By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Tilbake til Forbered reisen
Vi vil gjerne at våre yngre passasjerer og foreldrene deres skal være fornøyde. Hvis du har et barn i alderen mellom 5 og 14 år som reiser alene, er det påkrevet at du benytter tjenesten for barn som reiser alene (Unaccompanied Minor service).

Reise med barn

Barn til og med 14 år må alltid være i følge med en person på 18 år eller eldre som har ansvaret for barnet under reisen. I tillegg må barnet reise sammen med sine foreldre eller verge på samme flyvning og i samme klasse, med mindre tjenesten for barn som reiser alene er bestilt.

Barn av EU-borgere som reiser fra, til eller gjennom EU, må også ha sitt eget pass eller ID-kort. Det er ikke lenger tillatt at navnene deres er oppført i foreldrenes pass. Denne regelen gjelder ikke for dokumenteiere fra Storbritannia eller Irland.

Ved reise til eller fra Thailand , må barn opp til 16 år som reiser alene med kun 1 foreldre, medbringe kopi av sitt fødselssertifikat og et brev om samtykke til reisen fra den/de foreldren(e) som ikke reiser.

Noen land kan kreve ytterligere dokumentasjon for reisende barn.

Se hvilke reisedokumenter barnet ditt trenger 

Barn som reiser alene

Child with adult
 • Barn til og med 4 år kan kun reise med følge som beskrevet ovenfor.

 • Barn fra 5 til 14 år kan reise alene dersom tjenesten for barn som reiser alene er bestilt. Denne tjenesten er obligatorisk for barn i denne aldersgruppen som reiser alene. Du kan bestille denne tjenesten gjennom KLM telefonreservasjoner.

 • Barn fra 15 til 17 år kan reise alene på AIR FRANCE og KLM-flyvninger. Imidlertid kan du hvis ønskelig bestille tjenesten for barn som reiser alene for barnet ditt i denne aldersgruppen.


Alle barn som reiser alene til eller fra Curaçao (inkludert barn mellom 16 og 18 år som ikke har fått bestilt tjenesten for barn som reiser alene) må medbringe en skriftlig bekreftelse på at de har tillatelse til å reise, signert av foreldre/foreldrene eller verge, samt en kopi av identifikasjonspapiret til en av foreldrene eller vergen.

Noen flyselskaper kan ha andre regler for barn som reiser alene. Vennligst undersøk med din reiseoperatør eller kontakt flyselskapet som barnet ditt skal reise med.

Les mer om tjenesten for barn som reiser alene 

Junior Jet-tjenesten

Små barn – og foreldrene deres – kan alltid regne med litt ekstra oppmerksomhet og ekstra løsninger. På alle interkontinentale KLM-flyvninger er lekepakker og forskjellige gjenstander for babyer inkludert.

Reisende med barn under 2 år

Barn på under 2 år ved utreise og returreise kan sitte på fanget ditt under flyturen. Alle barn som runder 2 år eller mer før eller under returreisen må ha sin egen setereservasjon både for utreise og returreise.

Selv om en voksen kan reise med opptil to spedbarn, kan bare ett barn sitte på fanget hans/hennes. Det andre barnet må ha et eget sete.

Barns måltider
På interkontinentale KLM-flyvninger har vi alltid et utvalg med sterilisert mat tilgjengelig for spedbarn og små barn opptil 2 år. Du trenger ikke bestille disse måltidene på forhånd.

Les mer om spesialmåltider 

Flybarneseng
På interkontinentale flyvninger kan du reservere flybarneseng for spedbarn, gjennom Min Reise eller ved å ringe KLM telefonreservasjoner. Disse passer for spedbarn som ikke er lenger enn 65 cm og som ikke veier mer enn 10 kg. Selv om vi alltid gjør vårt beste, kan vi ikke garantere tilgjengeligheten av flybarneseng om bord på din flyvning.

Bagasje, barnevogner og barneseter

Bagasje

Barn som som reiser i sitt eget (bestilte) sete kan medbringe samme mengde håndbagasje og innsjekket bagasje som en voksen.

Hvis du reiser med barn som er yngre enn 2 år og som sitter på fanget ditt, kan du ha med:

 • 1 kolli håndbagasje som inneholder ting for babystell, som ikke veier mer enn 12 kg (26 lbs) og med en størrelse ikke større enn 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 kolli innsjekket bagasje på maks 10 kg (22 lbs). Hvis barnets bagasje fraktes i en av foreldrenes innsjekkede bagasje, må foreldrenes bagasje ikke veie mer enn 23 kg (50,5 lbs) per kolli.


Barnevogn
For hvert barn kan du også ta med 1 liten sammenleggbar barne-/sportsvogn gratis.

Hvis barnevognen ikke får plass under setet eller på bagasjehyllen, kan du sjekke den inn gratis.

Barne-/sportsvognen kan ha trekk, men må ikke inneholde andre gjenstander.

Bil-/barneseter
For hvert barn kan du ta med 1 bil-/barnesete gratis. Hvis du har reservert et sete for barnet ditt, anbefaler vi at du tar med ditt eget bil-/barnesete om bord.

 • Bil-/barnesetet må passe mellom armlenene til flysetet som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Barnet ditt og barnesetet må sikres i henhold til instruksjonene fra setets produsent.
 • Et barnesete kan ikke ha noen former for defekter, og må være godkjent for flytransport og merket for dette.
 • Du må reservere bruk av bil-/barnesetet på forhånd. Vennligst kontakt•KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM billettkontor.


Du kan også sjekke inn bil-/barnesetet gratis. I så tilfelle gjelder ikke reglene over.

Barnesikringssystem i fly (CARES)
Hvis du har bestilt sete til barnet ditt, kan du også bruke et barnesikringssystem av typen CARES om bord:

 • Barnet ditt og CARES-systemet må festes i henhold til produsentens instruksjoner.
 • CARES-systemet må ikke ha synlige defekter, og må være godkjent for bruk i fly og tilbørlig merket.
 • Du må forhåndsbestille bruk av CARES-system. Kontakt KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.


Noen av våre samarbeidspartnere har andre bagasjeregler enn oss. Vennligst kontakt reisebyrået eller det aktuelle flyselskapet for nærmere informasjon.

Travelling with children

Vanlige spørsmål

Tilbake til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com