Vilkår og betingelser for à la carte-måltider på Economy Class

På mange av våre interkontinentale KLM-flyvninger tilbyr vi à la carte-måltider. Slik bestiller du et à la carte-måltid.

1. À la carte-måltider

1.1 Mot en ekstrapris kan du på forhånd velge et måltid på Economy Class på KLM-flyvningen. Dette kalles et "a la carte-måltid". Tjenesten tilbys i forbindelse med online bestilling og online innsjekking på KLM.com og i ‘Min Reise’. Bestilling er mulig på de fleste interkontinentale flyvninger med avgang fra Amsterdam. De vanlige måltidene som er inkludert i prisen, er alltid tilgjengelig.
1.2 A la carte-måltidene som serveres på KLMs flyvninger kan variere i størrelse, smak og utseende fra det som er beskrevet med bilder/tekst på KLM.com. Ingredienser kan bli byttet ut med tilsvarende ingredienser uten varsel.
1.3 Det er ikke mulig å endre eller avbestille et a la carte-måltid når det først er bestilt.
1.4 Hvis du ønsker eller behøver et spesialmåltid på grunn av religion, matallergi eller av andre årsaker (f.eks. vegetarianisme), kan du be om et spesialmåltid senest 24 timer (kosher-måltid: senest 36 timer) før avgang for flyvningen. Hvis du har bedt om et spesialmåltid, kan du ikke bestille et à la carte-måltid. 
1.5 KLM gir ingen detaljert oversikt over ingrediensene i a la carte-måltidene. Hvis du har matallergier eller matintoleranser, anbefaler vi at du ikke velger et a la carte-måltid. Vi kan ikke holdes ansvarlige for konsekvensene ved allergiske reaksjoner som skyldes ingredienser i våre måltider.
1.6 KLMs generelle transportvilkår er en integrert del av disse vilkårene.

2. Krav og forutsetninger

2.1 Ved bestilling av et à la carte-måltid bekrefter og garanterer du at du er juridisk skikket til å inngå avtalen og være bundet av vilkårene i denne avtalen; samt at
2.2 Du bekrefter at alle opplysninger du oppgir ved bestilling av à la carte-måltidet, er korrekte og at du ikke foretar en spekulativ, falsk eller uærlig bestilling. Du bekrefter videre at du kun foretar reservasjoner på vegne av deg selv eller en annen person som du er berettiget å handle på vegne av, og at denne personen også godtar kravene som er oppgitt i punkt 2,1.

3. Refusjon

3.1 Hvis à la carte-måltidet du har bestilt, ikke er tilgjengelig, vil du få servert et vanlig måltid. Hvis vi ikke serverer deg à la carte-måltidet du har bestilt, eller hvis du kjøpte en oppgradering til Business Class, har du rett til å få refundert beløpet du har betalt for måltidet.
3.2 Hvis flyvningen får ny tid eller du blir ombooket til et annet fly, kan det hende at du ikke får à la carte-måltidet du har bestilt.
3.3 Ved frivillig ombooking vil à la carte-måltidet ditt ikke bli refundert.
3.4 Du kan be om en refusjon ved å fylle ut vårt refusjonsskjema .
3.5 Beløpet vil ikke bli refundert dersom kriteriene ovenfor ikke er innfridd.

4. Bruk av kontaktopplysninger

4.1 Ditt navn og flyinformasjonen vil bli brukt av KLM Royal Dutch Airlines og KLM Catering Services BV for å kunne innfri din bestilling i henhold til KLMs retningslinjer for personvern.
4.2 Hvis du velger å oppgi e-postadresse, kan det hende at vi bruker den til å sende deg en kvittering, informere deg om bestillingens status eller be deg gi oss tilbakemelding på à la carte-måltidet.