Vilkår for AIR FRANCE- / KLM-kontoer

Når du registrerer deg for en AIR FRANCE- / KLM-konto samtykker du i våre vilkår for bruk av en personlig onlinekonto på AIRFRANCE.com og på KLM.com. Disse vilkårene informerer deg om hvordan du kan bruke AIR FRANCE- / KLM-kontoen din.

Vilkår for AIR FRANCE- / KLM-kontoer

Vilkårene beskriver også hvordan AIR FRANCE og KLM vil bruke profildataene dine for både eksisterende og nye tjenester.

1. Registrere kontoen din

AIR FRANCE og KLM lar deg opprette en konto som kan brukes på både AIRFRANCE.com og på KLM.com. For å registrere deg må du oppgi bestemte personlige opplysninger.

Det er viktig at du følger reglene når du registrerer deg for en konto på AIRFRANCE.com eller på KLM.com. Du må ikke:

 1. I. opprette en konto med uriktig personlig informasjon
 2. II. opprette en konto for andre enn deg selv
 3. III. opprette mer enn 1 personlig profil
 4. IV. opprette en konto hvis du er under 12 år gammel
 5. V. dele passordet med andre, la andre få tilgang til kontoen, eller gjøre noe annet som kan sette kontoens sikkerhet i fare

  Videre er det viktig at du:
 6. VI. ser til at den personlige informasjonen er korrekt og oppdatert. Dette er viktig fordi den personlige informasjonen din vil bli brukt når du bestiller billetter online på AIRFRANCE.com eller på KLM.com

2. Hvordan AIR FRANCE og KLM bruker profilinformasjonen din

AIR FRANCE og KLM vil kun bruke profilinformasjonen til forhåndsutfylling av diverse funksjoner på nettstedene våre, og til å sende deg tilbud og e-post hvis du har abonnert på nyhetsbrev.

3. Bruke kontoen din

AIR FRANCE and KLM ønsker å tilby hyppige besøkende en mer brukervennlig bestillings- og innsjekkingsopplevelse, og en enklere navigering på nettstedene våre med en AIR FRANCE- / KLM-konto.

Du kan bruke informasjonen som er lagret i profilen din når du:

 • bestiller online
 • administrer bestillingene dine
 • sjekker inn online (fra mars 2012)

Du kan bare bruke de forhåndsutfylte profildataene når du er logget inn på AIRFRANCE.com eller KLM.com. Vi vil alltid informere deg når en av våre funksjoner henter profilopplysningene dine. Du kan alltid slette eller overskrive den personlige informasjonen.

I den nærmeste fremtiden vil vi oppdatere en rekke andre funksjoner. Dette vil gjøre at profilinformasjonen din kan brukes i relaterte funksjoner når dette er relevant. Du vil kunne oppdatere profilen din direkte fra alle disse funksjonene.

4. Bestillingsinformasjon

En av de største fordelene ved å bruke AIR FRANCE- / KLM-kontoen er muligheten for å få direkte tilgang til bestillingene dine på AIRFRANCE.com eller KLM.com. Du kan få tilgang til bestillingene som er gjort på begge disse nettstedene, uansett hvilket av nettsted du bruker til å logge inn på kontoen din.

For øyeblikket er ikke bestillinger med AIR FRANCE eller KLM som ikke er gjort på AIRFRANCE.com eller KLM.com automatisk synlig i bestillingsoversikten din. Du kan imidlertid tilknytte dem kontoen din. I nærmeste fremtid vil disse bestillingene automatisk bli vist i bestillingsoversikten din. Vi vil også utvide bestillingsinformasjonen til å omfatte en oversikt over tidligere bestillinger og andre relaterte produktbestillinger.

5. Passinformasjon

Passinformasjon kan lagres i kontoprofilen din. Når du bestiller online, sjekker inn online eller administrerer bestillingene dine online, vil du kunne forhåndsutfylle all nødvendig passinformasjon for reisemålet ditt. I den nærmeste fremtid vil det også være mulig å bruke passinformasjon fra profilen din på AIR FRANCEs og KLMs selvbetjente innsjekkingsmaskiner.

Det er lovpliktig for alle flyselskaper å oppgi passinformasjon for sine passasjerer i form av et API-skjerm (Advance Passenger Information), til myndighetene i bestemte land før avgang. AIR FRANCE og KLM gir deg muligheten for å lagre API-informasjonen i kontoen din, slik at det går raskere å bestille, ved hjelp av forhåndsutfylt API-skjema og passinformasjon.

Vennligst merk at det er ditt ansvar å holde passinformasjonen i profilen din oppdatert. Dette er viktig da ukorrekt passinformasjon kan føre til at du får problemer på ankomstflyplassen.

6. Betalingsinformasjon

Du har muligheten for å lagre din foretrukne betalingsmetode og tilhørende opplysninger i profilen din, for eksempel betaling med kredittkort. Du vil kunne bruke denne forhåndsutfylte informasjonen når du kjøper billetter eller andre relaterte produkter på nettstedet.

