Spesialhjelp fra KLM CARES

Hvis du trenger hjelp på flyplassen eller hvis du reiser med medisinsk utstyr, er KLM CARES der for å hjelpe deg. Kontakt oss for spesialhjelp!

Be om spesialhjelp

Kontakt KLM CARES minst 48 timer før avreise hvis du vil:

 • Arrangere hjelp på flyplassen til ombordstigning, forlating av flyet og/eller transfer
 • Ha med deg din egen (elektriske) rullestol (scooter), rullator eller krykker eller bruke en kabinrullestol
 • Medbragt medisinsk spesialutstyr: Ta alltid kontakt med KLM CARES når du reiser med medisinsk utstyr i håndbagasjen eller innsjekket bagasje, selv om du ikke bruker utstyret ombord.
 • Ta med deg førerhunden inn i kabinen
 • Bruk en forlenget benstøtte for et ben som må være i vannrett posisjon (i gips). På KLM-flyvninger innen Europa må det bestilles 2 ekstra seter i Economy Class. På interkontinentale KLM-flyvninger må du reise i Business Class.
 • KLM CARES kan ikke garantere en tjeneste hvis det er mindre enn 48 timer til avreise.

Hvordan be om spesialhjelp

 • Be om spesialhjelp nå og logg inn på Min Reise
 • Se ditt lokale telefonnummer til KLM CARES

 • Du kan også sende oss en e-post til KLMCARES@KLM.com (på engelsk eller nederlandsk), ringe oss på 00800 55622737 (kan medføre kostnader) eller i Nederland (gratis) på 0800 55622737 (mellom kl. 07.00 og kl. 22.00).

Viktig før avreise

 • Det er ikke mulig å arrangere hjelp for passasjerer med språkbarriere, flyskrekk eller for førstegangsflyvende.
 • Du må be om spesialhjelp (og bestille flyvningen din) minst 48 timer før avreise. Hvis flyvningen din betjenes av en av våre partnere, må du be om spesialhjelp fra det flyselskapet. KLM vil transportere din rullestol (scooter) eller rullator – gratis.
 • Du må sjekke inn på flyplassen minst en halvtime før vanlig innsjekkingstid. Hvis du reiser fra Amsterdam Lufthavn Schiphol, vennligst sjekk inn i skranke 16. Hvis du bruker en elektrisk rullestol, vennligst sjekk inn 1 time tidligere.
 • Vennligst gå til utgangen på tidspunktet som er angitt i ditt ombordstigningspass.
 • Husk at KLMs kabinpersonale ikke kan gi deg hjelp på alle deler av reisen din. Sørg for at noen reiser med deg hvis du krever hjelp over hele reisen.
Se videoene hvis du vil vite mer om spesiell hjelp ved avgang  og ankomst og transfer  på Amsterdam Flyplass Schiphol.

Ta med din egen rullestol

Hvis du tar med din egen rullestol, husk å kontakte oss senest 48 timer før avgangen din. Vi vil undersøke mulighetene og reservere for deg så snart som mulig. Det er begrenset hvor mange (elektriske) rullestoler vi kan transportere.

Rullestolen din må transporteres som innsjekket bagasje i stående posisjon for å unngå skade og lekkasje fra batteriene.

Maksimalstørrelse og -vekt for rullestoler per flytype:


