Reise med barn

Vi elsker å gjøre barn og foreldre glade. Finn ut alt om hvordan dere kan gjøre den neste familiereisen med KLM til den beste noensinne!

Bluey

For å gjøre reisen til barnet ditt med KLM enda mer moro, vil maskoten vår, Bluey, dukke opp. Se etter Bluey på flyplassen og om bord.


Oppdag underholdningen ombord for barn .

Bluey mascot plane

Bestilling

En tur med ungene er lett å ordne på KLM.com. Bare oppgi at babyen din eller barna dine vil reise sammen med deg når du bestiller flyreisene dine. Korrekte reduserte priser for barn og/eller babyer vil bli beregnet automatisk.

Bestill familiereisen din

Visste du at barnet ditt kan bli medlem av Flying Blue allerede når det er 2 år gammelt – og tjene bonuspoeng akkurat som en voksen? Registrer barnet ditt


Babyer 0-1 år
Hvis barnet ditt ikke har fylt 2 år på både utgående og inngående flyvning, vil han eller hun sitte på fanget ditt under reisen. Hver voksen person kan reise med 2 babyer, men bare 1 baby kan sitte på fanget ditt. Det må bestilles et eget sete for den andre babyen. For å bestille et sete for barn mellom 0 og 1 år, kontakt oss.

Kontakt KLM for å bestille et sete til babyen din


Barn som reiser alene

Reiser barnet ditt fra 5 til og med 14 år alene, eller reiser på en annen reiseklasse enn du som forelder eller en annen voksen ledsager? I dette tilfelle, er Tjenesten for barn som reiser alene obligatorisk for barnet.

children travelling

Forberede reisen

Reisedokumenter
Finn ut alt om pass, visum og mer: 

Se hvilken reisedokumenter du trenger

Sjekk din reise
 • Har barnet ditt et annet etternavn enn deg? Hvis du reiser med barnet/a ditt/dine, men de ikke har samme etternavn som deg, ta med deg familieheftet eller fødselsattesten for å bevise din tilhørighet.
 • Reiser du med barnet/a ditt/dine på Economy Class fra en flyplass i Storbritannia? Les mer om avskaffelsen av flypassasjeravgiften for barn under 16 år. 

Vaksiner og medisiner
Når dere reiser til et tropisk eller subtropisk reisemål, må du sørge for at familien har alle nødvendige vaksiner: Se helseråd for reisemålet ditt

Du kan ta med alle legemidler som familien din trenger på KLM-flyvninger – bare sørg for at brukerens navn er oppgitt på dem. Hvis du ønsker å ta med deg mer enn 100 ml/3,4 oz. av legemidler i væskeform, må du huske å ta med en erklæring fra legen din.

Graviditet

Du kan fly dersom du er gravid. Hvis du er 36 uker på vei i svangerskapet, anbefaler vi deg imidlertid ikke å fly. Vi fraråder også flyvning den første uken etter fødselen. Dersom du venter mer enn 1 barn, anbefaler vi alltid at du først kontakter legen din. Dersom du har hatt komplikasjoner, må du ha tillatelse for å kunne fly fra legen din.

Innsjekking

Spar tid og gå forbi køen på flyplassen. Sjekk inn online:

 • Se flyinformasjonen og siste nytt om reisen din
 • Se setene dine – vi sørger for at familien din sitter sammen
 • Motta ombordstigningskortene på e-post eller skriv dem ut hjemme

Innsjekking online starter 30 timer før avgang (24 timer for flyvninger til og fra USA). Vi sender deg e-post når du kan sjekke inn.

Kid sitting on the luggage

Om bord

Måltider
For barn som er 2 år og eldre, har vi spesielle barnemåltider på interkontinentale KLM-flyvninger - uten ekstra kostnader. Sørg for å bestille minst 24 timer før avgang, når du bestiller flyreisen din eller i Min Reise. Måltidet er noe skikkelig godt, for eksempel en mini-hamburger med pommes frites. Nøyaktig hva som står på menyen varierer fra flyvning til flyvning, men Bluey er med i alle mateskene - pluss et spill for juniorpiloter eller et juniorpilotdiplom.

For babyer anbefaler vi å ta med din egen babymat. Restriksjoner på flyplassen om å ta med væsker, gjelder ikke babymat. På interkontinentale KLM-flyvninger har vi bare noen få spesielle babymåltider tilgjengelig. Disse er gratis, og trenger ikke bestilles på forhånd. Alle barn i alderen 0-2 år får en gratis Bluey-smekke.

Les mer om spesialmåltider

Underholdning
Ombord interkontinentale KLM-flyvninger mottar ethvert barn som er 2 år og eldre et Bluey-lekesett, som inneholder et minnespill og tripp-trapp-tresko, og ting som blyanter, en nøkkelsnor, kortspill, klistremerke, bagasjeetikett og mer. En Bluey-øyemaske hjelper barna dine å sove litt. På europeiske flyvninger får barna et Bluey-passetui og en aktivitetsbok.

På interkontinentale KLM-flyvninger har alle setene et sett for underholdning ombord. Bluey vil vise barnet ditt hvordan det kan ha det kjempegøy. Det finnes alt fra filmer til spill, så flyvningen vil ikke vare lenge nok til å prøve alt.

Skal du snart ut å reise? Se hvilke filmer som kommer til å vises

På både europeiske og interkontinentale KLM-flyvninger tillater vi bruk av forskjellige typer bærbare elektroniske apparater, som håndholdte spillkonsoller og nettbrett. Alt du trenger å gjøre er å sette apparatet i flymodus eller slå av telefonfunksjonen.

