KLM retningslinjer for informasjonskapsler

Alt du vil vite om bruken av informasjonskapsler på KLM.
 

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små datafiler som er lastet ned på enheten din av nettstedet du besøker. Neste gang du besøker samme nettsted, vil informasjonskapslene sørge for at enheten blir gjenkjent. Ved å bruke informasjonskapsler og lignende teknologi som for eksempel pikseltagger/sporingspiksler og skript («informasjonskapsler»), kan nettsteder lagre informasjon om besøkene og de besøkende. Slik informasjon kan inkludere din IP-adresse, enheten du bruker, og klikke-atferd, som de spesifikke nettsidene du besøker og hvordan du navigerer på nettstedet.

Vi bruker økt-informasjonskapsler som slettes når du lukker nettleseren din, og værende informasjonskapsler som forblir på enheten din i en forhåndsdefinert tidsperiode. Vi plasserer noen av informasjonskapslene selv, mens andre informasjonskapsler plasseres av tredjeparter. Informasjonskapsler fra tredjeparter kan også hente inn opplysninger utenfor vårt eget nettsted.

 
 

KLMs bruk av informasjonskapsler

Ved å klikke på «Godta»-knappen når informasjonskapsel-banneret vises, samtykker du i plassering av alle typer informasjonskapsler beskrevet i retningslinjene for informasjonskapsler. Ved å klikke på «Endre innstillinger for informasjonskapsler»-knappen for å endre standardinnstillingene for informasjonskapsler. Klikk på «Endre innstillinger for informasjonskapsler» hvis du vil endre tillatelsene dine på et senere tidspunkt. I den grad vi innhenter personopplysninger via informasjonskapsler, behandler vi disse for de formål som er angitt i KLMs retningslinjer for personvern.
 
 

KLM bruker tre typer informasjonskapsler

Funksjonelle informasjonskapsler

Funksjonelle informasjonskapsler er nødvendige slik at du kan se og bruke nettstedet vårt på riktig måte. Vi bruker også disse informasjonskapslene for å huske dine språkpreferanser og innstillinger (for informasjonskapsler). Funksjonelle informasjonskapsler brukes også for A/B-testing, som gjør det mulig for oss å teste nye funksjoner, ulike varianter og design på nettstedet vårt. Informasjonen som er hentet inn gjennom disse informasjonskapslene er ikke brukt til markedsføringsformål. Funksjonelle informasjonskapsler er viktig for bruken av nettstedet vårt og de kan plasseres på enheten din uten ditt samtykke. Hvis du blokkerer denne typen informasjonskapsel vil kanskje ikke nettstedet vårt fungere riktig, og du vil kanskje ikke være i stand til å bruke alle funksjonene. 

Analytiske informasjonskapsler

Analytiske informasjonskapsler innhenter aggregert informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt, inkludert informasjon om de mest besøkte sidene, hvor lenge besøkene varer og om det oppleves noen feil. I tillegg bruker vi disse informasjonskapslene for å gjennomføre brukerundersøkelser og for å samle tilbakemeldinger fra besøkende på nettstedet vårt generelt, eller om spesifikke elementer på nettstedet vårt. Vi bruker denne informasjonen til å hjelpe oss med å forstå hvilke deler av nettstedet vårt som interesserer de besøkende, samt til å forbedre kvaliteten på nettstedet.

Markedsførings- og andre informasjonskapsler

Markedsføringsinformasjonskapsler brukes til å innhente informasjon om besøkene dine og klikk på nettsiden vår og på tredjeparts nettsteder, slik at vi kan tilby deg relevant innhold og annonser. Disse informasjonskapslene plasseres vanligvis av tredjeparts reklamenettverk hvis du har gitt oss ditt samtykke. Disse nettverkene er selskaper som opererer som mellomledd mellom oss og reklameaktører. De henter inn informasjon om bruken din av nettstedet vårt og andre tredjeparts nettsteder.

Markedsføringsinformasjonskapsler er brukt til å:

  • vise deg relevant, personalisert reklame eller tilbud via e-post, sosiale medier og reklamebannere på tredjeparters nettsteder, basert på dine besøk og klikkadferd på vår og tredjeparts nettsteder;
  • måle effektiviteten på reklamekampanjene våre ved å spore antall klikk og konverteringer;
  • begrenser antall ganger du ser en annonse.

Med ditt samtykke kan sosiale medieplattformer som Facebook og Twitter plassere informasjonskapsler for å se om du er logget på plattformen deres. Disse informasjonskapslene lar deg like innhold eller dele det med vennene dine. Disse plattformene kan bruke disse informasjonskapslene til sine egne formål, inkludert annonser.

Her  finner du hele listen over informasjonskapsler som brukes på nettstedet vårt.

 
 

Tilpassing av innstillinger for informasjonskapsler og sletting av informasjonskapsler

Hvis du har gitt oss ditt samtykke, men ønsker å fjerne informasjonskapslene vi har plassert, sletter du disse informasjonskapslene via nettleseren din. Du kan også justere nettleser-innstillingene dine for å fullstendig hindre nettsteder i å sette opp informasjonskapsler eller tredjeparts-informasjonskapsler. Hvis du gjør dette, kan noen funksjoner på nettstedet vårt kanskje ikke være tilgjengelige, eller ikke fungere riktig. Finn ut hvordan du kan justere innstillingene for ulike nettlesere:

For mer informasjon relatert til andre nettlesere, besøk nettleserutviklerens nettsted.

Du kan endre innstillingene dine for informasjonskapsler eller trekke tilbake samtykket ditt til enhver tid via «Endre innstillinger for informasjonskapsler».

Hvis disse retningslinjene for informasjonskapslene eller informasjonskapslene som er plassert endres, vil retningslinjene og listen over plasserte informasjonskapsler bli justert. Vi vil informere deg om vesentlige endringer.

Den nyeste versjonen av disse retningslinjene for informasjonskapsler er datert 28. oktober 2020.