FlytypeMaks. mål
(h x b x l)
Maks. vekt
Boeing 777, 747, 787 og Airbus 330

152 x 139 x 149 cm / 

59,5 x 54,5 x 58,5 tommer

Ingen maks. vekt
Boeing 737

112 x 113 x 85 cm / 

44 x 44,5 x 33 tommer

Ingen maks. vekt
Embraer 175,190
Fokker 70

120 x 100 x 70 cm / 

47 x 39 x 27,5 tommer

150 kg / 331 lbs


Fasiliteter om bord

 • Sammenleggbar rullestol for bruk om bord: tilgjengelig om bord på alle KLM- og KLM Cityhopper-fly.
 • Toalettfasiliteter: Toaletter tilrettelagt for rullestolbrukere er tilgjengelig på alle KLMs fly av typene Boeing 777, Boeing 787 og Airbus A330. Våre fly av typene Boeing 737, Boeing 747, Embraer 190 og Fokker 70 har et gardinsystem for å utvide toalettområdet. Personalet vårt vil hjelpe deg å finne veien til og fra toalettet. Vi kan dessverre ikke hjelpe deg i toalettområdet.
 • Toaletthåndtak: Toalettene om bord på alle våre KLM-fly er utstyrt med toaletthåndtak.
 • Bevegelige armlener: I alle flyene våre har vi et visst antall seter ved midtgangen og midtseter med bevegelige armlener, slik at det er enklere for deg å sette deg ned i setet ditt. Antall og plassering av seter med bevegelige armlener ved midtgangen kan variere i henhold til flytype.
 • Spesielle seteløsninger, som en ortotisk kroppsstøtte, vil alltid bli kontrollert av vår avdeling for regelverk og konformitet for å se om seteløsningen oppfyller kravene i regelverket, slik det er utformet av FAA. Hvis den ikke oppfyller regelverkets krav, kan den dessverre ikke tas med om bord. Informer om dette minst 2 virkedager før avreise ved å ringe KLM CARES.

   

Helseinformasjonsskjemaer

Hvis en av beskrivelsene nedenfor gjelder for deg, bør du snakke med lege før du flyr. I noen tilfeller må du eller reisebyrået ditt fylle ut Helseinformasjonsskjema A og din fastlege fylle ut og undertegne Helseinformasjonsskjema B. Disse skjemaene må være KLM i hende senest 48 timer før avreise.

 • Passasjerer som lider av smittsomme sykdommer.
 • Passasjerer som på grunn av sykdom eller fysiske lidelser, utviser atferd som kan få potensiell negativ effekt på andre passasjerers og/eller personalets komfort og ve og vel, eller som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, eller påvirke flyvningstiden.
 • Passasjerer som har behov for medisinsk behandling, eller er avhengig av medisinsk utstyr under flyvningen.
 • Passasjerer som har en lidelse som kan føre til livstruende situasjoner, eller kan komme til å kreve ekstraordinær medisinsk behandling under flyvingen.
 • Passasjerer som har behov for personlig pleie under flyvningen (under måltider, ved toalettbesøk, osv.), og som reiser uten følge.
 • Passasjerer som ikke kan sitte oppreist i flysetet.

POC - Bærbar oksygenkonsentrator

Kun POC-er som er batteridrevne eller POC-er som er både batteri- og nettdrevne er tillatt for bruk om bord. For å bruke din egen POC ombord, må du passe på å reservere transport av din POC minst 2 virkedager før avreise ved å ringe til KLM CARES.

Batterier til en POC

Vi kan dessverre ikke garantere deg strømtilførsel ved hvert passasjersete ombord, så du må ha med deg nok fulladede batterier. Basert på produsentens anslåtte varighetstid for batterier når apparatet er i bruk, og informasjonen som er oppgitt av legen din, må batteriene vare minst 150 % av forventet maksimal varighet for flyvningen din. Batteriene må plasseres under setet ditt. Reservebatterier er kun tillat i din håndbagasje, aldri i din innsjekkede bagasje.

 • Batterier med litiummetall eller litiumlegeringer kan inneholde opptil 2 gram litium
 • Litiumionbatterier kan ha wattime-verdi på opptil 100 wattimer

Du finner batteriets wattime-verdi på batteriet eller i bruksanvisningen. Reservebatterier må være individuelt beskyttet mot kortslutning, f.eks. med tape over polene eller ved at de legges i separate plastposer.

Reis med førerhunden din

Hvis du tar førerhunden din med deg ombord, er det enkelte krav du må oppfylle:

 • For å ta med deg førerhunden din inn i kabinen, ber vi deg laste ned og fylle ut søknadsskjemaet for førerhund og sende det utfylte skjemaet til KLMCARES@KLM.com. Vennligst også ta det med når du sjekker inn på flyplassen. Det anbefales å ta kontakt med KLM CARES før avreisen din, for bekreftelse av transporten av førerhunden din.
 • For å ta med en følelsesmessig støttehund inn i kabinen, må du alltid kontakte KLM CARES minst 48 timer før avreise. Last ned og fyll ut søknadsskjemaet for følelsesmessig støttehund, og ordne med en signert erklæring fra en helsefaglig person. Vennligst send det utfylte skjemaet sammen med den signerte erklæringen til KLMCARES@KLM.com, og ta disse med deg når du sjekker inn på flyplassen.

Les mer om det å ta med deg førerhunden din.

Kontakt KLM CARES