Reise med barn

Vi elsker å gjøre barn og foreldre glade. Finn ut alt om hvordan dere kan gjøre den neste familiereisen med KLM til den beste noensinne!

Bestilling

Kid sitting on the luggage

En tur med ungene er lett å ordne på KLM.com. Bare oppgi at babyen din eller barna dine vil reise sammen med deg når du bestiller flyreisene dine. Korrekte reduserte priser for barn og/eller babyer vil bli beregnet automatisk. Hvis barnet ditt reiser på en annen reiseklasse enn deg (eller en annen voksen ledsager), er tjenesten for barn som reiser alene obligatorisk.

Bestill familiereisen din

Visste du at barnet ditt kan bli medlem av Flying Blue allerede når det er 2 år gammelt – og tjene bonuspoeng akkurat som en voksen? Registrer barnet ditt

Babyer 0-1 år
Hvis barnet ditt ikke har fylt 2 år på både utgående og inngående flyvning, vil han eller hun sitte på fanget ditt under reisen. Hver voksen person kan reise med 2 babyer, men bare 1 baby kan sitte på fanget ditt. Det må bestilles et eget sete for den andre babyen. For å bestille et sete for barn mellom 0 og 1 år, kontakt oss.

Kontakt KLM for å bestille et sete til babyen din

Bluey

Under hele familiereisen din med KLM, vil maskoten vår Bluey dukke opp med jevne mellomrom. Se etter Bluey på flyplassen og om bord.


Oppdag underholdningen ombord for barn .

Bluey mascot plane

Forberede reisen

Reisedokumenter
Finn ut alt om pass, visum og mer: 

Se hvilken reisedokumenter du trenger

Sjekk din reise

Les mer om å reise med barn på nettstedet til det nederlandske forsvarsdepartementet (gjeldende for alle nasjonaliteter) eller sjekk nettstedet til det gjeldende lands ambassade.

Vennligst merk : hvis du reiser med barnet/a ditt/dine, men de ikke har samme etternavn som deg, ta med deg familieheftet eller fødselsattesten for å bevise din tilhørighet.


Avskaffelse av flypassasjeravgift for barn under 16

Den britiske regjeringen har avskaffet flypassasjeravgiften (Air Passenger Duty, APD) for barn fra 12 til 15 år som reiser fra en flyplass i Storbritannia i Economy Class. Les mer om avskaffelsen av flypassasjeravgiften for barn under 16 år. 

Helse
Når dere reiser til et tropisk eller subtropisk reisemål, må du sørge for at familien har alle nødvendige vaksiner:

Du kan ta med alle legemidler som familien din trenger på KLM-flyvninger – bare sørg for at brukerens navn er oppgitt på dem. Hvis du ønsker å ta med deg mer enn 100 ml/3,4 oz. av legemidler i væskeform, må du huske å ta med en erklæring fra legen din.

Hvis du trenger spesiell hjelp om bord eller på flyplassen, kan du be om spesialtjenester gjennom Min Reise eller ved å kontakte KLM CARES.

Les mer om spesialhjelp fra KLM CARES

Du kan fly dersom du er gravid. Hvis du er 36 uker på vei i svangerskapet, anbefaler vi deg imidlertid ikke å fly. Vi fraråder også flyvning den første uken etter fødselen. Dersom du venter mer enn 1 barn, anbefaler vi alltid at du først kontakter legen din. Dersom du har hatt komplikasjoner, må du ha tillatelse for å kunne fly fra legen din.

Innsjekking

Spar tid og gå forbi køen på flyplassen. Sjekk inn online:

 • Se flyinformasjonen og siste nytt om reisen din
 • Se setene dine – vi sørger for at familien din sitter sammen
 • Motta ombordstigningskortene på e-post eller skriv dem ut hjemme
Innsjekking online starter 30 timer før avgang (24 timer for flyvninger til og fra USA). Vi sender deg e-post når du kan sjekke inn.

Om bord

Måltider
For barn som er 2 år eller eldre, har vi spesielle barnemåltider på interkontinentale KLM-flyvninger – uten at det koster noe ekstra. Sørg for å bestille minst 24 timer før avgang, når du bestiller flyreisen din eller i Min Reise. Måltidet er noe skikkelig godt, for eksempel en mini-hamburger med pommes frites. Nøyaktig hva som står på menyen varierer fra flyvning til flyvning, men Bluey er med i alle mateskene - pluss et spill for juniorpiloter eller et juniorpilotdiplom.

Vi anbefaler deg å ta med din egen babymat. Restriksjoner på flyplassen om å ta med væsker, gjelder ikke babymat. På interkontinentale KLM-flyvninger har vi bare noen få spesielle babymåltider tilgjengelig. Disse er gratis, og trenger ikke bestilles på forhånd. Alle barn i alderen 0-2 år får en gratis Bluey-smekke.

Les mer om spesialmåltider

Underholdning
Om bord på interkontinentale KLM-flyvninger får alle barn som er 2 år eller eldre et Bluey-lekesett, med et minnespill og tripp-trapp-tresko, blyanter, nøkkelsnor, kortspill, klistremerke, bagasjeetikett og mer. En Bluey-øyemaske hjelper barna dine å sove litt. På europeiske flyvninger får barna et Bluey-passetui og en aktivitetsbok.

