Spesialbagasje

Fra surfebrett til golfbag, du kan ta med deg alle typer spesialbagasje!

Viktig: reserver for spesialbagasje

På grunn av begrenset plass ombord på flyene våre, må du reservere transporten av noen typer spesialbagasje så tidlig som mulig – seneste 48 timer før avgang. Du kan enkelt gjøre dette på KLM.com: logg inn på Min Reise, gå til fanen ‘Passasjeropplysinger’ og rull ned til ‘Bagasje’. Eller kontakt KLM telefonreservasjoner.

Pass på at reservasjonen er bekreftet før avgang, for å sikre at du kan ta med deg spesialbagasjen din.

Sjekk reglene og prisene for sportsutstyr og annet reisegods per KLM-flyvning:

Bryllupskjole

Du kan ta med deg bryllupskjolen i kabinen i stedet for et kolli med håndbagasje, hvis den er pakket i en klespose. Sørg for at posen overholder restriksjonene for vekt og størrelse. Sjekk reglene og gebyrene for håndbagasje.

Du kan også ta med deg en bryllupskjole i stedet for en koffert, eller i stedet for en ekstra koffert kjøpt på forhånd. Du trenger ikke reservere transporten av bryllupskjolen.

På KLM-flyvninger innenfor Europa med flytypene Boeing 737, Embraer 190 og Embraer 175, har vi begrenset lagringsplass i kabinen, så du kun kan ta med deg en bryllupskjole i lasterommet.

Musikkinstrumenter

Du kan ta med deg musikkinstrumenter på en av 3 måter:

1. I stedet for en koffert, eller i stedet for en ekstra koffert
Musikkinstrumentet ditt kan veie maks. 23 kg/50,5 lbs på Economy Class og maks 32 kg/70,5 lbs på Business Class. Det må pakkes i en hard kasse. Sørg for at instrumentet er korrekt pakket, ettersom vi ikke er ansvarlig for eventuelle skader på instrumentet. Et ekstragebyr gjelder hvis instrumentet ditt er større enn 158 cm/62 tommer (l + h + b) eller veier mer enn 23 kg/50,5 lbs på Economy Class.

Hvis instrumentet ditt veier mer enn 32 kg (70,5 lbs) eller måler mer enn 300 cm/118 tommer (l + h + b) må du også reservere transport via KLM telefonreservasjoner, og få bekreftelse senest 48 timer før avgang.

2. Som håndbagasje
Et mindre musikkinstrument, som for eksempel en fiolin eller et mindre instrument, kan tas med i stedet for et kolli med håndbagasje. Det må få plass i bagasjehyllen over setet.

3. På et ekstra sete
Større instrumenter som ikke får plass i bagasjehyllen over setet, kan tas med i kabinen for å transporteres på et sete. Dette setet må være bestilt på forhånd via KLM telefonreservasjoner

Se regler og gebyrer for musikkinstrument per KLM-flyvning

Sykler og tandemsykler

Du kan ta med deg (sammenleggbar) sykkel eller tandemsykkel (ikke elektrisk) i egnet emballasje eller sykkelboks:

 • Styret skal være parallelt med rammen, pedaler og andre deler som stikker ut skal være tatt av, og dekktrykket skal være redusert.
 • Særlige KLM-sykkelbokser fås på Amsterdam Lufthavn Schiphol for EUR 20 hver (176,5 x 23,0 x 101,5 cm – 69 x 9 x 40 tommer). KLM-sykkelboksen veier 4,5 kg/10 lbs.

Vennligst reserver transport av sykkelen eller tandemsykkelen din minst 48 timer før avgang via KLM telefonreservasjoner. Sjekk regler og priser for sykler og tandemsykler per KLM-flyvning

Golfbagger

Et sett med golfutstyr kan bestå av en golfbag som kun inneholder golfkøller, golfballer og et par golfsko.

Du kan ta med deg et sett med golfutstyr i stedet for en koffert, eller i stedet for en ekstra koffert kjøpt på forhånd. Meld ifra til oss via Min Reise for å forsikre deg om at du kan ta med deg ditt sett med golfutstyr.

Sjekk regler og priser for golfbag per KLM-flyvning

Flying Blue Golf

Hvis du er medlem av Flying Blue Golf, og alle flyvningene på reisen din betjenes av KLM eller AIR FRANCE (inkludert HOP!), Air Europa eller Air Corsica, kan du ta med deg 1 golfbag (maks. 23 kg/50,5 lbs) gratis i tillegg til din standard bagasjegrense. Du må ha med deg en Flying Blue Golf-kupong 

Ski og snøbrett

Et sett med (vann)ski- eller snøbrettutstyr kan bestå av ett av følgende:

 • Et brett (i en bag: maks. lengde 300 cm/118 tommer) og et par snøbrettstøvler
 • Et par (vann)ski, 2 skistaver og et par skistøvler

Du kan ta med deg ett av settene over i stedet for en koffert eller istedenfor en ekstra koffert kjøpt på forhånd. Du trenger ikke reservere transport av skiutstyr.

