Du kan stole på KLM

Vi bestreber oss på å gjøre reisen problemfri – for deg og alle andre som er ombord hos oss. Særlig hvis reisen din ikke går som planlagt, vil vi bestrebe oss på å hjelpe deg med å fortsette reisen så raskt som mulig.
 

Vi holder deg informert

Fra det øyeblikket du bestiller, og frem til flyvningens avgang, vil vi informere deg med det samme, hvis flyvningen er forsinket, kansellert eller ved endring av gate. Vi kan kontakte deg via e-post, tekstmeldinger og telefon – oppgi ganske enkelt kontaktinformasjonen din inne på KLM-kontoen din, Flying Blue-området ditt eller via Min Reise.

Du har også tilgang til oppdatert informasjon fra KLM på Facebook, Messenger , gjennom Twitter-kontoen vår, på KLM.com eller via reiseagenten vår.

Gjennom hele reisen kan du sette din lit til vårt bakke- og kabinpersonals oppmerksomme og personlige støtte.

 

Kontakt oss 24/7 via våre sosiale medier

Uansett hvilket spørsmål, ønske eller kommentar du har, kan du alltid . Våre team på sosiale medier er tilgjengelige 24/7 og vil alltid prøve å svare så raskt som mulig.

Du kan også kontakte oss på telefon. For åpningstider i ditt land og for mer informasjon, se Kundestøttesiden.

 

Nummer 1 i punktlighet

Du ønsker å holde tidsplanen. Når du trenger å komme i tide, håper verdens mest punktlige flyselskap at vi kan ønske deg velkommen ombord.

most punctual airline
 

Hvis flyvningen din er forsinket eller kansellert

En forsinket eller kansellert flyvning, eller å komme for sent til din neste flyvning er irriterende. Sammen finner vi en løsning:

  • Vil vi booke deg om på en av de best tilgjengelige alternative flyvningene, fortrinnsvis med Air France, KLM- og SkyTeam-partnere.
  • Vi vil gi deg den nye reiseplanen din via e-post, tekstmelding eller telefon.
  • Hvis du vil kan du be om en alternativ flyvning direkte via våre kundeservicesentre, sosiale medier, eller ditt reisebyrå.
  • Du kan finne den nyeste informasjon om reisen din via Min reise. I enkelte situasjoner kan du også booke deg om selv når du logger inn på Min reise.

Uansett vil vi sikre at bagasjen din leveres automatisk til ditt endelige reisemål.

For å ta hånd om dine umiddelbare behov, vil vi dele ut kuponger for mat og drikke, og et forhåndsbetalt telefonkort. Hvis nødvendig, vil vi ordne med hotellovernatting, samt transport til og fra overnattingsstedet.

Hvis reisen din ble avbrutt, for eksempel fordi flyvningen din var overbooket eller du ble tildelt et sete på en annen reiseklasse, kan du være sikker på at du får kompensasjon.

Les alt om .

 

Om å få refusjon eller kompensasjon

Hvis flyvningen din blir kansellert eller er forsinket mer enn 3 timer, kan du velge å utsette reisen til en senere dato (avhengig av tilgjengelighet). Hvis reisen ikke lenger tjener sitt formål, kan du annullere reisen. Hvis du må skifte fly, kan du også velge en returflyvning til første avgangssted som vist på billetten (hvis aktuelt). Vi vil da også gi deg en refusjon, som du kan be om i bare noen få trinn på KLM.com (Fyll ut refusjonsskjemaet via vår Kundeserviceside) eller gjennom ditt reisebyrå.

Du kan også ha krav på refusjon av tilleggskostnader du har hatt. Kollegaene våre i KLM kundeservice vil gjerne fortelle deg mer!

På samme måte, hvis du ikke kunne få glede av et ekstra alternativ du har kjøpt (som for eksempel et ekstra komfortabelt sete), er den enkleste måten å få refusjon på, å besøke KLM.com og fylle ut et refusjonsskjema.

