Spesialbagasje

Fra surfebrett til golfbag, du kan ta med deg alle typer spesialbagasje!
 

Viktig: reserver for spesialbagasje

På grunn av begrenset plass ombord på flyene våre, må du reservere transporten av noen typer spesialbagasje så tidlig som mulig – senest 48 timer før avgang. Du kan enkelt gjøre dette på KLM.com: logg inn på Min Reise, gå til fanen ‘Passasjeropplysninger’ og rull ned til ‘Bagasje’. Eller kontakt KLMs kundekontaktsenter.

Pass på at reservasjonen er bekreftet før avgang, for å sikre at du kan ta med deg spesialbagasjen din.

 

Bryllupskjole

Du kan ta med deg bryllupskjolen i kabinen i stedet for et kolli med håndbagasje, hvis den er pakket i en klespose. Sørg for at posen overholder restriksjonene for vekt og størrelse. Sjekk reglene for håndbagasje.

Du kan også velge å ta med deg en bryllupskjole som innsjekket bagasje, eller i stedet for ekstra innsjekket bagasje kjøpt på forhånd. Du trenger ikke reservere transport for bryllupskjolen din.

På KLM-flyvninger innen Europa med Boeing 737-, Embraer 190- og Embraer 175-fly, har vi begrenset oppbevaringsplass i kabinen, så du kan kun ta med en bryllupskjole som innsjekket bagasje.

 

Musikkinstrumenter

Du kan ta med deg ditt musikkinstrument på en av 3 måter:

1. Som innsjekket bagasje

Musikkinstrumentet ditt kan veie maks. 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5) på Business Class. Det må være pakket i en hard koffert. Vennligst sørg for at instrumentet er korrekt pakket, ettersom vi ikke er ansvarlig for eventuelle skader. Et ekstragebyr gjelder hvis instrumentet ditt er større enn L + H + B 158 cm (62 tommer) eller veier mer enn 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class.

Hvis instrumentet ditt veier mer en 32 kg (70,5 lbs) eller har mål større enn L + H + B 300 cm (118 tommer), vennligst gjør en reservasjon via KLMs kundekontaktsenter. Du vil måtte betale et gebyr. Vennligst foreta reservasjonen din så tidlig som mulig, men ikke senere enn 48 timer før avgang.

2. Som håndbagasje

Et mindre musikkinstrument, som en fiolin eller et mindre instrument, kan du ta med inn i kabinen i stedet for et kolli håndbagasje. Det må få plass i bagasjehyllen over setet.

3. I et ekstra sete

Større instrumenter som ikke passer inn i bagasjehyllen over setet eller under setet foran, kan bli tatt med inn i kabinen for å transporteres i et sete. Instrumentet ditt kan ikke være lenger enn 140 cm (55 tommer) og ikke tyngre enn 45 kg (100 lbs). Dette setet må være bestilt på forhånd via KLMs kundekontaktsenter.

 

Sykler og tandemsykler

Du kan ta med deg en (sammenleggbar) sykkel eller tandemsykkel (ikke elektrisk) på maks. 23 kg (inkludert sykkelboksen) for et gebyr, forutsatt at den er pakket i en boks, beholder eller bag som er spesifikt designet for transport av sykkel. Maksimale mål for denne sykkelboksen er 176,5 x 23,0 x 101,5 cm (69 x 9 x 40 tommer). Den beste måten å beskytte sykkelen din på, er å bruke et stivt omslag. Men, et mykt omslag er også tillatt dersom det inkluderer et indre beskyttende pakkemateriale.

 • Styret må være parallelt med rammen, pedaler og andre deler som stikker ut må være tatt av, og dekktrykket må være redusert.
 • Spesielle KLM-sykkelbokser fås på Amsterdam Lufthavn Schiphol for 20 EUR hver. De er innenfor de maksimale målene. KLM-sykkelboksen veier 4,5 kg / 10 lbs.
 • Vennligst merk: På grunn av internasjonalt regelverk kan du ikke ta med deg en e-sykkel eller elektrisk sykkel.
 • Reserver transporten av sykkelen eller tandemsykkelen din så tidlig som mulig, og ikke senere enn 48 timer før avreise, på nett under Min Reise eller ved å ringe KLMs kundekontaktsenter. Du må oppgi målene og vekten på sykkelen og sykkelboksen din når du reserverer transporten via telefon.

Les mer om å ta med spesialbagasje.

 

Golfbagger

Et sett med golfutstyr kan bestå av en golfbag som kun inneholder golfkøller, golfballer og et par golfsko.

Du kan ta med et sett med golfutstyr som innsjekket bagasje, eller i stedet for ekstra innsjekket bagasje kjøpt på forhånd. Si fra til oss via Min Reise for å forsikre deg om at du kan ta med deg settet ditt med golfutstyr.

