Reise med barn

Vi elsker å gjøre både barn og foreldrene deres glade. Finn ut alt om hvordan dere kan gjøre den neste familiereisen med KLM til den beste noensinne!
 

Spesielle billettpriser for barn

Kid and cabin crew

En tur med ungene er lett å ordne på KLM.com. Når du bestiller flyvningen, oppgir du bare om babyen eller barnet ditt skal reise sammen med deg. De reduserte billettprisene for barn eller babyer (hvis gjeldende) blir beregnet automatisk.

Bestill en familietur


Babyer 0-1 år
Hvis barnet ditt er 1 år eller yngre på både avreise- og returflyvningen din, vil han eller hun sitte på fanget ditt under reisen. Hver voksen person kan reise med 2 babyer, men bare 1 baby kan sitte på fanget ditt. For den andre babyen må du bestille et ekstra sete. For å bestille et sete til babyen din, kontakter du KLMs kundekontaktsenter.


Barn som reiser alene
Er barnet ditt i alderen 5 til og med 14 år og reiser alene, eller reiser på en annen reiseklasse enn du som forelder eller en annen voksen ledsager? I det tilfellet, er vår tjeneste for barn som reiser alene obligatorisk for barnet.

For barn i alderen fra 15 til og med 17 år, er tjenesten valgfri. Hvis du velger å ikke bestille tjenesten for barn som reiser alene, vil vi betrakte barnet ditt som en voksen passasjer. I tilfelle flyforsinkelse eller kansellering hjelper vi alltid med glede, hvis barnet ditt nevner hans eller hennes alder og behov for assistanse til KLM-betjeningen. Imidlertid, for tilsyn i tilfelle flyforstyrrelser, sørg for at du bestiller tjenesten for barn som reiser alene.


Flying Blue for barn
Visste du at barnet ditt kan bli medlem av Flying Blue allerede når det er 2 år gammelt, og tjene Miles akkurat som en voksen? Registrer barnet ditt nå. 

 

Forberede reisen

Reisedokumenter

 • Reiser barnet ditt alene, med bare én forelder eller formynder, eller med en voksen som ikke har foreldremyndighet? Før du går gjennom sikkerhetskontrollen, må du fylle ut et samtykkeskjema. Les mer om samtykkeskjema for mindreårige som reiser utenlands  (kun Engelsk).
 • Har barnet ditt et annet etternavn enn deg? Vennligst ta med deg familieheftet eller fødselsattesten for å bevise din tilhørighet.
 • Barn av EU-borgere som reiser fra, til eller via EU-land, må ha med eget pass eller ID-kort. Det vil ikke lenger være tillatt at navnene deres er skrevet inn i foreldrenes pass. Denne regelen gjelder ikke dokumentinnehavere fra Storbritannia eller Irland.
 • Reiser du med dine barn på Economy Class med avreise fra en flyplass i Storbritannia? Les mer om avskaffelsen av flypassasjeravgiften for barn under 16 år .
 • For reise til og fra Sør-Afrika, må barn ha med diverse dokumenter, uansett om de reiser med begge foreldre, med én forelder, med en voksen ledsager eller alene. Les mer om dokumentene som er nødvendige for å reise til og fra Sør-Afrika .
 • Les mer om å reise med barn på nettstedet til det nederlandske forsvarsdepartementet  (gjeldende for alle nasjonaliteter) eller sjekk nettstedet til det gjeldende lands ambassade.


Vaksinasjoner og medisiner
Når dere reiser til et tropisk eller (sub)tropisk reisemål, må dere sørge for at familien har alle nødvendige vaksiner. Se helserådene for reisemålet ditt 

Du kan ta med alle legemidler som familien din trenger på KLM-flyvninger - bare sørg for at personens navn er oppgitt på legemiddelet. Hvis du ønsker å ta med deg mer enn 100 ml (3,4 oz.) av legemidler i væskeform, vennligst husk å ta med en erklæring fra legen din.


Graviditet
Hvis du er 36 uker eller mer på vei i svangerskapet, anbefaler vi at du ikke flyr. Vi fraråder også flyvning den første uken etter fødselen. Hvis du venter mer enn 1 baby, anbefaler vi alltid at du først kontakter legen din før du flyr. Dersom du har hatt komplikasjoner, må du ha tillatelse for å kunne fly fra legen din.

 

Bagasje og barnevogner

Bagasje
Hvis barnet ditt har sitt eget (bestilte) sete, kan han eller hun ta med seg samme mengde håndbagasje og innsjekket bagasje som en voksen. I tillegg til dette, kan du ta med en sammenleggbar barnevogn og et barnesete for hvert barn.

For et barn under 2 år som reiser på fanget ditt, kan du gratis ta med deg:

 • 1 kolli håndbagasje med stelleutstyr til babyer som veier maks. 12 kg (26 lbs) og har maks. dimensjoner på 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 sammenleggbar barnevogn (les ytterligere informasjon nedenfor)
 • 1 barnesete
Innsjekket bagasjegrense for et barn som sitter på fanget ditt under reiser avhenger av billettypen. Les mer om billettyper, eller sjekk de nøyaktige bagasjedetaljene på billetten din og på Min reise.

Barnevogn
Paraply-trillevogner (maks. 15 x 30 x 100 cm / 6 x 12 x 39 tommer) kan tas med inn i kabinen hvis plassen tillater det. Hvis den ikke får plass under setet eller på bagasjehyllen, vil vi ta den inn i lasterommet gratis. Større barnevogner må alltid sjekkes inn.

Hvis fasilitetene gjør det mulig, kan du trille barnet ditt i den merkede barnevognen til avgangsgaten. Ved gaten, må barnevognen leveres inn for lasting. Barnevognen kan være dekket av et beskyttende dekke, men må ikke inneholde andre gjenstander.

