Tjenesten for barn som reiser alene

Barn fra 5 til og med 14 år kan reise alene dersom tjenesten vår for barn som reiser alene er reservert. Tjenesten kan også bestilles for barn fra 15 til og med 17 år.
 

Tjenesten for barn som reiser alene

Stewardess and child

Med tjenesten for barn som reiser alene kan du være sikker på at barnet ditt vil reise trygt. Det er obligatorisk å reservere denne tjenesten for barn fra 5 til og med 14 år som reiser alene eller som reiser på en annen reiseklasse enn den voksne ledsageren. For barn fra 15 til og med 17 år er tjenesten frivillig.

Før avgang og etter ankomst vil vår KLM-betjening eller betjening innleid av KLM følge barnet ditt til og fra flyet, selv ved forsinkelser. Og under flyvningen vil vårt kabinpersonale holde øye med barnet.

I løpet av et lengre transfer på Amsterdam Schiphol Lufthavn, vil vi eskortere barnet ditt til vår Junior Jet Lounge. Her kan han eller hun få brus, og ha det gøy med å tegne, leke med leker og dataspill, eller se på de siste filmene. Selvfølgelig er det også plass til å slappe av på en av saccosekkene med en god bok (på forskjellige språk).

Vi vil holde deg oppdatert gjennom telefon, e-post eller tekstmeldinger dersom flyruten til barnet ditt blir endret. På slutten av reisen følger vi barnet personlig til personen som du har autorisert til å hente ham/henne.

KLM tillater kun transfer for barn som reiser alene på KLM-, AIR FRANCE- og Delta Air Lines-flyvninger. For spørsmål, vennligst kontakt KLMs kundekontaktsenter.

 

Reisedokumenter

Sørg for at barnet ditt har alle reisedokumenter som er nødvendig for hele reisen.


Se hvilken reisedokumenter du trenger

Sjekk din reise
 

Slik fungerer det

Bestill
Du må bestille en flyvning for et barn som reiser alene og tjenesten for barn som reiser alene minst 24 timer før avgang. Denne tjenesten kan ikke bestilles uavhengig av flyvningen, og du kan bare bestille disse via KLMs kundekontaktsenter eller reisebyrået ditt. Når du bestiller tjenesten, vil vi be om informasjon om ditt barn samt din kontaktinformasjon. Vi anbefaler å fylle ut et håndteringskjema før du ringer oss.

Innsjekking
Tjenesten for barn som reiser alene må bestilles senest 24 timer før avgang. Når du sjekker inn på nettet, vil du motta en bekreftelse på innsjekkingen som du kan skrive ut og bytte mot et boardingkort ved innsjekkingsskranken på flyplassen.

En forelder eller foresatt som er 18 år eller eldre, må ta med barnet til innsjekkingsskranken 2½ timer før avgang. På Amsterdam Schiphol Lufthavn er dette skranke 8 i avgangshall 1 (europeiske flyvninger) eller skranke 16 i avgangshall 2 (interkontinentale flyvninger). Du må ha med gyldig legitimasjon og bli værende på flyplassen til flyet som barnet reiser med har forlatt flyplassen.

For at vi skal kunne ledsage barnet ditt under reisen, må du gi oss tillatelse ved å levere inn et fullstendig utfylt og signert eksemplar av håndteringskjemaet ved skranken. Vi anbefaler deg å laste det ned og fylle det ut hjemme, og å ta med 4 kopier til flyplassen. Du kan også få dette skjemaet i innsjekkingsskranken.

Ankomst
Ved ankomst vil vi overlate barnet ditt til den personen som er autorisert gjennom håndteringskjemaet til å motta ham/henne ved det endelige reisemålet. Personen som tar imot barnet må ha med seg gyldig identifikasjon. Vi vil ikke overlate barnet ditt til noen som representerer et firma eller en organisasjon, så sørg derfor for at navnet på en person er oppført.

Arranger barn som reiser alene-tjenesten, hent skjemaet

Gå til ’Håndteringsskjema’

Les mer om å motta flyvningsinformasjon

 

Kostnader

Uansett barnets alder, koster tjenesten for barn som reiser alene det samme som prisen på en voksenbillet, i tillegg til et servicegebyr. Se tabellen under for det nøyaktige beløpet på enkeltreiser. Gebyr er dobbelt for returbilletter. For opp til 4 barn, vil gebyret for barn som reiser alene, kun betales én gang. Dette kan være slektninger eller ikke, så lenge de har bestilt sammen - dette betyr at referansenummer er det samme.

Vennligst merk at prisene nedenfor vil bli omregnet til lokal valuta, og at det i noen land vil bli lagt til en lokal avgift.


Servicegebyr for tjenesten for barn som reiser alene (enkeltreiser):


Én vei

EUR

Europeisk direkteflyvning

100

Interkontinental direkteflyvning

150

Fra en europeisk lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en annen europeisk lufthavn

200

Fra en europeisk lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en interkontinental lufthavn (eller omvendt)

250

Fra en interkontinental lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en annen interkontinental lufthavn

300

KLM-flyvning mellom to lufthavner bortsett fra Amsterdam Schiphol Lufthavn

100

Fra Amsterdam Schiphol Lufthavn via et reisemål internt i USA til en interkontinental lufthavn

250