Kostnader og refusjoner

Vi vil at alle reisende skal sitte der de ønsker. Derfor kan du når som helst velge og endre vanlige seter gratis – under innsjekking på KLM.com eller i KLM-appen. Å velge et vanlig sete på forhånd eller å velge et spesielt sete kan gjøres mot gebyr.

Kostnader og rabatter

  • Du kan gratis velge fritt blant de ledige vanlige setene under innsjekking.
  • Men hvis du ønsker å være på den sikre siden, kan du også velge et vanlig sete før innsjekking på langdistanseflyvninger betjent av AIR FRANCE og KLM, og på europeiske ruter betjent av KLM.
  • For de fleste passasjerer er denne tjenesten tilgjengelig mot et gebyr, men noen reisende er unntatt.
  • Economy Comfort-seter, seter med ekstra benplass og foretrukne seter på disse KLM-flyvningene kan reserveres mot gebyr. Les mer om å velge mer komfort.


Billetter med full fleksibilitet


Med en billett som lar deg endre og/eller avbestille reisen din (billettype Y, B eller M) kan du også velge vanlige seter gratis når som helst. Hvis du ikke er sikker på hvilken billettype du har bestilt, kan du logge deg inn på Min Reise og gå til «Velg sete» for å se om det påløper et gebyr.


Gruppebestillinger

  • Reisegrupper kan velge vanlige seter gratis for alle i sin gruppe fra åtte timer før avgang inntil innsjekkingen stenger.

Endringer av flyvninger

Hvis du reserverte et sete og deretter endret flyvning, kan du velge den samme setetypen gratis på din nye flyvning.

Hvis vi endret flyvningen din, vil vi gjøre alt vi kan for at du skal få setet du opprinnelig valgte. Noen ganger er det imidlertid endring til en annen flytype, for eksempel. Da følger vi plan B. Dette betyr at vi vil gjøre vårt ytterste for å tilby deg vårt beste alternativ: et ekstra behagelig setetype eller vanlig sete (vindu/midtgang/midten) som ligner det du opprinnelig reserverte. Og vi vil prøve å holde reisegrupper samlet. Les vilkårene for setevalg.

Refusjoner

Hvis du ikke fikk sitte der du ville, beklager vi så mye! I de sjeldne tilfellene der vi ikke kan gi deg samme setetype med ekstra komfort, kan du be om refusjon av kostnadene for ditt opprinnelige sete. Dette kan du også gjøre hvis du reserverte et vanlig sete mot gebyr, men ble plassert i et annet sete av oss.


Les mer og søk om refusjon