Reise med kjæledyr

For at ditt kjæledyrs reise med KLM skal være problemfri og sikker, tilbyr vi ulike alternativer.

Kjæledyr i kabinen

En liten katt eller hund kan tas med i kabinen på Economy Class på de fleste KLM-flyvninger, og på Business Class på de fleste KLM-flyvninger innenfor Europa:

 • I en egnet reiseveske for kjæledyr med maks. dimensjoner 46 (lengde) x 28 (bredde) x 24 (høyde) cm, eller i hardt transportbur med maks. Dyret må kunne stå oppreist og legge seg ned komfortabelt.
 • Samlet vekt på kjæledyr + reiseveske eller transportbur må maks. være 8 kg (18 lbs).
 • Transportburet må plasseres under setet foran deg (derfor er seteradene ved nødutgangene utelukket). Det er ikke tillatt å ta kjæledyret ditt ut av reisevesken eller transportburet.

Reserver alltid plass til kjæledyret ditt per telefon. Vennligst merk at vi kun har plass til et begrenset antall transportbur i kabinen. Vi vil derfor sterkt anbefale deg å reservere senest 24 timer etter at du har bestilt din billett, men minst 48 timer før avgang. Det er dessverre ikke mulig å ta med et kjæledyr i kabinen på Business Class på interkontinentale KLM-flyvninger, siden det ikke er plass til kjæledyret ditt under setet foran deg. Vennligst sørg for at du har transportburets dimensjoner og vekt tilgjengelig. Hvis du vil ta førerhunden med deg inn i kabinen, må du sørge for at du oppfyller kravene.

Kontakt KLM telefonreservasjoner

Kjæledyr som innsjekket bagasje

Katten eller hunden kan reise som innsjekket bagasje i en ventilert del av flyet:

 • I et transportbur som følger IATA-regelverket, eksempelvis av merkene "Sky" og "Vari". Nøyaktige regler om kjæledyrets transportbur finner du nedenfor.
 • Samlet vekt på kjæledyr + transportbur må maks. være 75 kg (165 lbs).
 • To voksne dyr av omtrent samme størrelse som går godt sammen, opptil 14 kg (30 lbs) hver. Eller tre dyr på opptil seks måneder fra samme kull, opptil 14 kg (30 lbs) hver.
Vi godtar maksimalt tre kjæledyr per passasjer som innsjekket bagasje. Over denne grensen må kjæledyr sendes som frakt.


Reserver alltid plass til kjæledyret ditt per telefon. Vi vil sterkt anbefale deg å gjøre dette senest 24 timer etter at du har bestilt din billett, men minst 48 timer før avgang. Vennligst merk at hver passasjer kan ta med seg opp til 3 kjæledyr, men at vi har begrenset plass for transportbur i lasterommet.

Kortsnutede dyr slik som mops, boksere, bulldogger, pekingesere og persiske katter kan ha problemer med å puste under flyvningen grunnet høye temperaturer og stress. For å sikre at de har det bra, kan de fleste kortsnutede dyr derfor kun transporteres i kabinen eller som last. Dessverre transporterer vi heller ikke engelske og franske bulldogger, bostonterriere og mops i lasterommet eller som last.

Vennligst sørg for at du har transportburets dimensjoner og vekt tilgjengelig.

Kontakt KLM telefonreservasjoner

Transportbur

Kennel image describing the rules

Når du transporterer kjæledyret ditt som innsjekket bagasje, må kjæledyrets transportbur oppfylle følgende regler:

 • Transportburet må har et skall av glassfiber eller hardplast. Bur av tre, metallstenger eller sveiset metallnetting er ikke tillatt.
 • Hjulene må tas av eller, hvis de kan trekkes tilbake, tas av eller blokkeres med lerretstape.
 • Døren må ha sentralisert låssystem som låser begge låsene både på oversiden og undersiden av døren. (A)
 • Dørhengselen og låsestengene må være koblet til beholderen minst 1,6 cm (0,62 tommer) forbi de horisontale plastkantene over og under døråpningen der stengene er festet. (B)
 • Transportburets to deler må være festet til hverandre med bolter. Alle andre festesystemer er strengt forbudt. (C)
 • Transportburet må være stort nok til at dyret ditt kan stå oppreist uten å berøre taket, snu seg rundt uten problemer, og ligge i naturlig liggestilling.
 • Transportbur må ha et teppe, aviser eller annet absorberende materiale på gulvet. Vær oppmerksom på at halm ikke er tillatt.

