Kostnader og refusjon

Kostnader og refusjon

Vi vil at alle passasjerer skal sitte der de ønsker. Derfor kan du når som helst velge og endre vanlige seter gratis – under innsjekking på KLM.com eller i KLM-appen. Å velge et vanlig sete på forhånd eller å velge et spesialsete kan gjøres mot et gebyr.

Kostnader og rabatter

Du kan gratis velge fritt blant de ledige vanlige setene under innsjekking. Men hvis du ønsker å være på den sikre siden, kan du også velge et vanlig sete før innsjekking på langdistanseflyvninger betjent av KLM eller Air France, og på europeiske ruter betjent av KLM. For de fleste passasjerer er denne tjenesten tilgjengelig mot et gebyr, men noen reisende er unntatt. Finn ut mer om valg av standardsete. Economy Comfort-seter, seter med ekstra benplass, sete i rekke på 2 og seter i fremre seksjon på disse KLM-flyvningene kan reserveres mot et gebyr. Les mer om å velge mer komfort.

Billetter med full fleksibilitet

Med en billett som lar deg endre og/eller avbestille reisen din (billettype Y, B eller M) kan du også velge vanlige seter gratis når som helst. Hvis du ikke er sikker på hvilken billettype du har bestilt, kan du logge deg inn på Min Reise og gå til «Velg sete» for å se om det påløper et gebyr.

Gruppe på 10 eller flere personer

Reisegrupper kan velge vanlige seter gratis for alle i sin gruppe fra åtte dager før avgang inntil innsjekkingen stenger.

Endring av flyvninger

Hvis du reserverte et sete og deretter endret flyvning, kan du velge den samme setetypen gratis på din nye flyvning.

Hvis vi endret flyvningen din, vil vi gjøre alt vi kan for at du skal få setet du opprinnelig valgte. Noen ganger er det imidlertid endring til en annen flytype, for eksempel. Da følger vi plan B. Dette betyr at vi vil gjøre vårt ytterste for å tilby deg vårt beste alternativ: en ekstra behagelig setetype eller et vanlig sete (vindu/midtgang/midten) som det du opprinnelig reserverte. Og vi vil prøve å holde reisegrupper samlet. Les vilkårene for reservasjon av vanlige seter.

Refusjoner

Hvis du ikke fikk sitte der du ville, beklager vi så mye! I de sjeldne tilfellene der vi ikke kan gi deg samme setetype med ekstra komfort, kan du be om refusjon av kostnadene for ditt opprinnelige sete. Dette kan du også gjøre hvis du reserverte et vanlig sete mot gebyr, men ble plassert i et annet sete av oss. Les mer og søk om refusjon.

Du kan kanskje være interessert i…