Flying Blue Golf Club

Hvis du er medlem av Flying Blue Golf Club og alle flyvningene på reisen din er betjent av KLM, Air France (inkludert HOP!), eller Air Corsica, kan du ta med 1 golfbag på maks. 23 kg (50,5 lbs) gratis i tillegg til din standard bagasjegrense. Du må ha med deg en Flying Blue Golf-kupong 

 

Ski og snøbrett

Et sett med (vann)ski- eller snøbrettutstyr kan bestå av ett av følgende:

 • Et brett (i en bag: maks. lengde 300 cm / 118 tommer) og et par snøbrettstøvler
 • Et par (vann)ski, 2 skistaver og et par skistøvler

Du kan ta med ett av de overnevnte settene som innsjekket bagasje, eller i stedet for ekstra innsjekket bagasje kjøpt på forhånd. Du trenger ikke reservere transport av ski- eller snøbrettutstyr.

En skredsekk kan tas med i stedet for et kolli håndbagasje eller (ekstra arrangert) innsjekket bagasje, eller pakket inn i håndbagasjen eller den innsjekkede bagasjen din. Du må alltid reservere transport av denne per telefon. På flyvninger til, fra og via USA er det ikke tillatt å ta med skredsekker med en eksplosiv utløsermekanisme i håndbagasje eller innsjekket bagasje.

 

Surfeutstyr

 • Surfeutstyr kan inneholde et brett (seilbrett, kitebrett, surfebrett, boogieboard eller bodyboard) og må pakkes i en surfebrettbag.
 • Vindsurfingutstyr kan bestå av et brett, mast, seil og bom, og må være pakket i 1 pakke, fortrinnsvis i en ‘surfeveske’.
 • Kitesurfingutstyr kan bestå av et brett og en drageveske, og må være pakket i 1 pakke, fortrinnsvis i en drageveske.

Du kan ta med ett av de ovennevnte settene med surfeutstyr i stedet for en koffert på flyvninger som betjenes av KLM, Air France eller HOP! og billettert med et KL-, AF- eller A5-flyvningsnummer. Når du reiser til eller fra Canada, Mexico og USA, eller på flyvninger betjent av andre flyselskap, kan et gebyr være gjeldende. Du må reservere transport av surfeutstyr hvis det er større enn 107 cm (42 tommer). Surfeutstyret ditt (inkl. bag) på maks. 300 cm (118 tommer) kan veie maks. 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5 lbs) på Business Class.

 

Dykkerutstyr

Et sett med dykkerutstyr kan bestå av en våtdrakt, vest, sokker, maske, sko, svømmeføtter, kniv og regulator. Dykkerlamper må transporteres som håndbagasje, med pæren og batteriene tatt ut.

Du kan ta med et sett med dykkerutstyr som innsjekket bagasje, eller i stedet for ekstra innsjekket bagasje kjøpt på forhånd. Du må reservere transport av et sett med dykkerutstyr.

Vennligst merk: Dykkertanker (dykkeflasker) må være tomme og ventilen skal være åpen eller tatt av. Du må alltid reservere transport av dykkertanker, og du må betale et spesialgebyr.

 

Fiskeutstyr

Et sett med fiskeutstyr på maks. 300 cm (118 tommer) kan veie maks. 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5 lbs) på Business Class. Settet kan bestå av fiskestenger, en spole, en fiskehåv, et par vadestøvler og et redskapsskrin. Disse må være pakket sammen i 1 pakke.

Du kan ta med deg et sett fiskeutstyr som innsjekket bagasje, eller i stedet for ekstra innsjekket bagasje kjøpt på forhånd. Du trenger ikke reservere transport av fiskeutstyr.

 

Våpen til skytesport og jakt

Vil du ta med deg skytevåpen og ammunisjon for sport- og jaktformål? Disse kan kun transporteres som innsjekket bagasje. Sørg for at du har de nødvendige lisensene og bestill transport god tid i forveien.

I tillegg til et våpen eller en våpenkoffert, kan du ta med deg maks. 5 kg sport-/jaktammunisjon, en skytematte, småverktøy og hørselsvern.

Les mer om å ta med skytevåpen og ammunisjon
 

Annet sportsutstyr

Du kan ta med andre typer sportsutstyr hvis det oppfyller de følgende kravene:

 • L + H + B maks. 300 cm (118 tommer)
 • Maks. 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class
 • Maks. 32 kg (70,5 lbs) på Business Class

For transport av større og tyngre gjenstander, må du betale et gebyr, og du må alltid reservere via KLMs kundekontaktsenter - så tidlig som mulig, men ikke senere enn 48 timer før avgang.