Ombordstigning på flyet

Pass- og sikkerhetskontrollen og ombordstigning kan ta lenger tid enn forventet. Per flyplass kan disse tidene også variere. For å unngå forsinkelser, ber vi deg om at du kommer til både gaten og flyplassen i god tid, spesielt i de travle reisedagene i feriene.
 
 

Sjekk inn og lever bagasjen din

For å starte reisen din på en avslappet måte, kan du enkelt sjekke inn online eller på flyplassen, og levere bagasjen din på en av våre bagasjeleveringer. Se innsjekkings- og bagasjeleveringstider.

Har du lyst til å reise så behagelig som mulig? Da er vårt råd at du bare tar med et lite kolli håndbagasje. Det vil spare deg mye tid, spesielt på Amsterdam Lufthavn Schiphol, hvor de har en Fil kun for liten bagasje . Hvis bagasjen din er større enn standardgrensen, må vi sjekke inn bagasjen din, og du må betale et gebyr for å ta den med deg grunnet begrenset plass ombord.

For å unngå å miste flyvningen din, er vårt råd å alltid ta hensyn til at sikkerhetskontroller, passkontroll og bagasjelevering tar tid.

 
 

Gate-tider

Ombordstigningstiden vises både på boardingkortet ditt og informasjonsskjermer ved avgangsgaten. Vi anbefaler at du er ved gaten før ombordstigningen begynner. Tiden mellom ombordstigning og avgang avhenger av reisemålet ditt og avgangsflyplassen din. Sjekk alltid skjermene på flyplassen for mulige gate-endringer og sjekk flyvningsnummeret ditt på skjermen ved avgangsgaten din for å forsikre at du er ved riktig gate.

Gater er betjente fra 90 til 60 minutter før avgang. Ombordstigning starter 25 til 60 minutter før avgang. Disse tidene kan variere per flyplass og reisemål. Amsterdam Lufthavn Schiphol, gir blant andre gåtid på flyplassen, slik at du vet når du skal gå til gaten din for å være der i tide for ombordstigning.

 
 

Ombordstigning

Både KLM-appen og skjermene på flyplassen viser den siste ombordstigningsstatusen for flyvningen din. Dette er den mest aktuelle informasjonen. Ombordstigningstiden din er også oppgitt på boardingkortet ditt. Vennligst merk at denne tiden kan endres grunnet uforutsette hendelser. Sørg for å være ved gaten din i tide, slik at vi kan sørge for at ombordstigning går så enkelt som mulig og at flyvningen din har avgang til rett tid.

Før ombordstigningsprosessen inviterer vi passasjerer med redusert bevegelighet og familier med babyer under 2 år til å gå om bord først. De er direkte etterfulgt av våre Business Class-passasjerer og SkyPriority-medlemmer.

På mange flyplasser bruker vi sone-ombordstigning. Sonen din er oppgitt på boardingkortet ditt og avhenger av reiseklasse, billettpristype og ditt medlemsnivå i bonusprogrammet. Passasjerer i sone 1 går om bord først, fulgt av sonene 2 til og med 5.

 
 

Motta flyinformasjon på mobilen din

Vil du holde deg oppdatert om den siste informasjonen om flyet ditt? Bruk vår KLM-app for å finne all informasjonen du trenger, eller meld deg på vår SMS- eller e-posttjeneste. Vi vil sende deg innsjekkingstider, oppdateringer på gate-endringer og informasjon om forsinkelser for og/eller kansellering av flyvningen din. Det er ingen avgifter forbundet med å melde seg på denne tjenesten eller å motta meldinger.