Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Tjenesten for barn som reiser alene

Barn mellom 5 og 14 år kan reise alene, dersom tjenesten vår for barn som reiser alene er bestilt. Denne tjenesten kan også bestilles for barn mellom 5 og 17 år.

Tjenesten for barn som reiser alene

Stewardess with child

Med tjenesten for barn som reiser alene kan du være sikker på at barnet ditt vil reise trygt. Bestilling av denne tjenesten er obligatorisk for barn mellom 5 og 14 år som reiser alene eller som reiser på en annen reiseklasse enn den voksne ledsageren. For barn mellom 15 til 17 er tjenesten valgfri.

Ved avgang og ankomst vil barnet ditt bli ledsaget til og fra flyet, også ved forsinkelser. Og under flyvingen vil flyvertene våre holde øye med barnet ditt.

I løpet av et lengre transfer på Amsterdam Schiphol Lufthavn, vil barnet ditt oppholde seg i vår Junior Jet Lounge. Her kan han/hun få noe å drikke, hygge seg med dataspill, filmer, bøker på forskjellige språk og leke med forskjellige leker.

Vi vil holde deg oppdatert gjennom telefon, e-post eller teksmeldinger dersom flyruten til barnet ditt blir endret. På slutten av reisen følger vi barnet personlig til personen som du har autorisert til å hente ham/henne.

Dersom ditt barns reise innebærer å reise med et av våre partner-flyselskaper, bes du være klar over at våre partnere kan ha andre regler gjeldende for barn som reser alene. Vennligst undersøk med ditt reisebyrå eller direkte med flyselskapet.

Reisedokumenter

Sørg for at barnet ditt har alle reisedokumenter nødvendig for hele reisen deres.

  • Alle barn som reiser alene til eller fra Curaçao (inkludert barn mellom 15 og 17 år som ikke har fått bestilt tjenesten for barn som reiser alene) må medbringe en skriftlig bekreftelse på at de har tillatelse til å reise, signert av foreldre/foreldrene eller verge, samt et identifikasjonspapir til en av foreldrene eller vergen.
  • Ved reise til eller fra Thailand, må barn opp til 16 år som reiser alene med kun 1 foreldre, medbringe kopi av sitt fødselssertifikat og et brev om samtykke til reisen fra den/de foreldren(e) som ikke reiser.
  • Barn under 18 år som reiser alene fra Mexico, må ta med dokumentasjon som viser hvem deres foreldre/foresatte er, f.eks. fødselsattest eller rettslig kjennelse om foreldreansvar. De må også ta med en notarbekreftet erklæring fra begge foreldrene eller rettsoppnevnt verge, på spansk. Erklæringen er tilgjengelig på nettsidene til de mexicanske immigrasjonsmyndighetene (INM) og er gyldig 180 dager fra bekreftelsesdato.
  • For reiser til og fra Sør-Afrika f.o.m. 1. juni 2015, må alle barn ha med diverse dokumenter – uansett om de reiser med begge foreldre, med én forelder, med en voksen ledsager eller alene. Les mer om de nye reglene om reiser til/fra Sør-Afrika.


Undersøk de nødvendige reisedokumentene til barnet ditt

Slik fungerer det

Bestille
Du må bestille en flyvning for et barn som reiser alene og tjenesten for barn som reiser alene minst 24 timer før avgang. Denne tjenesten kan ikke bestilles uavhengig av flyvningen, og du kan bare bestille disse via KLM telefonreservasjoner eller reisebyrået ditt. Når du bestiller tjenesten, vil vi be om informasjon om ditt barn samt din kontaktinformasjon. Vi anbefaler å fylle ut en UM Handling Advice formhåndteringsveiledning(PDF, 435KB) (kun engelsk) før du ringer oss.

Innsjekking
Du kan sjekke inn barn som reiser alene på nettet eller på flyplassen. Når du sjekker inn på nettet, vil du motta en bekreftelse på innsjekkingen som du kan skrive ut og bytte mot et ombordstigningskort ved innsjekkingsskranken på flyplassen.

En forelder eller foresatt som er 18 år eller eldre, må ta med barnet til innsjekkingsskranken mellom 2½ og 1½ timer før avgang. På Amsterdam Airport Schiphol er dette skranke 8 i avgangshall 1 (europeiske flyvninger) eller skranke 16 i avgangshall 2 (interkontinentale flyvninger). Du må ha med gyldig legitimasjon og bli værende på flyplassen til flyet som barnet reiser med har forlatt flyplassen.

For at vi skal kunne ledsage barnet på reisen, må du gi oss fullmakt til dette ved å levere inn en fullstendig utfylt og signert kopi av skjemaet Håndteringsveiledning (Handling Advice form)(PDF, 435KB) (kun på engelsk) i skranken. Vi anbefaler deg å laste det ned og fylle det ut hjemme, og å ta med 3 kopier til flyplassen. Du kan også få dette skjemaet i KLMs serviceskranke (på Schiphol ved Axxicoms hjelpeskranke).

Ankomst
Ved ankomst vil vi overføre barnet ditt til den person som er autorisert gjennom ‘håndteringsveiledningen’ til å motta ham/henne ved det endelige reisemålet. Vi vil ikke overføre barnet ditt til noen som representerer et firma eller en organisasjon, sørg derfor for at navnet på en person er oppført.

Last ned håndteringsveiledningsskjemaet(PDF, 394KB) (kun engelsk)

Les mer om å motta informasjon om flyvningen

Kostnader

Uansett barnets alder koster tjenesten for barn som reiser alene det samme som en voksenbillett, pluss et tjenestegebyr på EUR 50 for flyvninger innen Europa eller EUR 75 for interkontinentale flyvninger. Gebyr er dobbelt for returbilletter.

Tilleggsgebyret legges automatisk til den samlede prisen når du bestiller flyvningen. Vennligst merk at prisene nedenfor vil bli omregnet til lokal valuta, og at det i noen land vil bli lagt til en lokal avgift.

    Tilleggsgebyret legges automatisk til den samlede prisen når du bestiller flyvningen.

Én vei

Nonstop

Med transfer*

Innen Europa

EUR 50

EUR 65

Interkontinental

EUR 75

EUR 90

* Dette gjelder kun 15–17-åringer. For barn mellom 5 og 14 år som reiser alene, gjelder alltid et ‘non-stop’ gebyr.


 

Travelling with children

Vanlige spørsmål

Tilbake til toppen
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com