Å reise med servicehunden din

Hvis du skal ta med deg den trente servicehunden din om bord på en KLM-flyvning, vennligst kontakt KLM CARES og sørg for å fylle ut de nødvendige skjemaene.
 

Å ta med servicehunden din

Servicehunder er spesielt opplært til å hjelpe en person med funksjonshemming. Hvis du vil reise med den trente servicehunden din, arrangerer vi det gratis for deg. Vennligst sørg for å kontakte KLM CARES  minst 48 timer før avgang, for å gi oss nok tid til å arrangere det for deg.

 
På alle KLM-flyvninger må servicehunden din passe inn på den tildelte plassen. Vi tillater ikke andre servicedyr enn hunder.

Noen land kan ha begrensninger for å bringe dyr. Vi anbefaler deg derfor å ta alle forholdsregler (som å ha et gyldig pass for dyret og bevis på vaksinasjoner).
 
Servicehunder på alle flyvninger
For å ta med deg den trente servicehunden din inn i kabinen, må du laste ned og fylle ut søknadsskjema for servicehunder  og sende det utfylte skjemaet til KLM CARES . Vennligst også ta det med når du sjekker inn på flyplassen.
 
Servicehunder på flyvninger til og fra USA
Hvis du vil ta med din trente servicehund på flyvninger til og fra USA, må du laste ned og fylle ut søknadsskjema for servicehunder . Du må laste ned og fylle ut et ytterligere USA DOT Service Animal Transportation-skjema . Send begge utfylte skjema til KLM CARES . Ta også med deg begge skjemaene når du sjekker inn på flyplassen.

 

På flyplassen

For å motta boardingkortet ditt må du melde deg i innsjekkingsskranken. Vi anbefaler å ankomme flyplassen minst 30 minutter før vanlig anbefalt ankomsttid til flyplassen.

Hvis hunden din ikke oppfører seg på passende måte på offentlige steder, anser vi ikke hunden din som en førerhund, selv om hunden har en støtterolle for en fysisk utfordret passasjer eller er nødvendig for en passasjers følelsesmessige velferd. I dette tilfellet vil hunden din bli avvist. Ved evt. tvil kan KLM-ansatte be deg om å oppgi ytterligere informasjon for å sikre at hunden din faktisk er en førerhund. Hvis du ikke kan gi en plausibel verbal forklaring, kan ytterligere skriftlig bevis bli bedt om.

Hvis et flyvningssegment er planlagt å ta 8 timer eller mer, kan vi kreve dokumentasjon på at førerhunden ikke vil trenge å gjøre sitt fornødne eller at den kan gjøre dette på en måte som ikke vil skape et helse- eller sanitærproblem om bord.

 

Under flyvningen din

Passasjerer som reiser med en tjenestehund kan sitte i et hvilket som helst sete, med mindre hunden er en hindring i midtgangen eller et annet område som må forbli uhindret av sikkerhetsgrunner. Under hele flyvningen må hunden din ha på seg et (bil)-seletøy og må være bundet til setebeltet ditt.

Hvis en førerhund ikke får plass på det tildelte stedet, vil du få et annet sete i kabinen innen samme reiseklasse, der hunden enten vil få plass under setet foran passasjeren, eller ikke vil skape en hindring. Hvis nødvendig kan vi be andre passasjerer om å bytte sete. Det er derimot ikke påkrevd av oss å tilby mer plass for hunden annet enn det reserverte setet, å tilby et sete i en annen reiseklasse enn den som har blitt betalt for eller å nekte en annen passasjer om bord i flyvningen. Hvis ikke noe sete i kabinen vil gi plass til deg og hunden din uten å skape en hindring, kan vi tilby deg alternativet å reise på en senere flyvning eller å la førerhunden reise i lasterommet.