By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Versjon: 28. April 2011

Innledning

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij NV (også kalt KLM Royal Dutch Airlines) vet, på samme måte som Air France (45 rue de Paris, 95744 Roissy CDG Cedex Frankrike), at det er svært viktig med personvern for passasjerer og medlemmer av bonuspoengprogrammer (i dette dokumentet omtalt som "kunder"), potensielle kunder og besøkende til nettsiden. Personlige data for KLMs kunder, mulige kunder og besøkende til nettsiden håndteres og beskyttes derfor best mulig i henhold til kravene som er oppgitt in den nederlandske personvernloven (WBP).

KLMs kontor i Amsterdamseweg 55, postnummer 1182 GP in Amstelveen, Nederland, er ansvarlig for å behandle virksomhetens data. I samsvar med WBP har KLM rapportert hvordan de bruker personopplysninger til de nederlandske personvernmyndighetene (College Bescherming Persoonsgegevens – CBP) i Haag i Nederland. Disse rapportene er tilgjengelige for allmennheten og kan leses via Internett på http://www.dutchdpa.nl/Pages/home.aspx. (Søk ved å skrive "Koninklijke Luchtvaart Maatschappij" under "naam" eller "KLM").

Så enkelt er det å bruke KLMs nettside

KLM utvider og forbedrer stadig sine elektroniske tjenester for å gjøre dem enklere for kunder, potensielle kunder og besøkende til KLMs nettside. Et eksempel er KLM-nettsiden som tilbyr tilgang til reservasjon via Internett og Flying Blue-tjenester døgnet rundt. Disse e-tjenestene forenkler alt fra reiseplanlegging til e-billetter og elektronisk innsjekking. De kan også brukes til å få informasjon om hotellreservasjon og billeie og reiseforsikringer fra våre samarbeidspartnere.

Hvilke typer personopplysninger behandler KLM?

KLM registrerer informasjon som navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, personlige reisepreferanser og interesser, innenfor rammeverket av tjenesteytelse, salg av produkter og tjenester eller for å gi deg muligheten til å ta kontakt med KLM av en eller annen grunn. KLM bruker dataene til å gjennomføre avtaler, yte tjenester og til å informere kunder, potensielle kunder og besøkende til KLMs nettside om KLMs og KLMs partneres aktiviteter, produkter og tjenester. KLM utveksler derfor personopplysninger med Air France og partnere. KLM bruker dine personopplysninger til å gjøre det enklere for deg å velge reisepreferanser og interesser og til å utvikle nye tjenester og produkter. Noen ganger avholder KLM undersøkelser eller konkurranser der kunder, potensielle kunder og/eller besøkende til nettsiden inviteres til å delta.

Hva om du ikke ønsker å motta noe informasjon?

Hvis du ikke vil motta informasjon om aktiviteter, produkter og tjenester fra KLM og KLMs partnere, kan du angi dette ved å sende et brev og legge ved en kopi av din legitimasjon til KLMs personvernkontor på adressen på er oppgitt nederst på denne siden. (Se neste del for å søke om og stanse KLMs e-posttjeneste).

E-posttjenester

Det er viktig for KLM å tilby elektroniske tjenester, spesielt fordi disse e-tjenestene gir kunder, mulige kunder og besøkende til nettsiden rask og enkel tilgang til informasjon. Når du abonnerer på kommunikasjon som KLMs elektroniske nyhetsbrev, gir du KLM og KLMs partnere tillatelse til å bruke din e-postadresse til å sende nyhetsbrev, informasjon fra partnere og annen e-post, som undersøkelser og nyheter om spesialtilbud.

Hvis du ikke lenger ønsker å motta informasjon via e-post, kan du klikke på stopp abonnement lenken nederst i hvert e-nyhetsbrev, eller på KLM.com

Hvis du ikke ønsker å motta Flying Blue og partnertilbud, kan du oppdatere dine kommunikasjonspreferanser. Vennligst logg inn for å administrere ditt abonnement på https://www.klm.com/travel/no_no/apps/myaccount/myahome.htm

  KLM-nettsidens registrering av klikk

På KLMs nettside registreres generell besøksinformasjon, for eksempel de mest populære sidene, uten av data kobles til identiteten til den besøkende. Formålet med denne informasjonen er å gjøre KLMs nettsider så brukervennlige som mulig for besøkende. Disse dataene kan også brukes til å vise informasjon som passer bedre for de besøkende til nettsiden. Dermed kan KLM stadig forbedre sine tjenester.

Falske KLM e-poster

Dersom du mottar en e-post om en flyvning du ikke har bestilt, kan dette være et forsøk på å innhente din personlige informasjon (også kjent som phishing) eller å infisere din PC.

Denne type meldinger kan du gjenkjenne på:

  • mangel på innledende personlig hilsen
  • svar må avgis umiddelbart
  • dårlig grammatikk og skrivefeil
  • en lenke til en ukjent nettside
  • henvisning til et billettnummer som ikke begynner med ‘074’ og som ikke består av 13 sifre


KLM og våre partnere vil aldri sende deg en e-post hvor vi spør deg etter personlig informasjon En ekte KLM-billett som sendes gjennom e-post inneholder aldri et vedlegg eller en lenke til personlig informasjon.

Vi anbefaler at denne type e-poster ikke besvares. Trykk heller ikke på noen lenker, ikke åpne vedlegg og ikke gi ut personlig informasjon. Vennligst videresend denne type e-poster til oss gjennom: email.abuse.qam@klm.com.

Vennligst merk at vi ikke besvarer meldinger sendt til denne adressen.

