Din inkluderte bagasje

Finn ut alt du trenger å vite for å kunne forberede din innsjekkede bagasje og håndbagasje: hvor mange kolli du kan ta med på KLM-flyvningen din, og hva størrelse- og vektgrensene er.
 

Har du bestilt en flyreise? Sjekk Min Reise!

Den faktiske bagasjegrensen kan variere fra flyvning til flyvning. Det er derfor vi viser deg de nøyaktige bagasjeopplysningene for reisen din ved flere tilfeller: når du bestiller den, i bestillingsbekreftelsen din, på billetten din, og i Min Reise.

 

Generell grense for inkludert håndbagasje

Economy Class på europeiske og interkontinentale flyvninger

 • 1 kolli håndbagasje, maks. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tommer)
 • 1 tilbehør, f.eks. en håndveske, mappe eller bærbar datamaskin, maks. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tommer)
 • Totalvekt på maks. 12 kg (26 lbs).
 

Business Class på europeiske og interkontinentale flyvninger

 • 2 kolli håndbagasje, hver på maks. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tommer)
 • 1 tilbehør, f.eks. en håndveske, mappe eller bærbar datamaskin, maks. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tommer)
 • Totalvekt på maks. 18 kg (40 lbs)
 

Viktig

 • Store bager som oppfyller kravene til håndbagasje kan på grunn av begrenset plass i bagasjehyllene i kabinen likevel komme til å måtte sjekkes inn kostnadsfritt ved gaten. Vennligst plasser små bager under setet foran deg.
 • Vi anbefaler på det sterkeste at du sjekker din bagasjegrense for KLM-flyvninger ved å gå til Min Reise. Vennligst sjekk nettstedene til andre flyselskaper på reiseruten din for deres (hånd)bagasjeregler.
 

Generell grense for inkludert innsjekket bagasje

Economy Class på europeiske og interkontinentale flyvninger

 • 1 kolli innsjekket bagasje*: L + B + H maks. 158 cm (62 tommer) og maks. 23 kg (50 lbs).
 • Flying Blue Silver-, Gold- og Platinum-medlemmer og SkyTeam Elite og Elite Plus-medlemmer kan ta med 1 ekstra kolli innsjekket bagasje med samme dimensjoner og vekt som nevnt ovenfor på flyvninger operert av SkyTeam-flyselskaper.

* På de fleste ruter inkluderer Light-billettalternativet ikke innsjekket bagasje. Les mer om billettyper.

 

Business Class på europeiske og interkontinentale flyvninger

 • 2 kolli innsjekket bagasje: hver L + B + H maks. 158 cm (62 tommer) og hver maks. 32 kg (70,5 lbs)
 • Flying Blue Silver-, Gold- og Platinum-medlemmer og SkyTeam Elite og Elite Plus-medlemmer kan ta med 1 ekstra kolli innsjekket bagasje med samme dimensjoner og vekt som nevnt ovenfor på flyvninger operert av SkyTeam-flyselskaper.
 

Greit å vite

 • Bagasje hvor pakkingen eller formen kan medføre skader eller blokkere bagasje-håndteringsystemet, f.eks. bagasje pakket med plastfolie for mat eller kuleformet bagasje, vil bli nektet ved innsjekking. Vi fraråder derfor sterkt at du pakker inn bagasjen din i plastfolie. Profesjonell forsegling er tillatt, så lenge det ikke resulterer i uhåndterlig bagasje.
 • Hvis du har kjøpt en oppgradering til Business Class under innsjekking eller ved en automat, gjelder den tillatte bagasjegrensen på den nye Business Class-billetten din.
 • Målene til bagasjen din inkluderer også eventuelle håndtak og hjul.
 

Spesial- og ekstra bagasje

Ønsker du å ta med deg flere bagasjekolli enn standard bagasjegrense? Reserver bare en ekstra koffert (opptil 23 kg) på nett. Du får også rabatt når du kjøper ekstra bagasje på nettet minst 24 timer før avgang. Les mer om å arrangere ekstra bagasje.

Ha i tankene: Hvis din ekstra koffert veier mellom 23 og 32 kg, vil du måtte betale et ekstra gebyr på flyplassen.

Planlegger du å ta med bagasjekolli større en 158 cm (L + B + H) eller tyngre enn 32 kg? Les mer om transport av bagasje som last.

Du kan også ta med deg alle typer spesialbagasje. Les mer om spesialbagasje.
 

Barns bagasje

Hvis barnet ditt har sitt eget (bestilte) sete, kan han eller hun ta med seg samme mengde håndbagasje og innsjekket bagasje som en voksen. I tillegg til dette, kan du ta med en sammenleggbar barnevogn og et barnesete for hvert barn.

For et barn under 2 år som reiser på fanget ditt, kan du gratis ta med deg:

 • 1 kolli håndbagasje med stelleutstyr til babyer som veier maks. 12 kg (26 lbs) og har maks. dimensjoner på 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 sammenleggbar barnevogn (les ytterligere informasjon nedenfor)
 • 1 barnesete

Innsjekket bagasjegrense for et barn som sitter på fanget ditt under reiser avhenger av billettypen. Les mer om billettyper, eller sjekk de nøyaktige bagasjedetaljene på billetten din og på Min reise.

Les mer om å reise med barn.

 

Bagasje og transfer

Hvis billetten du kjøpte for reisen din inkluderer en transfer til en videre forbindelsesflyvning om mindre enn 24 timer, vil den innsjekkede bagasjen din vanligvis bli sendt til ditt endelige reisemål. Gjenparten til bagasjelappen som du får når du leverer bagasjen, angir alltid det endelige reisemålet for bagasjen.

Under transfer må du hente bagasjen din, og sjekke den inn igjen for din videre forbindelsesflyvning hvis:
 • Du har kjøpt 2 eller flere billetter fra forskjellige flyselskaper som har ulike betingelser
 • Transferen din er fra en interkontinental flyvning til en innenriksflyvning (for eksempel i USA)
 • Du ankommer på én flyplass og din videre forbindelsesflyvning har avgang fra en annen flyplass
 • En del av reisen din gjøres med buss eller tog

Når du har transfer på Amsterdam Airport Schiphol eller Paris Charles de Gaulle Airport, avhengig av billettvilkårene dine, kan det være mulig å hente bagasjen din, imidlertid muligens mot et gebyr.