Passasjerer med et intellektuelt, utviklingsmessig eller sensorisk handikap

Vi har som mål å gjøre reising komfortabelt og bekvemmelig for alle, inkludert passasjerer med et intellektuelt eller utviklingsmessig handikap, eller passasjerer med syn- eller hørselssvekkelser.
 

Passasjerer med et intellektuelt eller utviklingsmessig handikap

Passasjerer med et intellektuelt eller utviklingsmessig handikap (som Downs syndrom eller Alzheimers) og som reiser alene, kan be om veiledningshjelp til og fra gaten. Om bord må passasjeren kunne forstå sikkerhetsinstruksjonene og være i stand til å hjelpe til med sin egen evakuering. Hvis dette ikke er mulig, bør passasjeren reise med en dedikert sikkerhetsassistent. Du kan enten arrangere det selv, eller be oss om å hjelpe deg å finne noen. Uten en sikkerhetsassistent til å assistere passasjeren under flyvningen, vil ombordstigning bli nektet.

Les mer om å be om spesialhjelp
 

Passasjerer med syns- eller hørselssvekkelser

Flyvning- og ombordstigningsinformasjon finnes overalt på flyplassen gjennom lettleste skjermer med flyvningsinformasjon og flyplassens offentlige høyttaleranlegg, men nøl ikke med å spørre bakkemannskapet vårt om hjelp til enhver tid. Ansatte kan også følge deg til og fra gaten, hvis du ba om denne tjenesten på forhånd.

Om bord har brosjyren og videoen om sikkerhet om bord (inkludert undertekster) et svært lesbart innhold. Flyets toaletter er utstyrt med knapper for å tilkalle kabinansatte merket i blindeskrift og brosjyren om sikkerhet om bord er også tilgjengelig i blindeskrift.

Reiser du med førerhunden din? Les mer om å reise med førerhund