KLM-nettsidens bruk av informasjonskapsler/tilleggsprogrammer

KLM bruker informasjonskapsler/tilleggsprogrammer i tjenestetilbudet. Dette er kompakte informasjonsbiter som lagres på harddisken til datamaskinen din. KLM bruker både midlertidige informasjonskapsler og spesielle informasjonskapsler/tilleggsprogrammer.
Midlertidige informasjonskapsler inneholder ikke personopplysninger og skal utelukkende gjøre det enklere for deg å bruke KLMs nettside. Når spesielle informasjonskapsler/tilleggsprogrammer er lagret på datamaskinen din, kan nettsiden identifisere deg hver gang du returnerer til KLM-siden. Vi kan bruke informasjonen til å tilpasse nettsiden til dine behov – og gjøre den hyggeligere å bruke. Selv om du har deaktivert bruken av informasjonskapsler/tilleggsprogrammer i nettleseren, kan du fremdeles besøke de fleste elementene på KLMs nettside. Les våre retningslinjer om informasjonskapsler for mer informasjon. Hvis du vil vil fjerne informasjonskapslene fra datamaskinen din, kan du

Lese mer om hvordan du sletter informasjonskapsler.

Hvilke sikkerhetstiltak har KLM?

KLM gjør alt de kan for å beskytte dine personopplysninger fra ondsinnet bruk. Kun autoriserte ansatte har tilgang til dataene. Hvis det er nødvendig for KLM-partnere å overta deler av eller visse KLM-tjenester, har KLM inngått en spesialavtale med dem om at de skal håndtere personopplysninger med like streng konfidensialitet.

Koblinger til andre nettsider

Visse sider på KLM-siden har koblinger til nettsidene til andre selskaper. KLM ikke er ansvarlig for hvordan disse selskapene håndterer personopplysninger, og derfor ber vi deg om å lese retningslinjene (eller bestemmelsene) til disse eksterne sidene nøye når det gjelder hvordan de behandler og beskytter personopplysninger, ettersom de kanskje ikke tilbyr samme vilkår som KLM.

Spesielle sikkerhetstiltak for å håndtere aggresjon

For å sikre offentlig orden og sikkerhet ombord på flyet og hvordan dette håndteres har KLM et register over navn på passasjerer som har forstyrret sikkerhet, offentlig orden og disiplin, enten ombord på en flyvning eller på bakken, og de vil ikke få lov til å reise med KLM-flyvninger i en ubegrenset tidsperiode, i en begrenset tidsperiode eller under visse forhold som bestemmes av KLM. Disse personene er blitt personlig informert (skriftlig, om mulig) om at navnet deres er registrert, og hvor lenge disse sikkerhetstiltakene vil gjelde. Interesserte parter kan be om tillatelse til å undersøke disse dataene eller endre dem ved å sende en skriftlig forespørsel til KLMs personvernkontor.

Spesielle sikkerhetstiltak for ruter til og fra de nederlandske Antillene, Aruba og Surinam.

Navnene på passasjerer som har gått av flyet ved Amsterdam Schiphol flyplass og som blir stoppet i tollen med ulovlig stoffer av militærpolitiet (Koninklijke Marechaussee), blir registrert i Nederland. Navnene på disse personene blir også overlevert til KLM. KLM kan, på bakgrunn av denne informasjonen, nekte å inngå en befordringsavtale med disse personene i tre år.
Interesserte parter kan be om tillatelse til å undersøke disse dataene eller endre dem ved å sende en skriftlig forespørsel til det nederlandske militærpolitiet, Koninklijke Marechaussee, på P.O. Box 90615, 2509 LP Haag, Nederland. Hvis du bor i Aruba, de nederlandske Antillene, Surinam eller Venezuela, bør du legge ved en kopi av passet ditt i den skriftlige forespørselen.

Overføring av data til land uten for EU

Det innføres stadig flere sikkerhetstiltak rundt om i verden, spesielt i USA og Canada, for å stramme inn grensekontrollen. Disse og andre land ber KLM og alle andre flyselskaper som flyr til, fra eller via visse land, om tilgang til passasjerdata for å forhindre og kontrollere mulig terrorisme.
Hvis flyselskapet ikke samarbeider om dette, risikerer de alvorlige sanksjoner: Det er fare for store bøter, og i de alvorligste tilfellene kan flyselskapets landingstillatelse bli trukket tilbake. Selv om flyselskapet nekter å samarbeide, forhindrer det likevel ikke at dataene blir overført. Passasjerene blir tross alt bedt om å oppgi denne informasjonen på flyplassen. Resultatet blir ekstra lange køer og lenger ventetid gjennom tollen og immigrasjonskontrollen.
KLM vil understreke at de aktuelle myndighetene har forsikret at reservasjonsinformasjonen kun skal brukes til sikkerhetsmessige formål og kun er tilgjengelige for personale som er autorisert til å håndtere sikkerhetssaker (toll-, sikkerhets- og immigrasjonspersonale).

Kontakt

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller klager angående KLMs vern av personopplysninger, kan du klikke og fylle ut skjemaet. Vi vil ta kontakt så snart som mulig når vi mottar skjemaet.

Hvis du vil se dine personopplysninger, rette dem eller legge inn en protest mot hvordan KLM bruker dem, kan du sende en skriftlig melding, med en kopi av din legitimasjon, til:

KLM Royal Dutch Airlines
Privacy Office - AMSPI
PO Box 7700
1117 ZL Luchthaven Schiphol
Nederland

Endringer

KLM forbeholder seg retten til å endre retningslinjene for personvern når som helst. Derfor bør du regelmessig sjekke den nyeste versjonen av KLMs retningslinjer for personvern.

Denne versjonen er fra 11. august 2009.

Tilbake til toppen
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com