Alt om bærekraftig reise

Flyreiser kobler folk sammen over hele verden og skaper velferd og jobber. Dessverre har det også en innvirkning på miljøet. Derfor jobber vi aktivt for å redusere, kontrollere og kompensere for CO₂-utslipp.
 

Bluey mascot plane


 

KLM CO₂ Reduction Roadmap

Som en av de største aktørene i luftfartsindustrien, mener vi at det er viktig å ta ansvar. Det er derfor vi har en CO₂ Reduction Roadmap, en plan som kombinerer de tilgjengelige løsningene i dag med innovativ utvikling for fremtiden. Vårt nåværende mål er å redusere CO₂ per passasjer med 20 % innen 2020 (sammenlignet med 2011). Ved slutten av 2017, hadde vi allerede redusert vår CO₂ med 16 %.

Les mer om CO₂ Reduction Roadmap.

 
 

CO2ZERO

I tillegg til våre egne investeringer i CO₂-reduksjon, vet vi at passasjerene ønsker å spille sin egen aktive rolle i å redusere egne miljømessige fotavtrykk. Det er derfor vi startet en kompensasjonstjeneste som heter CO2ZERO i 2008; med et lite bidrag kan du gjøre flyvningen din CO₂-nøytral. Ved å bruke denne tjenesten investerer du i CO₂-reduserende prosjekter sertifisert med Gold Standard for Global Goals-merket. I tillegg til å redusere CO₂-utslipp, promoterer disse prosjektene også lokal bærekraftig utvikling.

Sjekk ut den faktiske beregningen per reisemål (kun tilgjengelig på engelsk).


Disse beregningene gjøres basert på flytype, avstanden som flys og den historiske lastfaktoren for en spesifikk flyvning. Vår CO2ZERO-tjeneste er ganske enkelt den enkleste og mest effektive måten å fly CO₂-nøytralt på. Kompenser enkelt for CO₂-utslippene fra flyvningen din på nett, ved bestilling eller via Min Reise.

Verifisering av utslippsdata og metoden for beregning av karbonutslipp utføres av KPMG Sustainability.

Last ned KPMGs erklæring eller beskrivelsen av deres beregningsmetode.
 
 

KLM Takes Care

Bluey mascot plane
Selv om vi naturligvis vil begrense vår innvirkning på miljøet når dette er mulig, strekker vår ambisjon seg lenger. Ikke bare arbeider vi med å finne de beste løsningene for å oppnå det målet, vi streber også proaktivt for å gi et positivt bidrag til samfunnet. Og i denne innsatsen er alle gode ideer velkomne. På KLM Takes Care-plattformen , vil du finne eksempler på hva vi gjør for å oppnå mer bærekraftig luftfart.