Refusjon av billettutgifter

Hvis reisen din ikke gikk som planlagt, beklager vi uleiligheten.

Før du ber om en refusjon

Vennligst merk: når du ber om en refusjon, vil alle flyvningene i bestillingen din bli avlyst. Det kan ta oss 2-4 uker å prosessere refusjonen din. Refusjonen vil være i samme valuta og med samme betalingsmåte som du brukte til å kjøpe billetten.

Det er gratis å be om en refusjon online via «Be om en refusjon»-knappen under eller via sosiale medier. Du kan også ringe KLMs kundekontaktsenter for å ordne det for deg, i det tilfelle kan et gebyr bli pålagt.

Eieren av bankkontoen må være en av passasjerene ved alle refusjons-forespørsler. Hvis det ikke matcher, må du inkludere en kopi av passet ditt og et signert autorisasjonsbrev (på engelsk) i din refusjons-forespørsel på nett.

Hvis du kjøpte billetten din fra et reisebyrå, må du kontakte reisebyrået ditt for å arrangere en refusjon. For billetter som er kjøpt fra et annet flyselskap enn KLM, vennligst kontakt det gjeldende flyselskapet.

Merk: hele bestillingen din vil bli annullert

Søk om refusjon
 

Betingelser for refusjon av billett

Du kan søke om full refusjon av den ubenyttede delen av billetten i alle de følgende tilfellene:
  • Du ber om refusjon av billetten din innen 24 timer etter at den bestilling.
  • Du har blitt konfrontert med en endring i timeplanen, og du har derfor bestemt å ikke reise.
  • KLM-flyvningen din ble avlyst, og du tok ikke en alternativ flyvning.
  • Du avlyste reisen din fordi den europeiske flyvningen din ble forsinket mer enn 90 minutter og din utgående flyvning og returflyvning var satt opp på samme dag.
  • Du avlyste KLM-flyvningen din fordi den ble forsinket mer enn 3 timer.
  • Hvis du blir forsinket med mer enn 5 timer på forbindelsesflyvningen din med KLM og du ikke lengre vil fly til det endelige reisemålet ditt.
  • I det uheldige tilfelle at en passasjer har gått bort.
Du kan også søke om en refusjon i tilfelle:
  • Hvis betingelsene for billetten gir mulighet for en refusjon. Refusjon vil bli beregnet, basert på billettprisene og avgiftene på reiseruten faktisk fløyet, minus kansellerings-straffegebyr.
  • Visumsøknaden din ble avvist.

I disse tilfellene, vil bestillingsgebyret, gjenutstedelsesgebyr og ekstra betalingsgebyrer ikke bli refundert.


Refusjoner er gjenstand for gjeldende forskrifter i landet hvor billetten ble kjøpt og/eller gjeldende forskrifter i landet hvor tilbakebetalingen skal bli betalt.

Hvis du bestilte en Business Class-billett men reise i Economy Class, kan du søke om en refusjon av billettprisforskjellen. Vennligst kontakt KLM servicesenter.

I tilfelle du avlyser flyvningen(e) din(e) av andre grunner enn de nevnt overfor, og har en ikke-refunderbar billett, kan du be om en refusjon av ubrukt flyplassavgift. Bestillingsgebyr, gjenutstedelsesgebyr og ekstra betalingsgebyrer vil ikke bli refundert. Internasjonalt tilleggsgebyr fra flyselskap vil ikke bli refundert hvis billettvilkårene dine ikke tillater en refusjon.

Kunne du ikke gå ombord på en KLM-flyvning fordi den var overbooket? Be om kompensasjon.