KLMs retningslinjer for informasjonskapsler

Finn ut om alt du trenger å vite om informasjonskapsler når du besøker KLM.com.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små deler informasjon som lastes ned til enheten som brukes til å besøke en nettside. Hver gang den samme nettsiden besøkes igjen, vil enheten gjenkjennes.

Ved å bruke informasjonskapsler, vil informasjon om besøk og besøkende midlertidig lagres av den nettsiden. Andre nettsider kan også gjenkjenne den brukte enheten via den samme informasjonskapselen. Forskjellige typer informasjonskapsler kan brukes per besøk.

Informasjonskapsler lar en nettside skreddersy et besøk, for eksempel ved å: 

 • Vise relevante navigasjonsinnstillinger
 • Huske på besøkerens preferanser
 • Generelt forbedre brukeropplevelsen.
 • Begrense antallet reklamer vist
 

KLMs bruk av informasjonskapsler

Når du bruker KLM.com samtykker du som standard til at KLM plasserer informasjonskapsler på din enhet. 

KLM.com matcher informasjon innsamlet fra informasjonskapsler med annen informasjon du oppgir om deg selv, eller annen informasjon som vi har samlet inn for hensiktene som oppgitt i KLMs retningslinjer for personvern.

Hvis du vil at KLM.com skal plassere informasjonskapsler på din enhet, kan du avvise bruken av informasjonskapsler via din nettlesers innstillinger eller valg. Du vil da muligens ikke kunne bruke noen deler av KLM.com (ordentlig).  

 

KLM.com bruker opptil 4 typer informasjonskapsler:

 

Type informasjonskapselBeskrivelse
Strengt nødvendige informasjonskapslerAnonyme informasjonskapsler som lar besøkende navigere KLM.com, bruke sidens funksjoner og få tilgang til sikre områder. Informasjonen innsamlet av disse informasjonskapslene kan ikke brukes til markedsføring. Hvis bruken av denne typen informasjonskapsel ikke er tillatt, kan diverse deler av KLM.com ikke brukes.
Ytelsesinformasjonskapsler

Anonyme informasjonskapsler som hjelper KLM med å forbedre sin nettside. Disse typene informasjonskapsler innsamler informasjon om hvordan besøkere bruker KLM.com, for eksempel om sidene som besøkes oftest, eller antallet feilmeldinger som vises. Et eksempel på dette er WebAnalytics-informasjonskapsler.

Informasjonen innsamlet av disse informasjonskapslene kan ikke brukes til markedsføring, og distribueres ikke til tredjeparter.

Funksjonalitetsinformasjonskapsler

Anonyme informasjonskapsler som lar KLM.com huske besøkeres valg og preferanser. Basert på denne informasjonen kan KLM.com vise mer relevant informasjon til individuelle besøkende. Eksempler på innsamlet data er preferanser for land og språk.
Hvis bruken av denne typen informasjonskapsel ikke tillattes, vil dette:

 • Blokkere bruken av diverse deler av KLM.com
 • Redusere nivået på støtten som KLM kan tilby
 • Hindre KLM i å huske dine preferanser om å ikke bruke eller å bli vist en spesifikk funksjon.
Målrettede informasjonskapsler eller reklameinformasjonskapslerMed KLMs tillatelse plasseres denne typen informasjonskapsler vanligvis på KLM.com av reklamenettverk. De brukes til å:
 • Vise relevante og personlige reklamer
 • Begrense antallet ganger hver reklame vises
 • Måle effektiviteten til reklamekampanjen
 • Huske på ditt besøk og dele data innsamlet fra tredjeparter, som f.eks. annonsører. Ofte lenkes disse informasjonskapslene til nettsidefunksjonalitet levert av denne tredjeparten.
 

Mer om informasjonskapsler

Finn ut mer om informasjonskapsler via følgende nettsider:

www.allaboutcookies.org

En veiledning til adferdsbasert annonsering og personvern på nett fra nettannonseringsbransjen:
www.youronlinechoices.eu