Spesialhjelp fra KLM CARES

Trenger du spesialhjelp, på flyplassen eller ombord? For eksempel, hvis du reiser med en rullestol eller med førerhunden din, eller om du behøver å ta med det medisinske utstyret ditt? KLM CARES er der for å assistere deg. Kontakt oss for spesialhjelp.
 

Sjekk om du behøver å be om spesialhjelp

Kontakt KLM CARES minst 48 timer før avreise hvis:
 • Du må arrangere assistanse på flyplassen under ombordstigning, forlating av flyet og/eller transfer, eller til å komme deg gjennom flyplassen
 • Du har med deg din egen (elektriske) rullestol (scooter) ombord
 • Du har med deg spesielt medisinsk utstyr i håndbagasjen eller innsjekket bagasje, selv om du ikke bruker utstyret ombord
 • Du må ta med deg førerhunden din inn i kabinen
 • Benet ditt må være i vannrett posisjon (i gips) av medisinske grunner.

Arrangering av spesialhjelp er ikke mulig eller nødvendig

 • Å ta med krykkene dine, gåstolen eller stokken ombord er gratis, og kan gjøres uten bestilling.
 • Vi tilbyr ingen spesialhjelp i tilfelle flyskrekk.

Arranger en sikkerhetsassistent eller reisefølge selv

 • I det tilfelle du reiser alene og vil trenge assistanse i et nødstilfelle, er det nødvendig å arrangere noen som kan assistere deg, en såkalt ’sikkerhetsassistent’. Du kan enten arrangere det selv, eller be KLM-ansatte på flyplassen om å hjelpe deg med å finne noen. Uten en ’sikkerhetsassistent’ til å assistere deg under flyvningen, vil du bli nektet å gå ombord.
 • Hvis du trenger hjelp med administrering av medisiner, å bruke toaletter eller med å spise, må du arrangere et reisefølge som vil assistere deg under flyvningen din.
 

Hvordan be om spesialhjelp

Be om spesialhjelp minst 48 timer før avreise:
 • Online: logg inn på Min Reise
 • Via e-post: KLMCARES@KLM.com (på engelsk eller nederlandsk)
 • Via telefon: på +800 556 22737 (+800 KLM CARES), i Nederland (gratis) på 0800 55622737 (mellom 07.00 - 22.00) eller i USA og Canada på +1 844 7977723.
 

Assistanse på flyplassen

Amsterdam Flyplass Schiphol og de fleste andre flyplasser er rullestolvennlige. På Schiphol Flyplass er rullestoler tilgjengelige for passasjerer som har vanskeligheter med å gå. Hvis du vil ta med din egen rullestol, må du kontakte KLM CARES. Vi vil spørre deg om du også trenger assistanse på flyplassen, ombord eller i begge tilfellene. Etter å ha bedt om assistanse, vennligst forsikre at du ankommer flyplassen i god tid før avreisen din: minst 30 minutter før innsjekkingstiden, eller i tilfelle du har med den elektriske rullestolen din, minst 1 time før innsjekkingstiden. Hvis du har avreise fra Amsterdam Flyplass Schiphol, er vi der for å assistere deg videre etter innsjekking ved følgende innsjekkingsskranke:

 • Hvis du reiser på Economy Class, kan du sjekke inn på innsjekkingsskranke 8 (Schengen-land) eller på innsjekkingsskranke 16 (ikke Schengen-land).
 • Hvis du reiser på Business Class, kan du sjekke inn på innsjekkingsskranke 10 eller 11.
 

Reis med en rullestol

Ta med din egen rullestol gratis, og gjør bestillingen din senest 48 timer før avreise. Vi vil undersøke mulighetene og reservere for deg så snart som mulig.

Hva slags type rullestol skal du ta med deg?

 • Hvis den manuelle rullestolen din er sammenleggbar eller demonterbar, kan du ta den med som håndbagasje, så lenge den ikke er større en de maksimale dimensjonene på 33x92x107 cm (13x36x42 tommer).
 • Andre typer rullestoler vil bli transportert som innsjekket bagasje. Etter å ha sjekket inn, kan du bruke en av rullestolene vi har tilgjengelig for deg på flyplassen.

Maksimalstørrelse og -vekt for rullestoler per flytype:

FlytypeMaks. mål
(h x b x l)
Maks. vekt
Boeing 777, 747, 787 og Airbus 330

152 x 139 x 149 cm /

59,5 x 54,5 x 58,5 tommer

Ingen maks. vekt
Boeing 737

112 x 113 x 85 cm /

44 x 44,5 x 33 tommer

Ingen maks. vekt
Embraer 175 og 190

120 x 100 x 70 cm /

47 x 39 x 27,5 tommer

150 kg / 331 lbs
Gjorde du en bestilling for å reise med rullestolen din? For å sjekke inn den elektriske rullestolen din, ber vi deg om at du er tilstede på flyplassen minst 1 time før innsjekkingstiden; for andre typer rullestoler, minst 30 minutter før innsjekkingstiden.


