Refusjon av billettutgifter

Hvis reisen din ikke gikk som planlagt, beklager vi uleiligheten.
 

Før du ber om en refusjon

Vennligst merk: når du ber om en refusjon, vil alle flyvningene i bestillingen din bli avlyst. Det kan ta oss 2-4 uker å prosessere refusjonen din. Refusjonen vil være i samme valuta og med samme betalingsmåte som du brukte til å kjøpe billetten.

Det er gratis å be om en refusjon online via «Be om en refusjon»-knappen under eller via sosiale medier. Du kan også ringe KLMs kundekontaktsenter for å ordne det for deg, i det tilfelle kan et gebyr bli pålagt.

Eieren av bankkontoen må være en av passasjerene ved alle refusjons-forespørsler. Hvis det ikke matcher, må du inkludere en kopi av passet ditt og et signert autorisasjonsbrev (på engelsk) i din refusjons-forespørsel på nett.

Hvis du kjøpte billetten din fra et reisebyrå, må du kontakte reisebyrået ditt for å arrangere en refusjon. For billetter som er kjøpt fra et annet flyselskap enn KLM, vennligst kontakt det gjeldende flyselskapet.

Merk: hele bestillingen din vil bli annullert

Søk om refusjon
 
 

Betingelser for refusjon av billett

Du kan søke om full refusjon av den ubenyttede delen av billetten i alle de følgende tilfellene:
  • Du ber om en refusjon for billetten din innen 24 timer etter bestilling.
  • Du har blitt konfrontert med en endring i planer og du har derfor besluttet å ikke reise.
  • KLM-flyvningen din ble kansellert, og du tok ikke en alternativ flyvning.
  • Du kansellerte reisen din fordi din europeiske flyvning var forsinket mer enn 90 minutter og din utgående flyvning og returflyvning var satt opp på samme dag.
  • Du kansellerte KLM-flyvningen din fordi den var mer enn 3 timer forsinket.
  • Hvis du har en forsinkelse på mer enn 5 timer på KLM-forbindelsesflyvningen din og du ikke lenger vil fly til ditt endelige reisemål.
  • I det uheldige tilfelle at en passasjer har gått bort.
Du kan også søke om en refusjon i tilfellene nevnt nedenfor. Men i disse tilfellene, vil bestillingsgebyret, gjenutstedelsesgebyret og ekstra betalingsgebyrer ikke bli refundert.
  • Betingelsene for KLM-billetten din gir mulighet for en refusjon. Refusjon vil bli beregnet basert på billettprisene og avgiftene for reiseruten faktisk fløyet, minus kanselleringsstraffegebyr.
  • Visumsøknaden din ble avvist (gitt at du inkluderer et dokument som bekrefter at søknaden har blitt avvist av de lokale myndighetene).

Refusjoner er underlagt gjeldende regelverk i landet der billetten ble kjøpt og/eller til gjeldende regelverk i det landet der refusjonen skal betales.

Hvis du bestilte en Business Class-billett, men reiste på Economy Class, kan du søke om en refusjon av billettprisforskjellen. Vennligst kontakt KLMs kundekontaktsenter.

I tilfelle du kansellerer flyvningen(e) din(e) av andre grunner enn de nevnt overfor, og har en ikke-refunderbar billett, kan du be om en refusjon av ubrukt flyplassavgift. Bestillingsgebyr, gjenutstedelsesgebyr og ekstra betalingsgebyrer vil ikke bli refundert. Internasjonalt ekstragebyr fra flyselskap vil ikke bli refundert hvis billettvilkårene dine ikke tillater en refusjon.

Kunne du ikke gå om bord på en KLM-flyvning fordi den var overbooket? Be om kompensasjon.