Vi tar sikker lagring av din betalingsinformasjon alvorlig. Alle betalingsopplysninger lagres i sikre og fullstendig diskrete omgivelser. Hvis du mistenker at betalingsopplysningene dine har blitt misbrukt, bør du alltid kontakte vår kundestøtte. Du vil i alle tilfeller lett kunne slette betalingsopplysningen din fra profilen din med noen få trinn. Sletting av betalingsopplysninger er permanent og kan ikke gjøres om. Hvis du vil gjøre en onlinebestilling igjen, vil du bli bedt om å oppgi betalingsopplysningene dine igjen.

Hvis vi oppdager svindel med innlogging på kontoen din vil vi blokkere kontoen din med det samme, og kontakte deg på den oppgitte e-postadressen.

For øyeblikket tillater vi kun lagring av 1 betalingsmåte. I nærmeste fremtid vil vi begynne å gi muligheten for lagring av flere betalingsmåter.

7. Reisepreferanser

Det er mulig å angi reisepreferansene dine i AIR FRANCE- / KLM-kontoen din. Disse er:

 • din vanlige avreiseflyplass
 • ditt foretrukne reisemål
 • dine setepreferanser
 • dine måltidspreferanser

Hovedformålet med disse reisepreferansene er å gjøre bestillingsprosessen enklere. Når du abonnerer på våre nyhetsbrev vil reisepreferansene dine bli brukt til å optimere relevante tilbud til deg.

8. E-postabonnementer

I profilen din kan du administrere e-postabonnementene dine fra AIR FRANCE- og KLM. Når du registrerer deg vil du kunne abonnere på alle nyhetsbrev.

Hvis du ikke vil motta uønsket e-post kan du alltid avslutte abonnement på Min profil-sidene. Du kan også avslutte abonnementet ved å klikke på lenken i bunnen av alle e-post nyhetsbrev du mottar fra AIR FRANCE eller KLM.

Når du abonnerer på et nyhetsbrev vil du motta nyhetsbrevet fra det lokale nettstedet du brukte til å opprette kontoen. Det er for øyeblikket ikke mulig å motta nyhetsbrev fra et annet land enn det landet hvor du registrerte deg.

I fremtiden vil flere e-postabonnementer bli lagt til, og det vil være mulig å velge nyhetsbrev og tilbud fra andre land.

9. Reiseledsagere

På Min profil-siden kan du lagre opplysninger om og preferanser for reiseledsagere som du ofte reiser sammen med. På denne måten kan du enkelt legge til familiemedlemmer, kolleger eller venner i en bestilling som du gjør online. Vennligst merk at alle passasjerers personlige opplysninger må være identisk med opplysningene i passene deres. Når du som kontoeier gjør en bestilling for andre passasjerer, må du forsikre deg om at du oppgir korrekte personlige opplysninger om reiseledsagerne dine.

Det er også mulig å lagre reiseledsageres e-postadresser. Disse e-postadressene vil ikke bli brukt til andre formål enn forhåndsutfylling av skjemaer når du gjør en bestilling. E-postadressene vil ikke bli brukt til å sende tilbud og/eller andre e-poster.

10. Slette kontoen din

Du kan slette kontoen din ved å klikke på lenken i bunnen av Min profil-siden. Når kontoen din er slettet vil alle dine personlige opplysninger bli fjernet fra databasene våre. Sletting av kontoen din er permanent og kan ikke gjøres om. Du kan imidlertid alltid registrere deg igjen.

Nåværende og tidligere bestillinger, og pengetransaksjoner du har utført online med AIR FRANCE eller KLM vil ikke bli fjernet fra systemet vårt.

11. Personvern

Det er svært viktig for AIR FRANCE og KLM at ditt personvern respekteres. Vi vil kun bruke informasjonen du har oppgitt i din AIR FRANCE- eller KLM-konto til formålene beskrevet ovenfor. Vi deler ikke informasjonen din med tredjepart uten ditt samtykke. For mer informasjon om bruk og beskyttelse av din personlige informasjon på AIRFRANCE.com og/eller KLM.com, les AIR FRANCEs retningslinjer for sikkerhet og personvern  eller KLMs retningslinjer for personvern.

12. Generelle bestemmelser


 1. AIR FRANCE and KLM forbeholder seg retten til å fjerne eller endre funksjoner og/eller prosedyrer i en AIR FRANCE- / KLM-konto og/eller endre disse vilkårene.
 2. Det kan ikke inngis noe krav om skadeserstatning mot selskapet som følge av landespesifikke, lovpliktige endringer. Meddelelse om endring av disse vilkårene vil bli gitt via AIR FRANCE- / KLM-kontoen. Disse vilkårene regnes som akseptert av deg hvis du fortsetter å bruke en AIR FRANCE- / KLM-konto. Hvis du ikke aksepterer endringene kan du annullere kontoen din i henhold til artikkel 10.
 3. AIR FRANCE og KLM påtar seg intet ansvar for skader, forsinkelser eller tap som følger av, eller i forbindelse med, bruken av en AIR FRANCE- / KLM-konto, eller data som (ukorrekt) er lagret av deg. Dette bortsett fra hvis skaden eller tapet oppstår som følge av uaktsomhet fra AIR FRANCE og KLM, eller var forsettlig uaktsomt forårsaket av AIR FRANCE og KLM med viten om at skade var en sannsynlig følge. Alle krav må inngis direkte til AIR FRANCE og KLM.