Reise med barn

Vi elsker å gjøre både barn og foreldrene deres glade. Finn ut alt om hvordan dere kan gjøre den neste familiereisen med KLM til den beste noensinne!

På denne siden:

 
 

Forberede reisen

Reisedokumenter

  • Reiser barnet ditt alene, med bare én forelder eller formynder, eller med en voksen som ikke har foreldremyndighet? Før du går gjennom sikkerhetskontrollen, må du fylle ut et samtykkeskjema. Les mer om samtykkeskjema for mindreårige som reiser utenlands  (kun Engelsk).
  • Har barnet ditt et annet etternavn enn deg? Vennligst ta med deg familieheftet eller fødselsattesten for å bevise din tilhørighet.
  • Barn av EU-borgere som reiser fra, til eller via EU-land, må ha med eget pass eller ID-kort. Det vil ikke lenger være tillatt at navnene deres er skrevet inn i foreldrenes pass. Denne regelen gjelder ikke dokumentinnehavere fra Storbritannia eller Irland.
  • Reiser du med dine barn på Economy Class med avreise fra en flyplass i Storbritannia? Les mer om avskaffelsen av flypassasjeravgiften for barn under 16 år .
  • For reise til og fra Sør-Afrika, må barn ha med diverse dokumenter, uansett om de reiser med begge foreldre, med én forelder, med en voksen ledsager eller alene. Les mer om dokumentene som er nødvendige for å reise til og fra Sør-Afrika .
  • Les mer om å reise med barn på nettstedet til det nederlandske forsvarsdepartementet  (gjeldende for alle nasjonaliteter) eller sjekk nettstedet til det gjeldende lands ambassade.


Vaksinasjoner og medisiner

Når dere reiser til et tropisk eller (sub)tropisk reisemål, må dere sørge for at familien har alle nødvendige vaksiner. Se helserådene for reisemålet ditt 

Du kan ta med alle legemidler som familien din trenger på KLM-flyvninger - bare sørg for at personens navn er oppgitt på legemiddelet. Hvis du ønsker å ta med deg mer enn 100 ml (3,4 oz.) av legemidler i væskeform, vennligst husk å ta med en erklæring fra legen din.


Graviditet

Hvis du er 36 uker eller mer på vei i svangerskapet, anbefaler vi at du ikke flyr. Vi fraråder også flyvning den første uken etter fødselen. Hvis du venter mer enn 1 baby, anbefaler vi alltid at du først kontakter legen din før du flyr. Dersom du har hatt komplikasjoner, må du ha tillatelse for å kunne fly fra legen din.