Du kan kjøpe slike transportbur i større dyrebutikker eller hos transportspesialister. Les mer på www.iata.org .

Kjæledyr som frakt

Kjæledyret må transporteres som frakt med AIR FRANCE-KLM Cargo hvis:

 • Kjæledyret og transportburet veier mer enn 75 kg (165 lbs).
 • Hvis transportburet er større enn 292 cm (115 tommer) (l + b + h).
 • Kjæledyret ikke reiser på samme flyvning som deg.
 • Kjæledyret reiser til et land hvor myndighetene kun tillater transport av kjæledyr som frakt.


For å transportere kjæledyret ditt som frakt, kontakt en spesialspeditør. Du finner en liste over speditører i Nederland på AIR FRANCE-KLM Cargos nettsted.

Gå til AIR FRANCE-KLM Cargo (kun på engelsk)
Eller du kan lese mer på nettstedet til International Pet and Animal Transportation Association 

Reisedokumenter og helseattester

For å finne ut hvilke dokumenter som er nødvendig, og hvilke regler som gjelder for transporten av kjæledyret ditt, anbefaler vi deg å kontakte ambassaden i avreiselandet og i reisemålet.

Du finner mer informasjon på følgende reisenettsteder:
 • Til, fra eller innenfor EU: les EU-kommisjonens forskrifter 
 • Enkelte land tillater ikke at kjæledyr transporteres inn og/eller ut av dette landet – hverken som håndbagasje eller innsjekket bagasje. Du finner mer informasjon om disse unntakene på IATAs nettsted. Hvis du har spørsmål om transport av kjæledyr som frakt, kontakt AIR FRANCE-KLM Cargo 


Det gjelder spesielle regler for servicedyr som er trent opp i å assistere passasjerer med funksjonshemninger, og redningshunder. Du kan få mer informasjon fra KLM Cares.

På flyplassen vil vi bruke en sjekkliste for kjæledyret, reisedokumenter og transportbur.

Les flyplassjekklisten for kjæledyr

Les mer om KLM Cares

Før avreise

Forberede kjæledyret til reisen:
 • Bruk 5 dager før avreise for å la kjæledyret bli vant til transportburet.
 • Gi kjæledyret et lett måltid og/eller vann senest 2 timer før avgang, og gå en tur med hunden like før. Under flyvningen vil ikke kjæledyret ditt få mat eller vann.
 • Kjæledyret bør bare gis et beroligende middel i samråd med veterinær.


Innsjekkingen av dyr kan ta noe tid. Vi anbefaler at du ankommer flyplassen 3 timer før planlagt avreise, og har med et ferdig utfylt skjema for transport av ditt kjæledyr som innsjekket bagasje.

Last ned skjema for transport av ditt kjæledyr som innsjekket bagasje (kun på engelsk).
Les flyplassjekklisten for kjæledyr

Kostnader

Kostnadene avhenger av reisemålet. Hvis kjæledyret reiser som innsjekket bagasje, og transfer på Amsterdam Lufthavn Schiphol varer 2 timer eller lengre, vil du i tillegg måtte betale EUR 150 (eller USD/CAD 200) for å dekke håndteringen og omsorgen for dyret ved transferen.

I dyrehotellet vil vi gi det noe å spise og drikke, hunder vil bli luftet og katter vil få tilgang til kattedo med ny sand mens de oppholder seg i et større bur.

Reserver alltid per telefon minst 48 timer på forhånd.

Se gebyret for transport av kjæledyret ditt per KLM-flyvning

Les mer om dyrehotellet (nettstedet til AIR FRANCE KLM CARGO) 