Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Forsinket, tapt eller skadet bagasje

Hvis bagasjen er forsinket eller forsvinnet til tross for at du fulgt alle forholdsregler, vil vi gjøre vårt aller beste for å gjenforene deg med den så snart som mulig.

Rapportering av forsinket bagasje

Hvis du oppdager i bagasjeutleveringsområdet at bagasjen din mangler, vennligst gå til bagasjeservicekontoret i tollområdet på flyplassen med det samme. På Amsterdam Lufthavn Schiphol ligger dette kontoret i bagasjeutleveringsområde 14 i ankomsthall 2.

Du må fylle ut en Property Irregularity Report (PIR)innen 5 dager etter ankomst. Når bagasjen din er funnet, vil vi kontakte deg for å avtale levering.

Du skal ha mottatt en bagasjeetikett for hvert kolli du sjekket inn før avgang. Husk å ta vare på disse etikettene til du har mottatt all bagasjen din.

Rapportering av forsinket bagasje online
Du kan også rapportere at bagasjen din er forsinket på nettet (innen 2 dager) for flyvninger som betjenes av KLM eller AIR FRANCE i disse tilfellene:

  • KLM-flyvningen din med avgang fra et av utvalgte reisemål  ble kansellert etter at du leverte inn bagasjen din, med du fikk den ikke tilbake, eller:
  • Du ankom et av utvalgte reisemål  men bagasjen ankom ikke med deg.

Sjekk listen over utvalgte reisemål 

Rapporter forsinket bagasje online

PIR-skjema

Sporing av forsinket bagasje

Med arkivreferansenummeret fra ditt PIR-skjema kan du kontrollere statusen til den forsinkede bagasjen online.

Videre kan du dersom din bagasje ikke er funnet innen 3 dager, fylle ut etBagasjeinnhold og Kravskjema online. Du finner dette skjemaet via bagasjesporingslinken nedenfor. Ved at du oppgir flere detaljer kan vi avgrense søket vårt.

Spor din forsinkede bagasje 

Skadet bagasje

Normal bruk av bagasje kan føre til skrammer, merker, bulker og andre mindre skader på bagasjen. Dette kan vi ikke holdes ansvarlige for.

Hvis du oppdager større skader på bagasjen, vennligst rapporter dette til oss umiddelbart etter ankomst. Eller du kan sende inn et skriftlig krav til Kundeservice innen 7 dager etter ankomst.

Send en e-post til KLM kundeservice

Hvis noe har forsvunnet fra bagasjen

Hvis noe av innholdet av bagasjen mangler pga. skade eller tyveri, bør du rapportere dette umiddelbart etter ankomst til Bagasjetjenestekontoret på flyplassen.

Tyveri som ikke er rapportert når du ankom, kan rapporteres til Kundeservice innen 7 dager etter ankomst. Etter denne tiden, kan vi dessverre ikke lenger håndtere din forespørsel.

Send en e-post til KLM kundeservice

Ankomsttjenester ved Schiphol

Som World Business Class-passasjer eller dersom du er medlem av Flying Blue, Gold eller Platinum, kan du benytte deg av vårt ankomsttjenesteområde på Amsterdam Schiphol lufthavn for å rapportere enhver forsinket eller skadet bagasje.

Vi bestiller også gjerne hotellrom for deg dersom du ikke kan fortsette reisen på grunn av at en flyvning har blitt kansellert. Hvis du må vente, kan du i mellomtiden nyte en kopp kaffe eller te, benytte deg av den gratis Internett-tjenesten eller slappe av i en av de romslige og behagelige stolene.

Ankomsttjenesten ligger ved bagasjeutleveringsområde 14 i ankomsthall 2, like ved den generelle skranken for rapportering av tapt og skadet bagasje.

Kompensasjon

Dersom din kolli ble mistet, skadet eller noe mangler fra den, vennligst kontakt KLM kundeservice for å be om erstatning av kostnader og/eller kompensasjon.

Dessverre er vårt ansvar begrenset, så dersom ditt kolli ble mistet anbefaler vi at du kontakter ditt forsikringsselskap. De fleste forsikringspoliser dekker tap basert på den faktiske verdien av eiendelen, mens det i luftfartsindustrien kun er vanlig med en begrenset kompensasjon per person.

Send an e-mail to KLM Customer Care
Send en e-post til KLM kundeservice

Tilbake til toppen
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com