KLMs retningslinjer for informasjonskapsler

Alt du vil vite om bruken av informasjonskapsler på KLM.com.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små datafiler som er lastet ned på enheten din av nettsiden du besøker. Neste gang du besøker samme nettside, vil informasjonskapslene sørge for at enheten blir gjenkjent. Ved å bruke informasjonskapsler og lignende teknologi som for eksempel pikseltagger/sporingspiksler og skript («informasjonskapsler»), kan denne nettsiden lagre informasjon om besøkene og de besøkende. Vi plasserer noen av informasjonskapslene på nettsidene selv, mens andre informasjonskapsler er plassert av tredjeparter. Informasjonskapsler fra tredjeparter kan hente inn opplysninger utenfor nettsidene våre også.

Informasjonskapsler kan bli brukt til å gjøre det å besøke en nettside mer personlig, ved, for eksempel:

 • å vise relevante navigeringsinnstillinger;
 • å huske på besøkendes preferanser;
 • å forbedre den generelle brukeropplevelsen og
 • begrense antall viste reklamer.
 

KLMs bruk av informasjonskapsler

Ved å klikke på «godta» når varselen om informasjonskapsler vises eller ved å fortsette å bruke nettsiden, godtar du dermed at informasjonskapsler blir plassert og lest på klm.com og tilhørende underdomener, som for eksempel shop.klm.com. KLM bruker informasjonen som er hentet inn gjennom informasjonskapsler til formålene som står i KLMs Retningslinjer for personvern.
 

KLM bruker tre typer informasjonskapsler

Funksjonelle informasjonskapsler
Dette er informasjonskapsler som lar brukerne se KLM.com, bruke funksjonene på nettsidene og gi tilgang til sikrede deler av dem. Informasjonen som er hentet inn gjennom disse informasjonskapslene er ikke brukt til markedsføringsformål. Hvis bruken av denne typen informasjonskapsler ikke er tillatt, vil dette ha følgende konsekvenser:

 • bruk av flere deler av KLM.com vil ikke være mulig;
 • KLM kan gi mindre støtte til brukerne;
 • KLM vil ikke kunne huske preferansene dine for ikke å bruke eller vise en spesifikk funksjon.

Analytiske informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene hjelper KLM med å forbedre nettsidene sine. Informasjonskapslene henter inn informasjon om måten besøkende bruker KLM.com på, inkludert informasjon om de mest besøkte sidene eller antall feilmeldinger som vises. WebAnalytics-informasjonskapsler er et eksempel på denne typen informasjonskapsler.

Markedsføring og andre informasjonskapsler
Informasjonskapsler for markedsføring er oftest plassert på KLM.com av reklamenettverk. Disse nettverkene er selskaper som opererer som mellomledd mellom KLM og reklamerende aktører. Disse informasjonskapslene er brukt til å:

 • vise relevant, personalisert reklame eller tilbud gjennom enhver type medium (som for eksempel e-post, sosiale medier og reklamebannere) basert på besøket ditt og klikkene dine på KLM.com;
 • begrense antall ganger hver reklame vises;
 • måle effektiviteten av en reklamekampanje;
 • lage en forbindelse til sosiale medier, så du kan bli gjenkjent når du ønsker å bruke sosiale medier gjennom KLM.com.

Se her for hele listen av informasjonskapsler som er inkludert i denne typen av informasjonskapsler nevnt ovenfor og som er brukt av KLM.

 

Tilpassing av innstillinger for informasjonskapsler og sletting av informasjonskapsler

Hvis du ikke vil at KLM skal plassere informasjonskapsler på enheten din kan du avvise bruken av informasjonskapsler gjennom din nettlesers innstillinger eller alternativer. Du kan også avvise kun våre partneres informasjonskapsler. Du må tilpasse innstillingene separat for hver nettleser og hver datamaskin. Lenkene nedenfor vil ta deg direkte til din nettlesers brukerguide.

Vennligst merk at hvis du justerer innstillingene for informasjonskapsler for KLM, kan det hende du ikke kan bruke enkelte deler av KLM.com etterpå på korrekt måte.
 

Mer om informasjonskapsler

«Your Online Choices».(http://www.youronlinechoices.com/nl/eu ) er en nettside tilbudt av reklameindustrien på Internett som inneholder informasjon om «oppførselsreklame», «online personvern» og muligheter til å melde seg ut.

Hvis disse retningslinjene for personvern eller informasjonskapslene som er plassert endres, vil vi tilpasse retningslinjene og listen av plasserte informasjonskapsler.

Den nyeste versjonen av disse retningslinjene for informasjonskapsler er datert 30. november 2016.