På interkontinentale KLM-flyvninger har alle setene et sett for underholdning om bord. Bluey vil vise barnet ditt hvordan det kan ha det kjempegøy. Det finnes alt fra filmer til spill, så flyvningen vil ikke vare lenge nok til å prøve alt.

Skal du snart ut å reise? Se hvilke filmer som kommer til å vises

På både europeiske og interkontinentale KLM-flyvninger tillater vi bruk av forskjellige typer bærbare elektroniske apparater, som håndholdte spillkonsoller og nettbrett. Alt du trenger å gjøre er å sette apparatet i flymodus eller slå av telefonfunksjonen.

Seter
Du kan reservere setene dine på setekartet når du bestiller, i Min Reise, eller når du sjekker inn online på KLM.com.


 • Hvis dere reiser som en familie, vil vanlige seter bli tildelt dere gratis minst fire dager før avreise. Vi vil prøve å plassere dere samlet. Hvis dette ikke er mulig, garanterer vi at hvert av barna alltid vil sitte ved siden av en voksen i gruppen din. Du er naturligvis velkommen til å velge seter for familien din på et tidligere tidspunkt, for å sikre at dere får seter samlet. I så tilfelle anbefaler vi at du benytter deg av muligheten til å velge vanlige seter mot et gebyr.
 • Hvis du reiser med en baby på fanget (maks. 2 år på returflyvningen), kan du reservere seter for deg selv og alle andre i bestillingen din mot gebyr. Hvis du ikke reserverer seter selv, vil vi sørge for å plassere familien din i passende vanlige seter.

Barnesenger
For interkontinentale KLM-flyvninger kan flybarnesenger for bruk om bord reserveres via Min Reise eller ved å kontakte oss. Disse passer for spedbarn som ikke er lenger enn 65 cm og som ikke veier mer enn 10 kg på reisedagen. Selv om vi gjør vårt beste, kan vi ikke alltid garantere at det er en flybarneseng tilgjengelig når du går om bord i flyet.

Bilseter/barneseter
Du kan ta med 1 bilsete/barnesete per barn gratis på KLM-flyvninger. Hvis du har bestilt et sete til barnet ditt, anbefaler vi deg å ta med ditt eget bilsete/barnesete om bord.

 • Bilsetet/barnesetet må passe mellom armlenene til flysetet, som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Barnet ditt og barnesetet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
 • Under avgang og landing kan barneseter sikres i bakovervendt posisjon. I marsjhøyde må de plasseres forovervendt slik at setet foran kan lenes bakover.
 • Et barnesete kan ikke ha noen defekter, og må være godkjent og synlig sertifisert for flytransport.
 • Du må alltid reservere bruk av bilsete/barnesete på forhånd. Vennligst kontakt KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM billettkontor.

Du kan også sjekke inn bilsetet/barnesetet gratis. Reglene ovenfor vil da ikke gjelde.

Hvis du har bestilt sete til barnet ditt på en KLM-flyvning, kan du også ta med et barnesikringssystem beregnet på bruk i fly (CARES) og bruke det om bord:

 • Barnet ditt og CARES-systemet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
 • CARES-systemet må ikke være defekt og må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette.
 • Du må reservere bruk av ditt CARES-system på forhånd. Vennligst kontakt KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM billettkontor.

Bagasje og trillevogner


Bagasje
Hvis barnet ditt har sitt eget (bestilte) sete, kan han/hun ta med seg samme mengde håndbagasje og innsjekket bagasje som en voksen.

For et barn under 2 år som reiser på fanget ditt, kan du ta med deg:

 • 1 kolli håndbagasje med stelleutstyr til babyer som veier maks. 12 kg (26 lbs) og har maks. dimensjoner på 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 in).
 • 1 kolli innsjekket bagasje på maks 10 kg (22 lbs). Hvis ditt barns bagasje bæres i en av foreldrenes innsjekkede bagasje, kan denne bagasjen ikke veie mer enn 23 kg (50,5 lbs) per kolli.
Noen av våre samarbeidspartnere har andre bagasjeregler enn oss. Kontakt reisebyrået ditt eller det aktuelle flyselskapet for nærmere informasjon.

Barnevogn
For hvert barn kan du alltid ta med 1 sammenleggbar barnevogn gratis på enhver KLM-flyvning. Hvis barnevognen ikke får plass under setet eller på bagasjehyllen, kan du sjekke den inn gratis. Hvor fasilitetene gjør det mulig, kan du trille barnet ditt i den merkede barnevognen til avgangsgaten. Ved gaten, må barnevognen leveres inn for lasting. Barne-/trillevognen kan ha et beskyttende dekke, men må ikke inneholde annet.

Barn som reiser alene

children travelling

Med vår tjeneste for Barn som reiser alene, kan du være sikker på at den lille globetrotteren din er i trygge hender.

Reservasjon av tjenesten er obligatorisk for alle barn fra 5 til og med 14 år når de reiser uten følge av en voksen (18+). Du kan også (valgfritt) reservere tjenesten for barn som reiser alene hvis barnet ditt er 15, 16 eller 17 år gammelt og reiser alene.

Barn i alderen 4 år og yngre må alltid reise sammen med en forelder eller foresatt.

Les mer om tjenesten for Barn som reiser alene