Tjenesten for barn som reiser alene

Er barnet ditt i alderen 5 til og med 14 år og reiser alene? Sørg for å bestille vår tjeneste for barn som reiser alene. Tjenesten kan også bestilles for barn i alderen 15 til og med 17 år.
 
 

Tjenesten for barn som reiser alene

Stewardess and child

Med tjenesten vår for barn som reiser alene kan du være sikker på at barnet ditt vil reise trygt. Å bestille tjenesten er obligatorisk for barn i alderen 5 til og med 14 år som reiser alene, eller reiser på en annen reiseklasse enn deg som forelder eller den voksne ledsageren.


Før avgang og etter ankomst vil KLM-betjeningen eller betjening innleid av KLM følge barnet ditt til og fra flyet, selv ved forsinkelser. Under flyvningen vil kabinpersonalet vårt holde øye med barnet. Vi vil holde deg oppdatert gjennom telefon, e-post eller tekstmeldinger dersom flyruten til barnet ditt blir endret. På slutten av reisen følger vi personlig barnet til personen som du har autorisert til å hente ham eller henne.


Les mer om å motta informasjon om flyvningen via telefon, e-post og tekstmelding.


For barn i alderen 15 til og med 17 år, er tjenesten frivillig. Hvis du velger å ikke bestille tjenesten for barn som reiser alene, vil vi betrakte barnet ditt som en voksen passasjer. I tilfelle flyforsinkelse eller kansellering hjelper vi alltid med glede, hvis barnet ditt nevner hans eller hennes alder og behov for assistanse til KLM-betjeningen. Imidlertid, for tilsyn i tilfelle flyforstyrrelser, sørg for at du bestiller tjenesten for barn som reiser alene.

 
 

Hvordan tjenesten for Barn som reiser alene fungerer

Bestille

Sørg for å bestille flyvningen for et barn som reiser alene og tjenesten for barn som reiser alene minst 24 timer før avgang. Denne tjenesten kan ikke bestilles uavhengig av flyvningen, og du kan bare bestille dette via KLMs kundekontaktsenter eller reisebyrået ditt.


Når du bestiller tjenesten, vil vi be om opplysninger om barnet samt dine kontaktopplysninger. I tillegg ber vi om opplysninger om personen som bringer barnet ditt til lufthavnen ved avgang og personen som er autorisert til å hente barnet ditt ved ankomst. Sørg for å ha all informasjon klar når du bestiller tjenesten. Vi vil bruke denne informasjonen til å fylle ut håndteringskjemaet som barnet vil ha med seg gjennom hele hans eller hennes reise.

Forberedelse og innsjekking

For et barn som reiser alene, må du fylle ut et samtykkeskjema før du går gjennom sikkerhetskontrollen. Les mer om samtykkeskjema for mindreårige som reiser utenlands  (kun engelsk). I tillegg kan noen land ha ytterligere krav for barn som reiser alene. Vennligst sørg for at du sjekker de lokale reglene ved reisemålet.

For at vi skal kunne ledsage barnet ditt under reisen, må du gi oss tillatelse ved å levere inn håndteringskjemaet ved innsjekkingsskranken på flyplassen. Du må levere inn 4 utfylte og signerte kopier av skjemaet for hver flyvning i bestillingen. Fyll ut nettskjemaet via Min Reise, eller under innsjekking på nett. Etter innsjekking, kan du kun endre dette skjemaet ved å ringe KLMs kundekontaktsenter. Vennligst sørg for å ta med deg en oppdatert versjon av skjemaet til flyplassen, og signer alle kopiene.


Har du ikke fylt ut skjemaet på nett? Du kan også skrive ut skjemaet og fylle ut for hånd . Hvis nødvendig, kan du fylle det ut ved innsjekkingsskranken, men vennligst beregn 15 minutter ekstra tid.

Under innsjekking på nett vil du motta en innsjekkingsbekreftelse, men ikke boardingkort. Du vil motta boardingkortet ved innsjekkingsskranken på flyplassen.

En forelder eller foresatt som er 18 år eller eldre, må ta med barnet til innsjekkingsskranken minst 2,5 timer før avgang. Personen som tar med barnet til flyplassen må ha med gyldig legitimasjon og bli værende på flyplassen til flyet som barnet reiser med har forlatt flyplassen.


Transfer

Under en lang transfer på Amsterdam Schiphol Lufthavn, vil vi ta med barnet ditt til vår Junior Jet-lounge. Her kan han eller hun få brus og hygge seg med å tegne, leke med leker og dataspill og se på de siste filmene. Det er også plass til å slappe av på en av saccosekkene og lese en god bok (på forskjellige språk).


KLM tillater kun transfer for barn som reiser alene på KLM-, Air France- og Delta Air Lines-flyvninger. For spørsmål, vennligst kontakt KLMs kundekontaktsenter.

Ankomst

Ved ankomst vil vi overlate barnet ditt til den personen som er autorisert til å hente ham eller henne i følge håndteringskjemaet. Denne personen må ha med seg gyldig identifikasjon. Vi vil ikke overlate barnet ditt til noen som representerer et firma eller en organisasjon.

 
 

Kostnader

Uansett alder for hvert barn, koster tjenesten for barn som reiser alene det samme som prisen på en voksenbillett, i tillegg til et servicegebyr. Se tabellen under for det nøyaktige beløpet på servicegebyret for enkeltreiser. Ekstragebyret er dobbelt for returbilletter.


Vennligst merk at prisene nedenfor vil bli omregnet til lokal valuta. I noen land blir det lagt til en lokal avgift.


Servicegebyr for enkeltreiser
EUR
Direkteflyvning innen Europa100
Direkte interkontinental flyvning150
Flyvning fra en europeisk lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en annen europeisk lufthavn200
Flyvning fra en europeisk lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en interkontinental lufthavn (eller omvendt)250
Flyvning fra en interkontinental lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en annen interkontinental lufthavn300
KLM-flyvning mellom 2 lufthavner bortsett fra Amsterdam Schiphol Lufthavn100
Flyvning fra Amsterdam Schiphol Lufthavn via et reisemål i USA til en annen interkontinental lufthavn250