 

Seter

Kid with luggage at the airport

Du kan reservere setene dine på setekartet når du bestiller, i Min Reise, eller når du sjekker inn på nett via KLM.com.

Hvis dere reiser som en familie, vil vanlige seter bli tildelt dere gratis minst 4 dager før avreise. Vi prøver å plassere dere alle sammen. Hvis dette ikke er mulig, garanterer vi at hvert barn som er opptil, og inkludert 11 år gammel, alltid vil få sitte ved siden av en voksen fra gruppen din. Du er naturligvis velkommen til å velge seter for familien din på et tidligere tidspunkt, for å sikre at dere får seter sammen. I så tilfelle anbefaler vi at du benytter deg av muligheten til å velge vanlige seter mot et gebyr.


Bærebag for baby
For interkontinentale KLM-flyvninger kan bærebager for bruk om bord reserveres via Min Reise eller ved å kontakte KLMs kundekontaktsenter. Disse bærebagene passer for spedbarn som ikke er lenger enn 65 cm og som ikke veier mer enn 10 kg på reisedagen. Selv om vi gjør vårt beste, kan vi ikke alltid garantere at det er en bærebag for baby tilgjengelig når du går om bord i flyet.


Barneseter
For hvert barn, inkludert babyer som reiser på fanget ditt, kan du alltid ta med et barnesete gratis på KLM-flyvninger. Hvis du har bestilt et sete til barnet ditt, anbefaler vi deg å ta med barnets eget barnesete om bord. Sørg for at du oppfyller disse kravene:

 • Barnesetet må passe mellom armlenene til flysetet, som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Barnet ditt og barnesetet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
 • Under avgang og landing kan barneseter sikres i bakovervendt posisjon. I marsjhøyde må de plasseres med ansiktet forover, slik at setet foran kan lenes bakover.
 • Et barnesete kan ikke ha noen defekter, og må være godkjent og synlig sertifisert for flytransport.
 • Du må alltid reservere bruk av bilsete/barnesete på forhånd. Vennligst kontakt KLMs kundekontaktsenter eller ditt lokale KLM-billettkontor.

Du kan også sjekke inn barnesetet gratis. Reglene ovenfor vil da ikke gjelde.

Hvis du har bestilt sete til barnet ditt på en KLM-flyvning, kan du også ta med et barnesikringssystem beregnet for bruk i fly (CARES) og bruke det om bord, dersom du oppfyller disse kravene:

 • Barnet ditt og CARES-systemet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
 • CARES-systemet må ikke være defekt og må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette.
 • Du må reservere bruk av CARES-systemet ditt på forhånd. Vennligst kontakt KLMs kundekontaktsenter eller ditt lokale KLM-billettkontor.


Seng til bruk om bord/fotstøtteforlengelser
Hvis du bestilte et sete til barnet ditt, kan du ta med en seng til bruk om bord/fotstøtteforlengelse (f.eks. Wick, BedBox, Fly Tot, 1st Class Kid Travel Pillow, Plane Pal). Slike innretninger er tillatt, så lenge de ikke er festet direkte til setet. Seng til bruk om bord/fotstøtteforlengelser som er festet til setet (f.eks. Fly LegsUp eller FlyeBaby) er ikke tillatt. Vennligst merk at den ikke kan brukes under avgang, taksing eller landing, og den må ikke hindre andre passasjerer. For ditt barns sikkerhet, anbefaler vi å ikke bruke barnets brettbord til varme drikker eller måltider. I tillegg til dette, vennligst også forsikre at hodet til barnet ditt peker i retning av halen til flyet, for å kunne bruke sikkerhetsbeltet korrekt.

 

Om bord

Bluey mascot plane

Måltider
For barn som er 2 år og eldre, har vi spesielle barnemåltider på interkontinentale KLM-flyvninger - uten ekstra kostnader. Sørg for å gjøre en bestilling minst 24 timer før avreise, når du bestiller flyreisen din eller i Min Reise. Måltidet er noe skikkelig godt, som en mini-hamburger med pommes frites. Den eksakte menyen varierer fra flyvning til flyvning, men vår maskot Bluey er med i alle matboksene - sammen med et spill for juniorpiloter eller et juniorpilotdiplom.

For babyer anbefaler vi å ta med din egen babymat. Restriksjoner om å ta med væsker, gjelder ikke babymat. På interkontinentale KLM-flyvninger har vi bare noen få spesielle babymåltider tilgjengelig. Disse er gratis, og trenger ikke bestilles på forhånd. Alle barn i alderen 0-2 år får en gratis Bluey-smekke.

Les mer om spesialmåltider


Underholdning
Om bord interkontinentale KLM-flyvninger mottar hvert barn som er 2 år og eldre et Bluey-lekesett, som inneholder et minnespill og tripp-trapp-tresko, samt ting som blyanter, en nøkkelsnor, kortspill, klistremerke, bagasjeetikett og mer. En Bluey-øyemaske hjelper barna dine å sove litt under flyvningen. På europeiske flyvninger får barna et Bluey-passetui og en aktivitetsbok.

På interkontinentale KLM-flyvninger har alle setene et system for underholdning om bord. Det finnes alt fra filmer til spill, så flyvningen vil ikke vare lenge nok til å prøve alt.

Skal du snart ut å reise? Se hvilke filmer som kommer til å vises 

På både europeiske og interkontinentale KLM-flyvninger tillater vi bruk av forskjellige typer bærbare elektroniske apparater, som håndholdte spillkonsoller og nettbrett. Alt du trenger å gjøre er å sette apparatet i flymodus eller slå av telefonfunksjonen, og bruke hodetelefoner hvis apparatet ditt gir fra seg lyd.