 

Behandling ombord

Vi bestreber oss alltid på å gi deg den beste service ombord. Hvis det oppstår et problem med setet eller måltidet ditt, eller underholdningssystemet eller noe annet, vil vårt kabinpersonale gjøre sitt beste for likevel å din tid ombord hos oss hyggelig og behagelig. For eksempel ved å tilby et alternativ eller kompensasjon.

 

Forsinket bagasje

Hvis det er mulig, vil vi informere deg straks hvis bagasjen din er savnet ved ankomst.* På denne måten vil du ikke miste tid med å vente på den ved bagasjebåndet. Vårt personale i bagasjeserviceskranken vil fylle ut bagasjerapporten din sammen med deg, slik at de med det samme vet hva slags type bagasje de leter etter. Etter ankomst på enkelte flyplasser, kan du også via KLM.com.**

Vi vil kontakte deg med det samme bagasjen er klar til å bli hentet eller levert, og vi kompenserer gjerne utgiftene til umiddelbare behov. For alle bagasjeanliggender, bare informer oss i løpet av 7 dager etter ankomst. Hvis din bagasje mot formodning ikke er funnet i løpet av 21 dager, eller hvis den har blitt skadet mens den var i vår varetekt, vil vi tilby deg kompensasjon.

* Hvis kundens kontaktinformasjon er kjent for KLM, og hvis, og hvis bagasjen har blitt lokalisert av KLM.
** Du kan rapportere forsinket bagasje på følgende steder: Almaty, Athen, Barcelona, Kristians and, Frankfurt, Göteborg, Helsinki, Linköping, Lisboa, Madrid, Mexico by, Paris, Milano, Oslo, Sandefjord, Stavanger, Stockholm, Trondheim eller Jerevan

 

Ekstra spesiell omsorg for våre lojale kunder

Spesialbehandling for våre lojale kunder Som Flying Blue-medlem, kan du også nyte godt av personlige fordeler. Elite- og Elite Plus-medlemmer har også prioritert tilgang til våre kundeservicesentre. For å finne ut om alle fordelene våre: les mer om Flying Blue .

 

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger

Gjennom hele reisen din, er det opplevelsen din som teller! Det er derfor vi lar uavhengige selskaper foreta undersøkelser om hva du synes om oss og servicen vår:

  • Undersøkelse om service og kundetilfredshet  (av Kantar og Qualtrics): Etter flyvningen din kan du bli invitert via e-post til å delta i en undersøkelse om kundetilfredshet. I tillegg til det, vil utvalgte Flying Blue-medlemmer bli spurt om å evaluere servicekvaliteten under en flyvning.
  • Overvåkning av kundeservice (av InSites Consulting): Med denne overvåkningen kan vi måle hva kundene synes om hvordan vi behandler klager.
  • Kontakt Evalueringssenteret (av BVA og MediaTech): Med disse studiene kan vil måle ytelsen til telefonsentralene våre.
  • Vi deltar også i andre studier utført av tredjeparter som IATA og Schiphol, og driver flere ad hoc-studier.

Med svarene du gir oss, vurderer vi oss selv og prøver å forbedre tjenestene våre. Dine personopplysninger vil aldri brukes til kommersielle tilbud eller e-postutsendelser, med mindre du har gitt oss din eksplisitte tillatelse til det.

Hvis våre bestrebelser på å få reisen din til å gå så glatt som mulig ikke levde opp til forventningene dine, vennligst gjør oss oppmerksom på dette! Vi vil gjøre vårt ytterste for å forbedre vår service, og KLMs kundekontaktsenter vil kontakte deg snarlig.
KLM gjør sitt ytterste for å leve opp til sine forpliktelser. Under ekstraordinære omstendigheter, kan det være umulig å leve opp til disse forpliktelsene, og vi beklager hvis ikke alle forventningene dine ble oppfylt.
Vi setter stor pris på det hvis du tar deg tid til å gi oss din mening.