Passasjerer med spesielle medisinske behov

Når du flyr vil du kanskje behøve en medisinsk klarering. I tillegg, sørg for å ta med en legeresept for alle medisiner og medisinsk utstyr du tar med deg.
 

Medisinsk klarering

Hvis en av beskrivelsene nedenfor gjelder for deg, bør du snakke med lege før du flyr. I noen tilfeller må du eller reisebyrået ditt fylle ut helseinformasjonsskjema A og legen din må fylle ut og undertegne helseinformasjonsskjema B. Sørg for å sende disse skjemaene til flyplassens medisinske tjenester minst 48 timer før avgang, for å gi oss nok tid til å arrangere det for deg.

  • Passasjerer som lider av smittsomme sykdommer.
  • Passasjerer som har behov for medisinsk behandling, eller er avhengig av spesielt medisinsk utstyr under flyvningen.
  • Passasjerer som har en lidelse som kan føre til livstruende situasjoner, eller kan komme til å kreve ekstraordinær medisinsk behandling under flyvingen.
  • Passasjerer som ikke kan sitte oppreist i flysetet.
  • Passasjerer som lider av en sykdom eller fysisk tilstand som resulterer i uvanlig oppførsel som kan ha en ugunstig effekt på velferden og komforten til andre passasjerer eller ansatte, eller som kan vurderes som en potensiell fare for sikkerheten til flyet eller dets punktlighet
  • Gravide passasjerer med kjente komplikasjoner.
  • Passasjerer med en psykologisk forstyrrelse som reiser alene og trenger assistanse

Frequent Traveller’s Medical Card

For passasjerer med en medisinsk tilstand som reiser ofte, bruker vi FREMEC (Frequent Traveller Medical Card) for å unngå å fylle ut et helseinformasjonsskjema hver gang du reiser. Dette kortet er gyldig for perioden oppgitt på kortet. FREMEC-kortet er tilgjengelig kun hvis du reiser minst to ganger i året. Å ha et FREMEC-kort lar oss ta dine behov i betraktning når det er mulig. Du må derimot fortsatt, gjøre din reservasjon minst 48 timer på forhånd. For mer informasjon om FREMEC, vennligst kontakt .

 

Medbringing av medisiner og medisinsk utstyr om bord

Vennligst sørg for at du har alle medisiner som du har behov for under flyvningen, i håndbagasjen. Restriksjoner for å ta med væsker, gjelder ikke medisiner. Legg dem aldri i den innsjekkede bagasjen din, denne vil bli transportert i flyets lasterom og du vil ikke kunne nå den under flyvningen. Vennligst ta med deg en legeresept skrevet på engelsk for medisinene dine og for sprøyter du eventuelt må ha, i tilfelle toll- eller sikkerhetsbetjening har spørsmål.

Flyet vårt har begrenset plass i kjøleskap om bord, så vi anbefaler deg å ta med kjølebager eller vakuumflasker. Medisiner i små pakker kan derimot lagres i kjøleskapet om bord.

Du kan ta med deg visse typer medisinsk utstyr eller hjelpemidler om bord, hvis disse kan plasseres under et sete eller festes til et tilstøtende sete. Vi kan ikke garantere deg strømtilførsel om bord, derfor må du ha med deg et tilstrekkelig antall av fulladede batterier om bord. Batteriene dine må vare minst 150 prosent av den forventede maksimale varigheten på flyvningen din. Disse batteriene må også plasseres under setet ditt.

Les mer om begrensninger for å ta (litium)batterier med deg om bord

 

Oksygen om bord

Vi kan tilby supplerende oksygen på alle KLM-flyvninger. Våre kabinansatte vil hjelpe deg med å bruke dette utstyret. Denne oksygenforsyningen fungerer separat fra oksygenforsyningen brukt i nødsituasjoner. Å motta denne tjenesten involverer et standardgebyr og det må etterspørres ved å sende inn et helseinformasjonsskjema minst 48 timer før avgang.

Vi kan justere oksygenforsyningen til den nøyaktige mengden som er nødvendig for din medisinske tilstand (med maksimalt 5,2 liter per minutt). Denne fasiliteten er kun tilgjengelig om bord i flyet. Hvis du trenger oksygen på flyplassen, kan KLM gi deg dette på Amsterdam Lufthavn Schiphol, men ikke på andre flyplasser.

Bærbar oksygenkonsentrator

Bærbare oksygenkonsentratorer (Portable Oxygen Concentrator, POC) er kun tillatt for bruk om bord hvis de er batteridrevne eller både batteri- og strømnett. Vennligst reserver transporten av din POC i god tid før avgang. Sørg for å kontakte minst 48 timer før avgang, for å gi oss nok tid til å arrangere det for deg.

Vi kan dessverre ikke garantere deg strømtilførsel ved hvert passasjersete ombord, så du må ha med deg nok fulladede batterier for din POC. Batteriene dine må vare minst 150 prosent av den forventede maksimale varigheten på flyvningen din. Du vil måtte plassere batteriene under setet ditt. Reservebatterier er kun tillat i din håndbagasje, aldri i din innsjekkede bagasje.