Vilkår og betingelser for à la carte-måltider på Economy Class

På mange av våre interkontinentale KLM-flyvninger tilbyr vi à la carte-måltider. Slik bestiller du et à la carte-måltid.

1. À la carte-måltider

1.1 Mot tilleggsbetaling, tilbyr KLM deg alternativet å velge på forhånd et måltid etter ditt valg for servering på Economy Class under KLM-flyvningen. Denne tjenesten kalles et «à la carte-måltid». Denne valgfrie tjenesten tilbys på online bestilling og online innsjekking på KLM.com og i ’Min Reise’. Bestilling kan gjøres for de fleste interkontinentale flyvningene betjent av KLM med avgang fra Amsterdam (med et KL-flyvningsnummer eller annet flyvningsnummer). Vanlige gratis måltider er alltid tilgjengelige.
1.2 À la carte-måltidene servert under KLM-flyvningen kan variere i størrelse, smak eller utseende fra den visuelle og/eller tekstbeskrivelsen på KLM.com. Ingrediensene kan bli erstattet av tilsvarende mat-komponenter uten varsel på forhånd.
1.3 Når du har bestilt et à la carte-måltid, er det ikke mulig å endre eller kansellere bestillingen din.
1.4 Hvis du ønsker eller behøver et spesialmåltid på grunn av religion, matallergi eller av andre årsaker (f.eks. vegetarianisme), kan du be om et spesialmåltid senest 24 timer (kosher-måltid: senest 36 timer) før avgang for flyvningen. Hvis du har bedt om et spesialmåltid, kan du ikke bestille et à la carte-måltid.
1.5 KLM tilbyr ikke en detaljert liste over ingrediensene i à la carte-måltidene. Hvis du har en matintoleranse eller allergi, anbefaler vi å ikke velge et à la carte-måltid. Alle konsekvenser som er et resultat av intoleranse for eller allergier mot ingredienser i mat er helt og holdent ditt ansvar.
1.6 KLMs generelle transportvilkår er en integrert del av disse vilkårene.

2. Krav og forutsetninger

2.1 Ved bestilling av et à la carte-måltid bekrefter og garanterer du at du er juridisk skikket til å inngå avtalen og være bundet av vilkårene i denne avtalen; samt at
2.2 Du bekrefter at alle opplysninger du oppgir ved bestilling av à la carte-måltidet, er korrekte og at du ikke foretar en spekulativ, falsk eller uærlig bestilling. Du bekrefter videre at du kun foretar reservasjoner på vegne av deg selv eller en annen person som du er berettiget å handle på vegne av, og at denne personen også godtar kravene som er oppgitt i punkt 2,1.

3. Refusjon

3.1 Hvis à la carte-måltidet du har bestilt, ikke er tilgjengelig, vil du få servert et vanlig måltid. Hvis vi ikke serverer deg à la carte-måltidet du har bestilt, eller hvis du kjøpte en oppgradering til Business Class, har du rett til å få refundert beløpet du har betalt for måltidet.
3.2 Hvis flyvningen får ny tid eller du blir ombooket til et annet fly, kan det hende at du ikke får à la carte-måltidet du har bestilt.
3.3 Ved frivillig ombooking vil à la carte-måltidet ditt ikke bli refundert.
3.4 Du kan be om en refusjon ved å fylle ut vårt refusjonsskjema.
3.5 Beløpet vil ikke bli refundert dersom kriteriene ovenfor ikke er innfridd.

4. Bruk av kontaktopplysninger

4.1 Ditt navn og flyinformasjonen vil bli brukt av KLM Royal Dutch Airlines og KLM Catering Services BV for å kunne innfri din bestilling i henhold til KLMs retningslinjer for personvern.
4.2 Hvis du velger å oppgi e-postadresse, kan det hende at vi bruker den til å sende deg en kvittering, informere deg om bestillingens status eller be deg gi oss tilbakemelding på à la carte-måltidet.