En skredsekk kan tas med istedenfor et kolli håndbagasje (eller ekstra) innsjekket bagasje, eller pakkes inn i håndbagasjen eller den innsjekkede bagasjen. Du må alltid ordne med transport av denne per telefon. På flyvninger til, fra og via USA er det ikke tillatt å ta med skredsekk med eksplosiv utløsermekanisme i håndbagasje eller innsjekket bagasje.

Sjekk regler og priser for ski- og snøbrettutstyr per KLM-flyvning

Surfeutstyr

 • Surfeutstyr kan inneholde ett brett (seilbrett, kitebrett, surfebrett, boogieboard eller bodyboard) og må pakkes i en brettbag.
 • Vindsurfingutstyr kan bestå av et brett, mast, seil og bom,og må være pakket i 1 pakke, fortrinnsvis i en ‘surfeveske’.
 • Kitesurfingutstyr kan bestå av et brett og en drageveske, og må være pakket i 1 pakke, fortrinnsvis i en drageveske.

Du kan ta med ett av de ovennevnte settene med surfeutstyr i stedet for en koffert på flyvninger som betjenes av KLM, AIR FRANCE eller Hop! og billettert med et KL-, AF- eller A5-flyvningsnummer, bortsett fra når du reiser til eller fra Canada, Mexico eller USA. Du må reserve transport av surfeutstyr hvis det er større enn 107 cm / 42 tommer. Surfeutstyret ditt (inkl. bag) på maks. 300 cm / 118 tommer kan veie maks. 23 kg (50,5 lb) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5 lb) på Business Class.

Sjekk regler og priser for surfeutstyr per KLM-flyvning

 

Dykkerutstyr

Et sett med dykkerutstyr kan bestå av en våtdrakt, vest, sokker, maske, sko, svømmeføtter, kniv og regulator. Dykkerlamper på transporteres som håndbagasje, med pæren og batteriene tatt ut.

Du kan ta med deg et sett med dykkerutstyr i stedet for en koffert, eller i stedet for en ekstra koffert kjøpt på forhånd. Du må reservere transport av et sett med dykkerutstyr.

Vennligst merk: Dykkertanker (dykkeflasker) må være tomme og ventilen skal være åpen eller tatt av. Du må alltid reservere transporten av dykkertanker, og du må betale et spesialgebyr.

Sjekk regler og priser for dykkerutstyr per KLM-flyvning

Fiskeutstyr

Et sett med fiskeutstyr på maks. 300 cm (118 tommer) kan veie maks. 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5 lbs) på Business Class. Settet kan bestå av fiskestenger, en spole, en fiskehåv, et par vadestøvler og et redskapsskrin. Disse må være pakket sammen.

Du kan ta med deg et sett med fiskeutstyr istedenfor en koffert, eller i stedet for en koffert kjøpt på forhånd. Du trenger ikke reservere transport av fiskeutstyr.

Sjekk regler og priser for fiskeutstyr per KLM-flyvning

Våpen til skytesport og jakt

Du kan kun ta med deg skytevåpen og ammunisjon til bruk i forbindelse med skytesport og jakt som innsjekket bagasje, og under bestemte strenge betingelser. Du kan ta med deg et skytevåpen i stedet for en koffert, eller i stedet for en ekstra koffert kjøpt på forhånd, men du må alltid reservere transporten av et skytevåpen og ammunisjon.

I tillegg til et våpen eller en våpenkoffert, kan du også ta med deg maks. 5 kg sports-/jaktammunisjon, en skytematte, småverktøy og hørselsvern.

Vennligst merk:

 • Du må ha alle nødvendige tillatelser med deg.
 • Ammunisjon må kun være tiltenkt skytesport
 • Skytevåpen må ikke være ladd, og de må være forsvarlig pakket i en koffert eller lignende. Patronene må være forsvarlig pakket, fortrinnsvis i en koffert.
 • Rifler må transporteres separat fra ammunisjonen. Skytevåpen og ammunisjon skal pakkes separat fra andre personlige eiendeler.
 • Bagasje som inneholder ammunisjon må ikke være merket med teksten ‘eksplosiver’.
 • Transport av ammunisjon med eksplosive eller antennbare prosjektiler er ikke tillatt.
 • Når du sjekker inn bagasjen, vil du måtte gi en erklæring på at våpenet ikke er ladd, og at ammunisjonen er pakket separat.

Les mer om tillatelser for skytevåpen og ammunisjon

Annen spesialbagasje

Du kan ta med deg andre typer sportsutstyr og annet reisegods i stedet for en koffert eller i stedet for en ekstra koffert kjøpt på forhånd, hvis dette er:

 • Maks. 158 cm/62 tommer (l + b + h)
 • Maks. 23 kg/50,5 lbs på Economy Class
 • Maks. 32 kg/70,5 lbs på Business Class

For større og/eller tyngre reisegods, vil du måtte betale et gebyr, og du må alltid reservere transporten via KLM telefonreservasjoner - så tidlig som mulig, og senest 48 timer før avgang. Hvis du ønsker å ta med en gjenstand som måler over 300 cm (l+b+h) eller er tyngre enn 32 kg, må du be om tillatelse via KLM telefonreservasjoner.

Sjekk reglene og prisene for alle typer spesialbagasje per KLM-flyvning: