Reise med kjæledyr

På de fleste KLM-flyvninger kan du ta med deg katten eller hunden din. For at ditt kjæledyrs reise med KLM skal være problemfri og sikker, tilbyr vi ulike alternativer.
 
 

Bestilling for kjæledyret ditt

Gjør alltid en separat reservasjon for kjæledyret ditt via KLMs kundekontaktsenter. Vi anbefaler derfor sterkt å reservere så snart som mulig etter at du har bestilt billetten din, men senest 48 timer før avgang.
 
 

Kjæledyr i kabinen

Du kan ta med en liten katt eller hund i kabinen på Economy Class på de fleste KLM-flyvninger, og på Business Class på de fleste KLM-flyvninger innenfor Europa. Sørg for at du oppfyller disse kravene:

 • Kjæledyret ditt må være minst 10 uker gammel.
 • Kjæledyret ditt må reise i en egnet reiseveske for kjæledyr på maks. 46 x 28 x 24 cm (L x B x H). Kjæledyret må kunne stå opp og legge seg ned komfortabelt.
 • Samlet vekt på kjæledyr + reiseveske/reisebur må maks. være 8 kg (18 lbs).
 • Reiseburet må plasseres under setet foran deg (derfor er seteradene ved nødutgangene utelukket). Det er ikke tillatt å ta kjæledyret ditt ut av reisevesken eller reiseburet under flyvningen.

Vennligst merk at vi kun har plass til et begrenset antall reisebur i kabinen. Det er dessverre ikke mulig å ta med et kjæledyr i kabinen på Business Class på interkontinentale KLM-flyvninger, siden det ikke er plass til kjæledyret ditt under setet foran deg. 


Spesialregler gjelder for å ta med deg førerhunden din inn i kabinen. Du kan få mer informasjon om å reise med tjenestedyr fra KLM CARES.

 
 

Kjæledyr i lasterommet

Katten eller hunden din kan reise i en ventilert del av lasterommet på de fleste KLM-flyvninger.* Sørg for å oppfylle disse kravene:

 • Kjæledyret ditt må være minst 10 uker gammel.
 • Kjæledyret ditt må reise i et reisebur som følger IATA-regelverket, (eksempelvis av merkene "Sky" og "Vari"). Nøyaktige regler om reisebur for kjæledyr finner du nedenfor.
 • Samlet vekt på kjæledyr + reisebur må maks. være 75 kg (165 lbs).
 • To voksne dyr av omtrent samme størrelse som går godt sammen, opptil 14 kg (30 lbs) hver, kan reise sammen i et reisebur. Dette gjelder også for 3 dyr på opptil 6 måneder fra samme kull, opptil 14 kg (30 lbs) hver.

* Kjæledyret ditt kan ikke reise i lasterommet på våre Boeing 737-900- og Boeing 787-10-fly. Om vinteren kan ikke kjæledyret ditt reise i lasterommet på KLM Cityhopper-flyvninger (Embraer 175 og Embraer 190) lenger enn to timer.

Vennligst merk at vi under flyvningen ikke kan gi kjæledyr som reiser i lasterommet mat eller vann.

Kortsnutede dyr som boksere, pekingesere og persiske katter kan ha problemer med å puste under flyvningen grunnet høye temperaturer og stress. For å sikre at de har det bra, kan de fleste kortsnutede dyr ikke transporteres i lasterommet. De kan derimot transporteres i kabinen eller som frakt. Engelske og franske bulldogger, boston-terriere og mops kan kun transporteres i kabinen.

 
 

Transportbur

Kennel image describing the rules

Når du transporterer kjæledyret ditt i lasterommet, må kjæledyrets reisebur oppfylle følgende regler:

 • Reiseburet må ha et skall av glassfiber eller hardplast. Bur av tre, metallstenger eller sveiset metallnetting er ikke tillatt.
 • Hjulene må tas av eller, hvis de kan trekkes tilbake, tas av eller blokkeres med gaffateip.
 • Døren må ha sentralisert låssystem som låser begge låsene både på oversiden og undersiden av døren. (A)
 • Dørhengslene og låsestengene må være lenger enn beholderen med minst 1,6 cm (0,62 tommer) forbi de horisontale plastkantene over og under døråpningen der stengene er festet. (B)
 • Reiseburets to deler må være festet til hverandre med bolter. Alle andre festesystemer er strengt forbudt. (C)
 • Reiseburet må være stort nok til at dyret ditt kan stå oppreist uten å berøre taket, snu seg rundt uten problemer, og ligge i naturlig liggestilling.
 • Reiseburet må ha et teppe, aviser eller annet absorberende materiale på gulvet. Vær oppmerksom på at halm ikke er tillatt.
 • Reiseburet må ha enten to faste matskåler eller 1 fast matskål med to rom for mat og vann.

Du kan kjøpe slike reisebur i større dyrebutikker eller hos transportspesialister. Sørg for å feste en etikett med dyrets navn og fôringsinstruksjoner på siden av buret.

 
 

Kjæledyr som frakt

Ønsker du å ta med deg mer enn 3 kjæledyr? Over dette antallet må kjæledyr sendes som frakt. Kjæledyret må også transporteres som frakt med Air France-KLM Cargo hvis:

 • Kjæledyret og reiseburet veier mer enn 75 kg (165 lbs).
 • Hvis reiseburet er større enn 292 cm (115 tommer) (l + b + h).
 • Kjæledyret ikke reiser på samme flyvning som deg.
 • Kjæledyret reiser til et land hvor myndighetene kun tillater transport av kjæledyr som frakt.


For å transportere kjæledyret ditt som frakt, kontakt en spesialspeditør. Du finner en liste over speditører i Nederland på Air France-KLM Cargos nettsted. Eller les mer på nettstedet til International Pet and Animal Transportation Association. 

 
 

Før avreise

Pass på at du ordner med vaksinasjoner, reisedokumenter og annet viktig i god tid. For å finne ut hvilke dokumenter som er nødvendig, og hvilke regler som gjelder for transport av kjæledyret ditt, anbefaler vi deg å kontakte ambassaden i avreiselandet, transfer-landet og i reisemålet.

Du finner mer informasjon på følgende reisenettsteder:
 • Til, fra eller innenfor EU: les EU-kommisjonens forskrifter. 
 • Enkelte land tillater ikke at kjæledyr transporteres inn og/eller ut av landet. Du finner mer informasjon om disse unntakene på IATAs nettsted .
 
 

Kostnader

Forbered kjæledyret til reisen:
 • Bruk 5 dager før avreise til å la kjæledyret bli vant til reiseburet.
 • Ikke la kjæledyret ditt drikke eller spise senere enn to timer før avgang. Gå en tur med hunden din rett før avgang.
 • Vi anbefaler at du ikke gir kjæledyret beroligende midler. Det vil føre til at dyret bruker lengre tid på å venne seg til omgivelsene, og kroppstemperaturen kan synke i løpet av flyturen. Uansett bør kjæledyret bare gis et beroligende middel i samråd med veterinær.


På flyplassen vil vi bruke en sjekkliste for kjæledyret ditt, reisedokumenter og reisebur  (kun på engelsk).

Innsjekkingen av dyr kan ta noe tid. Vi anbefaler at du ankommer flyplassen 3 timer før planlagt avreise, og har med den ferdig utfylte sjekklisten for transport av kjæledyret ditt i lasterommet.
 
 

Kostnader og transfer

For å ta med deg kjæledyret ditt gjelder et gebyr på 30 til 200 EUR, avhengig av reisemålet. I tillegg, hvis kjæledyret ditt reiser som innsjekket bagasje, og transfer på Amsterdam Lufthavn Schiphol varer tre timer eller lengre, vil du i tillegg måtte betale 150 EUR (eller 200 USD/CAD) for å dekke håndteringen og omsorgen for dyret ved transferen.

I dyrehotellet gir vi kjæledyret ditt noe å spise og drikke. Hunder vil bli luftet og katter vil få tilgang til kattedo med ny sand mens de oppholder seg i et større reisebur.

Les mer om dyrehotellet (nettstedet til Air France KLM CARGO) 