nederland geweigerd.

Houd er rekening mee dat de test uiterlijk 72 uur voor aankomst mag zijn afgenomen. Bij aankomst in Nederland wordt u daarnaast sterk aangeraden om gedurende 10 dagen in quarantaine te gaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid .

 
 

Extra verplichte sneltest voor reizigers uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika

Vanaf 15 januari 00:01 geldt dat reizigers uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika die naar Nederland komen of in Nederland een tussenstop maken, ook in het bezit moeten zijn van een negatieve sneltest. De test moet direct voor vertrek zijn afgenomen. U kunt de test doen op de luchthaven. Houd rekening met minimaal een extra uur om de test te doen.

Reizigers uit bovenstaande landen moeten in het bezit zijn van:

  • een verplichte negatieve testuitslag (PCR-test die binnen 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen)
  • een ondertekende en geprinte testverklaring (VK en Zuid-Afrika)
  • een negatieve sneltest (antiallergeen)

Ook wordt u dringend aangeraden om 10 dagen in quarantaine te gaan.

Voor passagiers vanuit Engeland geldt dat een NHS-test niet is toegestaan als geldige COVID-19 test.

En het advies van de Nederlandse overheid blijft: ga alleen op reis als het essentieel is. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid. 

 
 

COVID-19 PCR-testresultaat te laat

Als uw negatieve COVID-19 PCR-testresultaat te laat binnenkomt, heeft u de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in uw vluchtdata.
 
  • Beleid voor omboekingen bij te laat COVID-19 PCR-testresultaat

 

Reisverbod vanwege het gemuteerde COVID-19-virus

Vanwege een nieuwe mutatie van het coronavirus hebben verschillende landen een reisverbod ingesteld voor passagiers die naar of van bepaalde landen reizen. Als u een passagier bent naar of vanuit een land waar een reisverbod geldt, dan kunt u kosteloos uw reis omboeken naar een latere datum via Mijn Reis. U kunt uw vlucht ook annuleren en de kosten van uw ticket vergoed krijgen via onze website. Bekijk onze omboek- en teruggavemogelijkheden hieronder.

Als er voor uw vlucht een reisverbod geldt, dan sturen we u voor vertrek een mail met de geldende toelatingseisen.

Als u een overstap in Amsterdam heeft, kunt u uw vluchten omboeken via Mijn Reis.

Wilt u weten of er voor uw bestemming restricties of reisverboden gelden, ga dan naar KLM TravelDoc .

 
 

Wereldwijd beleid voor omboekingen en teruggave

Overal ter wereld nemen de lokale autoriteiten verschillende preventieve maatregelen om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Helaas betekent dit dat we onze vluchtschema's hebben moeten aanpassen. Daarom bieden we verschillende opties voor omboekingen en teruggave. Bekijk hieronder de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Houd er rekening mee dat er een apart beleid is voor Brazilië. Daarnaast gelden er andere voorwaarden voor KLM Package Deals , KLM Flight Bundle  en Flying Blue reward tickets .

 
 

Is uw vlucht geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij?

U kunt uw boeking te allen tijde wijzigen, maar u helpt ons enorm als u dit doet voor uw oorspronkelijke reisdatum.

 
  • Vluchten geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij

 

Is uw vlucht niet geannuleerd, maar heeft u besloten uw reis uit te stellen?

Het beleid dat voor u van toepassing is, hangt af van wanneer uw geplande vertrekdatum was. Weet u niet zeker wanneer uw vlucht zou plaatsvinden? Check de bevestigingsmail die u heeft ontvangen na het boeken van uw vlucht.

Als uw vlucht niet geannuleerd is door de luchtvaartmaatschappij, kunt u uw boeking alleen wijzigen voor het geplande vertrek van de vlucht.

 
  • Tickets geboekt voor 31 maart 2021 met een gepland vertrek voor of op 30 september 2021

  • Tickets geboekt voor 31 maart 2021 met vertrek op of na 1 oktober 2021

 

Uitzonderingen op het wereldwijde beleid

Voor Brazilië geldt een apart omboekings- en teruggavebeleid.

 
  • Brazilië

 

Hulp nodig?

Als geen van de bovengenoemde opties uw vraag beantwoordt of als u problemen ondervindt met onze online tools, neem dan gerust contact met ons op.

We doen wat we kunnen om u zo snel te helpen, maar we kunnen niet voorkomen dat de wachttijden lang zijn. Bent u in het buitenland en probeert u terug te keren naar Nederland? We behandelen de vragen over thuiskomen met de hoogste prioriteit.

Deel uw boekingscode en achternaam zodat wij u sneller kunnen helpen, maar deel het alleen via privéberichten.