Tjenesten for barn som reiser alene

Barn fra 5 til og med 14 år kan reise alene dersom tjenesten vår for barn som reiser alene er reservert. Tjenesten kan også bestilles for barn fra 15 til og med 17 år.

Tjenesten for barn som reiser alene

Stewardess and child

Med tjenesten for barn som reiser alene kan du være sikker på at barnet ditt vil reise trygt. Det er obligatorisk å reservere denne tjenesten for barn fra 5 til og med 14 år som reiser alene eller som reiser på en annen klasse enn den voksne ledsageren. For barn fra 15 til og med 17 år er tjenesten frivillig.

Før avgang og etter ankomst vil vår KLM-betjening eller betjening innleid av KLM følge barnet ditt til og fra flyet, selv ved forsinkelser. Og under flyvningen vil vårt kabinpersonale holde øye med barnet.

I løpet av et lengre transfer på Amsterdam Schiphol Lufthavn, vil barnet ditt oppholde seg i vår Junior Jet Lounge. Her kan han/hun få noe å drikke, hygge seg med dataspill, filmer, bøker på forskjellige språk og leke med forskjellige leker.

Vi vil holde deg oppdatert gjennom telefon, e-post eller tekstmeldinger dersom flyruten til barnet ditt blir endret. På slutten av reisen følger vi barnet personlig til personen som du har autorisert til å hente ham/henne.

KLM tillater kun transfer for barn som reiser alene på KLM-, AIR FRANCE- og Delta Air Lines-flyvninger. For spørsmål, vennligst kontakt KLM telefonreservasjoner.

Reisedokumenter

Sørg for at barnet ditt har alle reisedokumenter som er nødvendig for hele reisen.

  • Alle barn som reiser alene til eller fra Curacao (inkludert barn fra og med 15 til og med 17 år som det ikke er bestilt tjenesten for barn som reiser alene for) må ha med seg en skriftlig bekreftelse, signert av en eller begge foreldrene eller en verge, på at de har lov til å reise, og dessuten en kopi av et gyldig ID-dokument fra en forelder eller verge.
  • Barn under 18 år som reiser alene fra Mexico, må ta med dokumentasjon som viser hvem deres foreldre/foresatte er, f.eks. fødselsattest eller rettslig kjennelse om foreldreansvar. Det trenger også å ha med en attestert erklæring fra en av foreldrene eller fra dets verge, på spansk. Erklæringen er tilgjengelig på nettsidene til de mexicanske immigrasjonsmyndighetene (INM ) og er gyldig 180 dager fra bekreftelsesdato.
  • For reiser til og fra Sør-Afrika f.o.m. 1. juni 2015, må alle barn ha med diverse dokumenter – uansett om de reiser med begge foreldre, med én forelder, med en voksen ledsager eller alene.

    Les mer om de nye reglene for reiser til/fra Sør-Afrika

  • For reiser til og fra Brasil må alle barn ha med diverse dokumenter – uansett om de reiser med begge foreldre, med én forelder, med en voksen ledsager eller alene. 

    Lær mer om nødvendige dokumenter 

  • For barn som reiser alene til USA, anbefaler vi at man på forhånd fyller ut og skriver ut et online deklarasjonsskjema  og utstyrer barnet med en papirkopi før avreise.
Sjekk nødvendig reisedokument til barnet ditt

Slik fungerer det

Bestille
Du må bestille en flyvning for et barn som reiser alene og tjenesten for barn som reiser alene minst 24 timer før avgang. Denne tjenesten kan ikke bestilles uavhengig av flyvningen, og du kan bare bestille disse via KLM telefonreservasjoner eller reisebyrået ditt. Når du bestiller tjenesten, vil vi be om informasjon om ditt barn samt din kontaktinformasjon. Vi anbefaler å fylle ut et Håndteringsskjema (kun på engelsk) før du ringer oss.

Innsjekking
Tjenesten for barn som reiser alene må bestilles senest 24 timer før avgang. Når du sjekker inn på nettet, vil du motta en bekreftelse på innsjekkingen som du kan skrive ut og bytte mot et ombordstigningskort ved innsjekkingsskranken på flyplassen.

En forelder eller foresatt som er 18 år eller eldre, må ta med barnet til innsjekkingsskranken mellom 2½ og 1½ timer før avgang. På Amsterdam Airport Schiphol er dette skranke 8 i avgangshall 1 (europeiske flyvninger) eller skranke 16 i avgangshall 2 (interkontinentale flyvninger). Du må ha med gyldig legitimasjon og bli værende på flyplassen til flyet som barnet reiser med har forlatt flyplassen.

For at vi skal kunne ledsage barnet ditt under reisen, må du gi oss tillatelse ved å levere inn et fullstendig utfylt og signert eksemplar av Håndteringsskjemaet ved skranken. Vi anbefaler deg å laste det ned og fylle det ut hjemme, og å ta med 4 kopier til flyplassen. Du kan også få dette skjemaet i innsjekkingsskranken.

Ankomst
Ved ankomst vil vi overlate barnet ditt til den personen som er autorisert gjennom Håndteringsskjemaet til å motta ham/henne ved det endelige reisemålet. Personen som tar imot barnet må ha med seg gyldig identifikasjon. Vi vil ikke overlate barnet ditt til noen som representerer et firma eller en organisasjon, så sørg derfor for at navnet på en person er oppført.

Last ned Håndteringsskjema (kun på engelsk)

Les mer om å motta flyvningsinformasjon

Kostnader

Uansett barnets alder, koster tjenesten for barn som reiser alene det samme som prisen på en voksenbillet, i tillegg til et servicegebyr. Se tabellen under for det nøyaktige beløpet på enkeltreiser. Gebyr er dobbelt for returbilletter. For opp til 4 barn, vil gebyret for barn som reiser alene, kun betales én gang. Dette kan være slektninger eller ikke, så lenge de har bestilt sammen - dette betyr at referansenummer er det samme.

Vennligst merk at prisene nedenfor vil bli omregnet til lokal valuta, og at det i noen land vil bli lagt til en lokal avgift.


Servicegebyr for tjenesten for barn som reiser alene (enkeltreiser):


Én vei

EUR

Europeisk direkteflyvning

100

Interkontinental direkteflyvning

150

Fra en europeisk lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en annen europeisk lufthavn

200

Fra en europeisk lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en interkontinental lufthavn (eller omvendt)

250

Fra en interkontinental lufthavn via Amsterdam Schiphol Lufthavn til en annen interkontinental lufthavn

300

KLM-flyvning mellom to lufthavner bortsett fra Amsterdam Schiphol Lufthavn

100