Å reise med førerhunden din

Hvis du tar med deg førerhund eller hund for følelsesmessig støtte om bord KLM-flyvningen din, vennligst kontakt KLM CARES og sørg for at du fyller ut de nødvendige skjemaene.
 

Å ta med førerhunden din

Hvis du vil reise med førerhunden din, arrangerer vi det gratis for deg. Vennligst sørg for å kontakte KLM CARES minst 48 timer før avgang, for å gi oss nok tid til å arrangere det for deg. Vi tillater ikke andre servicedyr enn hunder.

Noen land kan ha begrensninger for å bringe dyr. Vi anbefaler deg derfor å ta alle forholdsregler (som å ha et gyldig pass for dyret og bevis på vaksinasjoner).

Førerhund
For å ta med deg førerhunden inn i kabinen, ber vi deg laste ned og fylle ut søknadsskjemaet for førerhunder  og sende det utfylte skjemaet til KLMCARES. Vennligst også ta det med når du sjekker inn på flyplassen.

Følelsesmessig støttehund
Fra 15. mars 2019, er det bare tillatt å ta med hunden din for følelsesmessig støtte inn i kabinen på direkteflyvninger til eller fra USA. I tillegg må hunden din for følelsesmessig støtte være minst 4 måneder gammel. Hvis du allerede har mottatt en bekreftelse, kan du fortsatt ta med deg hunden din for følelsesmessig støtte.

Vennligst last ned og fyll ut søknadsskjema for hund for følelsesmessig støtte  og skaff en underskrevet erklæring fra ditt psykiatriske helsepersonell som bekrefter nødvendigheten av å reise med en hund for følelsesmessig støtte. Send det utfylte skjemaet sammen med den signerte erklæringen til KLMCARES, og ta disse med deg når du sjekker inn på flyplassen.

Underskrevet erklæring fra ditt psykiatriske helsepersonell
Når du tar med deg en hund for følelsesmessig støtte, må du ha en underskrevet erklæring fra godkjent psykiatrisk helsepersonell som bekrefter nødvendigheten av å ha hunden som reisefølge. Denne dokumentasjonen kan ikke være eldre enn 1 år og må inkludere en signert erklæring fra godkjent psykiatrisk helsepersonell som behandler passasjerens psykiske eller følelsesmessige handikap, og som stadfester at:

1. Passasjeren har et handikap relatert til psykisk helse som er oppgitt i «Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM IV)» (Det er ikke tillatt for KLM å spørre deg om ditt psykiske handikaps natur).
2. Det er nødvendig for passasjerens psykiske helse eller behandling å ha med hunden.
3. Enkeltpersonen som gir vurderingen av passasjeren er godkjent psykiatrisk helsepersonell og passasjeren er under hans eller hennes profesjonelle omsorg.
4. Dato og godkjent helsepersonells registreringstype og staten eller jurisdiksjonen den ble utstedt i.
 

På flyplassen

For å motta boardingkortet ditt må du melde deg i innsjekkingsskranken. Vi anbefaler å ankomme flyplassen minst 30 minutter før vanlig anbefalt ankomsttid til flyplassen.

Hvis hunden din ikke oppfører seg på passende måte på offentlige steder, anser vi ikke hunden din som en førerhund, selv om hunden har en støtterolle for en fysisk utfordret passasjer eller er nødvendig for en passasjers følelsesmessige velferd. I dette tilfellet vil hunden din bli avvist. Ved evt. tvil kan KLM-ansatte be deg om å oppgi ytterligere informasjon for å sikre at hunden din faktisk er en førerhund. Hvis du ikke kan gi en plausibel verbal forklaring, kan ytterligere skriftlig bevis bli bedt om.

Hvis et flyvningssegment er planlagt å ta 8 timer eller mer, kan vi kreve dokumentasjon på at førerhunden ikke vil trenge å gjøre sitt fornødne eller at den kan gjøre dette på en måte som ikke vil skape et helse- eller sanitærproblem om bord.

 

Under flyvningen din

Passasjerer som reiser med en tjenestehund kan sitte i et hvilket som helst sete, med mindre hunden er en hindring i midtgangen eller et annet område som må forbli uhindret av sikkerhetsgrunner. Under hele flyvningen må hunden din ha på seg et (bil)-seletøy og må være bundet til setebeltet ditt.

Hvis en førerhund ikke får plass på det tildelte stedet, vil du få et annet sete i kabinen innen samme reiseklasse, der hunden enten vil få plass under setet foran passasjeren, eller ikke vil skape en hindring. Hvis nødvendig kan vi be andre passasjerer om å bytte sete. Det er derimot ikke påkrevd av oss å tilby mer plass for hunden annet enn det reserverte setet, å tilby et sete i en annen reiseklasse enn den som har blitt betalt for eller å nekte en annen passasjer om bord i flyvningen. Hvis ikke noe sete i kabinen vil gi plass til deg og hunden din uten å skape en hindring, kan vi tilby deg alternativet å reise på en senere flyvning eller å la førerhunden reise i lasterommet.