Spesialhjelp under hele reisen din

Trenger du spesialhjelp, på flyplassen eller ombord? Les mer om hvordan du kan bruke de spesialtilpassede fasilitetene og tjenestene samt hvordan vi kan hjelpe deg med planlegging og bestilling av en flyvning.
 

Be om spesialhjelp

Sørg for å be om spesialhjelp så lang tid før flyvningen som mulig, men minst 48 timer før avgang, for å gi oss nok tid til å arrangere det for deg. Jo mer informasjon vi har om dine spesielle behov, jo bedre forberedt vil vi være på å imøtekomme dem. Hvis vi mottar forespørselen din innen 48 timer før avgang, vil vi fortsatt gjøre vårt ytterste for å assistere deg, men vi kan ikke garantere at vi kan tilby deg hjelpen du trenger i tide.

Vil du be om spesialhjelp?

Kontakt KLM CARES

Det er nødvendig å be om spesialhjelp hvis:

 • Du trenger hjelp på flyplassen eller under ombordstigning, avstigning eller transfer
 • Du har med deg din egen (elektriske) rullestol eller scooter
 • Du har med deg spesielt medisinsk utstyr, selv om du ikke bruker utstyret ombord
 • Du har med deg førerhunden din inn i kabinen
 • Benet ditt må være i vannrett posisjon (i gips) av medisinske grunner
 • Du trenger hjelp på grunn av en syns- eller hørselssvekkelse
 • Du kan ikke gå i trapper eller kan ikke gå i det hele tatt
 • Du kan ikke gå lange strekninger (for eksempel mellom innsjekkingsområdet og avgangsgaten, mellom gaten din og ankomsthallen, eller mellom gater under overgang)
 • Du trenger å benytte medisinske fasiliteter om bord i flyet (som medisinsk oksygen)

Det er ikke mulig eller nødvendig å be om spesialhjelp

Ordne din egen sikkerhetsassistent eller reisefølge

 • Hvis du reiser alene og du ikke kan evakuere selv i det usannsynlige tilfelle av en nødsituasjon, er det nødvendig å ordne en sikkerhetsassistent som kan hjelpe deg. Du kan enten ordne det selv, eller be KLM-ansatte på flyplassen om å hjelpe deg med å finne noen. Uten en sikkerhetsassistent til å assistere deg under flyvningen, vil du bli nektet å gå ombord.
 • Hvis du trenger hjelp med å administrere medisinen din, bruke toalettet eller spise, må du ordne ditt eget reisefølge for å assistere deg under flyvningen din. I disse tilfellene tilbyr vi ikke spesialhjelp.

Spesialhjelp via partnerflyselskap
På flyvninger betjent av KLM kan du stole på at alle spesielle omsorgstjenester og fasiliteter er tilgjengelige. Noen av våre flyvninger betjenes derimot av partnerflyselskap. På disse flyvningene er det mulig at ikke alle tjenester og fasiliteter er tilgjengelige. Vi anbefaler deg å sjekke med reisebyrået ditt eller direkte med flyselskapet for å se hvilke fasiliteter du kan regne med.

 

På flyplassen

Avgang fra Amsterdam Schiphol flyplass
Hvis du har avgang fra Amsterdam Schiphol flyplass, er hjelpen på flyplassen tilrettelagt av Schiphol. Rullestoler og hjelp er tilgjengelig for passasjerer som har vanskelighet med å bevege seg mellom de forskjellige parkeringsområdene og avgangshallen. Denne hjelpen kan bes om ved å kontakte Amsterdam Schiphol flyplass .

Hvis du har bedt om hjelp, vennligst sjekk inn ved følgende innsjekkingsskranker:

 • Economy Class: innsjekkingsskranke 8 (Schengen-land) eller innsjekkingsskranke 16 (ikke Schengen-land)
 • Business Class: innsjekkingsskranker 10 eller 11

Etter innsjekking og bagasjelevering, eller hvis du har sjekket inn på nettet på forhånd, fortsetter du til skranken for spesialhjelp på flyplassen, som du finner i avgangshallen. Assistentene hos Schiphol vil med glede hjelpe deg videre.

Vennligst sørg for å ankomme Amsterdam Schiphol flyplass minst 30 minutter før den normale anbefalte ankomsttiden til flyplassen, eller en time før hvis du har med deg din egen elektriske rullestol. Har du en transfer ved Amsterdam Schiphol flyplass? Vi anbefaler sterkt at du planlegger minimum 90 minutters transfertid mellom flyvningene dine.

Se videoene for å lære mer om spesialhjelp ved avgang , ankomst og transfer  ved Amsterdam Schiphol flyplass.

Flyplassens medisinske tjenester  håndterer medisinske støttetjenester ved Amsterdam Schiphol flyplass. De har også ambulansetjenester tilgjengelig.

Lounger ved Amsterdam Schiphol flyplass
Hvis du er kvalifisert for lounge-tilgang og tiden tillater det, kan vi hjelpe deg til og fra loungen. Våre KLM-lounger ved Amsterdam Schiphol flyplass er tilgjengelige for passasjerer med redusert bevegelighet og har toaletter som er utstyrt for å imøtekomme spesielle behov. KLM Crown-lounger er ikke utstyrt med dusjer spesielt for passasjerer med redusert bevegelighet.

Les mer om loungene våre og retningslinjene for lounge-tilgang

Avgang fra en annen flyplass
Vi anbefaler deg å sjekke med reisebyrået ditt eller direkte med flyplassen for å se hvilke fasiliteter du kan regne med.

 

Hjelp til ombordstigning på og avstigning fra flyet

Våre ansatte vil være tilgjengelige for å hjelpe deg med ombordstigning, avstigning og transfer hvis du har bedt om denne tjenesten på forhånd og registrerer deg i skranken for spesialhjelp. For å øke sikkerheten, og med hensyn til personvern, kan passasjerer med redusert bevegelighet gå om bord i flyet først. Av samme grunn bes disse passasjerene om å være de siste som forlater flyet ved ankomst.

 

Under flyvningen din

Våre kabinansatte er høyt kvalifiserte for å sikre at alle passasjerer har det trygt og komfortabelt under flyvningen. Du kan diskutere alle dine ønsker og behov med dem under flyvningen. Våre kabinansatte har derimot ikke lov til å hjelpe deg med personlig hygiene eller spising. I tillegg har de ikke lov til å løfte eller bære passasjerer, eller å tilby medisinske tjenester. Hvis du trenger hjelp med å administrere medisinen din, bruke toalettet eller spise, må du ordne ditt eget reisefølge for å assistere deg under flyvningen din.

Trenger du et spesialmåltid på grunn av din medisinske diett? På interkontinentale KLM-flyvninger kan du bestille forskjellige spesialmåltider.