Fasiliteter om bord

 • Sammenleggbar rullestol for bruk om bord: tilgjengelig om bord på alle KLM- og KLM Cityhopper-fly.
 • Toalettfasiliteter: Toaletter tilrettelagt for rullestolbrukere er tilgjengelig på alle KLMs fly av typene Boeing 777, Boeing 787 og Airbus A330. Våre fly av typene Boeing 737, Boeing 747 og Embraer 190 har et gardinsystem for å utvide toalettområdet. Personalet vårt vil hjelpe deg å finne veien til og fra toalettet. Vi kan dessverre ikke hjelpe deg i toalettområdet.
 • Toaletthåndtak: Toalettene om bord på alle våre KLM-fly er utstyrt med toaletthåndtak.
 • Bevegelige armlener: I alle flyene våre har vi et visst antall seter ved midtgangen og midtseter med bevegelige armlener, slik at det er enklere for deg å sette deg ned i setet ditt. Antall og plassering av seter med bevegelige armlener ved midtgangen kan variere i henhold til flytype.
 • Spesielle seteløsninger, som en ortotisk kroppsstøtte, vil alltid bli kontrollert av vår avdeling for regelverk og konformitet for å se om seteløsningen oppfyller kravene i regelverket for flysikkerhet, slik det er utformet av FAA. Hvis den ikke oppfyller regelverkets krav, kan den dessverre ikke tas med om bord. Vennligst be om dette minst 2 virkedager før avreise ved å ringe KLM CARES.

Read the KLM CARES brochure 'Carefree travel'

Download the brochure
 

POC - Bærbar oksygenkonsentrator

Kun POC-er som er batteridrevne eller POC-er som er både batteri- og nettdrevne er tillatt for bruk om bord. Vennligst forsikre deg om at du bestiller transport av din POC i god tid før avreise.

Batterier til en POC

Vi kan dessverre ikke garantere deg strømtilførsel ved hvert passasjersete ombord, så du må ha med deg nok fulladede batterier. Basert på produsentens anslåtte varighetstid for batterier når apparatet er i bruk, og informasjonen som er oppgitt av legen din, må batteriene vare minst 150 % av forventet maksimal varighet for flyvningen din. Batteriene må plasseres under setet ditt. Reservebatterier er kun tillat i din håndbagasje, aldri i din innsjekkede bagasje.

Se restriksjoner for litium batterier.

 

Reis med førerhunden din

Hvis du skal ta med deg førerhunden din om bord, arrangerer vi det gratis.

Førerhund

For å ta med deg førerhunden inn i kabinen, ber vi deg laste ned og fylle ut søknadsskjemaet for førerhund og sende det utfylte skjemaet til KLMCARES@KLM.com. Vennligst også ta det med når du sjekker inn på flyplassen.

Hund for følelsesmessig støtte

Fra 15. mars 2019, er det bare tillatt å ta med hunden din for følelsesmessig støtte inn i kabinen på direkteflyvninger til eller fra USA. I tillegg må hunden din for følelsesmessig støtte være minst 4 måneder gammel. Hvis du allerede har mottatt en bekreftelse, kan du fortsatt ta med deg hunden din for følelsesmessig støtte.

Vennligst alltid kontakt KLM CARES minst 48 timer før avreise. I tillegg til det, vennligst last ned og fyll ut Søknadsskjema hund for følelsesmessig støtte og arranger å få en underskrevet erklæring fra ditt psykiatriske helsepersonell. Send det utfylte skjemaet sammen med den signerte erklæringen til KLMCARES@KLM.com, og ta disse med deg når du sjekker inn på flyplassen.

Les mer om Å ta med deg førerhunden din.

 

Helseinformasjonsskjemaer

Hvis en av beskrivelsene nedenfor gjelder for deg, bør du snakke med lege før du flyr. I noen tilfeller må du eller reisebyrået ditt fylle ut Helseinformasjonsskjema A og legen din fylle ut og undertegne Helseinformasjonsskjema B. Disse skjemaene må være KLM i hende senest 48 timer før avreise.

 • Passasjerer som lider av smittsomme sykdommer.
 • Passasjerer som har behov for medisinsk behandling, eller er avhengig av medisinsk utstyr under flyvningen.
 • Passasjerer som har en lidelse som kan føre til livstruende situasjoner, eller kan komme til å kreve ekstraordinær medisinsk behandling under flyvingen.
 • Passasjerer som ikke kan sitte oppreist i flysetet.
 

Andre spørsmål

Har du fortsatt spørsmål, eller noe uklart for deg? KLM CARES er der for å assistere deg. Du kan alltid kontakte oss:

 • Via e-post: KLMCARES@KLM.com(på engelsk eller nederlandsk)
 • Via telefon: på +800 556 22737 (+800 KLM CARES), i Nederland (gratis) på 0800 55622737 (07.00 - 22.00) eller i USA og Canada på +1 844 7977723.

Read the KLM CARES brochure 'Carefree travel'

Download the brochure

Se videoene hvis du vil vite mer om spesiell hjelp ved avgang  og ankomst og transfer  på Amsterdam Flyplass Schiphol.