Seter
Du kan reservere setene dine på setekartet når du bestiller, i Min Reise, eller når du sjekker inn online på KLM.com.


 • Hvis dere reiser som en familie, vil vanlige seter bli tildelt dere gratis minst fire dager før avgang. Vi vil prøve å plassere dere samlet. Hvis dette ikke er mulig, garanterer vi at hvert av barna alltid vil sitte ved siden av en voksen i gruppen din. Du er naturligvis velkommen til å velge seter for familien din på et tidligere tidspunkt, for å sikre at dere får seter samlet. I så tilfelle anbefaler vi at du benytter deg av muligheten til å velge vanlige seter mot et gebyr.
 • Hvis du reiser med en baby på fanget (maks. 2 år på returflyvningen), kan du reservere seter for deg selv og alle andre i bestillingen din mot gebyr. Hvis du ikke reserverer seter selv, vil vi sørge for å plassere familien din i passende vanlige seter.

Flybarnesenger
For interkontinentale KLM-flyvninger kan flybarnesenger for bruk ombord reserveres via Min Reise eller ved å kontakte oss. Disse passer for spedbarn som ikke er lenger enn 65 cm og som ikke veier mer enn 10 kg på reisedagen. Selv om vi gjør vårt beste, kan vi ikke alltid garantere at det er en flybarneseng tilgjengelig når du går ombord i flyet.

Bilseter/barneseter
For hvert barn, inkludert spedbarn som reiser på fanget ditt, kan du alltid ta med 1 bilsete/barnesete gratis på KLM-flyvninger. Hvis du har bestilt et sete til barnet ditt, anbefaler vi deg å ta med ditt eget bilsete/barnesete ombord.

 • Bilsetet/barnesetet må passe mellom armlenene til flysetet som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Barnet ditt og barnesetet må sikres i henhold til instruksjonene fra setets produsent.
 • Under avgang og landing kan barneseter sikres i bakovervendt posisjon. I marsjhøyde må de plasseres forovervendt slik at setet foran kan lenes bakover.
 • Bilsetet kan ikke blokkere tilbakeleningsmuligheten for setet foran.
 • Et barnesete kan ikke ha noen defekter, og må være godkjent og synlig sertifisert for flytransport.
 • Du må alltid reservere bruk av bilsete/barnesete på forhånd. Vennligst kontakt KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.

Du kan også sjekke inn bilsetet/barnesetet gratis, i hvis tilfelle de overnevnte regler ikke gjelder.

Hvis du har bestilt et sete for barnet ditt på en KLM-flyvning, kan du også bruke et Child Aviation Restraint System (CARES) ombord:

 • Barnet ditt og CARES-systemet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
 • CARES-systemet må ikke være defekt og må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette.
 • Du må reservere bruken av CARES-systemet på forhånd. Vennligst kontakt KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.

Seng til bruk ombord/ fotstøtteforlengelse
Hvis du bestilte et sete til barnet ditt, kan du ta med en seng til bruk ombord/ fotstøtteforlengelse (f.eks. BedBox, FlyTot, 1st Class Kid Travel Pillow, Plane Pal). En slik innretning er tillatt, så lenge den ikke er festet direkte til setet. Seng til bruk ombord/ fotstøtteforlengelser som er festet til setet (f.eks. Fly LegsUp eller FlyeBaby) er ikke tillatt. Vennligst merk at den ikke kan brukes under avgang, taksing eller landing, og den må ikke hindre andre passasjerer. For barnet ditt sin sikkerhet, anbefaler vi å ikke bruke barnets brettbord til noen varme drikker eller måltider. Vennligst også forsikre at hodet til barnet ditt peker i retning av halen til flyet, for å kunne bruke sikkerhetsbeltet korrekt.

Bagasje og trillevogner


Bagasje
Hvis barnet ditt har sitt eget (bestilte) sete, kan han/hun ta med seg samme mengde håndbagasje og innsjekket bagasje som en voksen, inkludert en sammenleggbar barnevogn og et bil/barnesete.

For et barn under 2 år som reiser på fanget ditt, kan du ta med deg:

 • 1 kolli håndbagasje med stelleutstyr til babyer som veier maks. 12 kg (26 lbs) og har maks. dimensjoner på 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 in).
 • 1 kolli innsjekket bagasje på maks 10 kg (22 lbs). Hvis ditt barns bagasje bæres i en av foreldrenes innsjekkede bagasje, kan denne bagasjen ikke veie mer enn 23 kg (50,5 lbs) per kolli.
 • 1 sammenleggbar barnevogn
 • 1 bil/barnesete
Noen av våre samarbeidspartnere har andre bagasjeregler enn oss. Kontakt reisebyrået ditt eller det aktuelle flyselskapet for nærmere informasjon.

Barnevogn
For hvert barn kan du alltid ta med 1 sammenleggbar barnevogn gratis på enhver KLM-flyvning. Hvis barnevognen (maks. 15 x 30 x 100 cm (6 x 12 x 39 tommer) ikke får plass under setet eller på bagasjehyllen, kan du sjekke den inn gratis. Hvor fasilitetene gjør det mulig, kan du trille barnet ditt i den merkede barnevognen til avgangsgaten. Ved gaten, må barnevognen leveres inn for lasting. Barne-/trillevognen kan ha et beskyttende dekke, men må ikke inneholde annet.