Passasjerer med redusert bevegelighet

Reiser du med din egen (elektriske) rullestol eller gåstol, og må du ligge i en horisontal posisjon under flyvningen din? For alle passasjerer med redusert bevegelighet, er vi forpliktet til å tilby komfortabel og bekvemmelig reise.
 

Å reise med din egen rullestol

Hvis du vil ta med deg din egen rullestol, transporterer vi den for deg gratis.

Tar du med en elektrisk eller batteridrevet rullestol? Vær oppmerksom på at restriksjoner gjelder for å bringe elektroniske enheter eller batterier. Vennligst kontakt KLM CARES, så vi kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen for deg.

Rullestoler tillatt i kabinen
Sammenleggbare rullestoler eller rullestoler som kan demonteres manuelt av passasjer er tillatt i kabinen, så lenge de overholder de maksimale størrelse- og vektkravene for håndbagasje: maks. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tommer) og maks. 12 kg (26 lbs). For flyvninger til og fra USA, er disse rullestolene tillatt hvis dimensjonene ikke overstiger 33 x 92 x 107 cm (13 x 36 x 42 tommer). Vennligst merk at vi har begrenset plass for rullestoler i kabinen. Hvis det ikke er plass igjen, vil vi dessverre ikke kunne transportere rullestolen din i kabinen.

Rullestoler som innsjekket bagasje
Alle typer rullestoler, både manuelle og elektriske, kan transporteres som innsjekket bagasje. Gjør forespørselen din så lang tid før flyvningen som mulig, men minst 48 timer før avgang, for å gi oss nok tid til å gjøre de nødvendige arrangementene for deg. Antallet (elektriske) rullestoler vi kan transportere er begrenset og kan avhenge av størrelsen på flyet.

Disse er størrelse- og vektgrenser på rullestoler transportert som innsjekket bagasje per flytype:

Flytype

Maks. mål 
(l x b x h)

Maks. vekt

Boeing 777, 747, 787 og Airbus 330

152 x 139 x 149 cm /
59,5 x 54,5 x 58,5 tommer

Ingen maks. vekt

Boeing 737

112 x 113 x 85 cm /
44 x 44,5 x 33 tommer

Ingen maks. vekt

Embraer 175 og 190

120 x 100 x 70 cm /
47 x 39 x 27,5 tommer

150 kg / 331 lbs


Dimensjonene på rullestolen din vil sjekkes på flyplassen. Alle rullestoler som transporteres som innsjekket bagasje vil plasseres kun i stående stilling, for å forhindre skade og unngå lekkasje fra batteriene under flyvningen.

Les mer om å gjøre en reservasjon for transport av rullestolen din

 

På flyplassen med rullestolen din

Avhengig av typen rullestol du har med, vil du muligens kunne bruke den etter innsjekking.

Manuell rullestol
Vi ber om at du sjekker inn den manuelle rullestolen din minst 30 minutter før vanlig anbefalt ankomsttid til flyplassen. Flyplassrullestoler er tilgjengelige i avgangshallen.

Hvis du ønsker å ha rullestolen med deg til du er ved avgangsgaten, vennligst indiker dette når du bestiller. Rullestolen din vil bli merket som innsjekket bagasje under innsjekking, men den vil bli lastet inn i flyet ved gaten. Sørg for å være ved avgangsgaten på tidspunktet for forhåndsombordstigning oppgitt av våre bakkeansatte. Ansatte ved gaten vil deretter sikre at du kan gå om bord først når det passer deg.

For en kort transfer med overgangstid på mindre enn 3 timer, vil det ikke være mulig å bruke din innsjekkede rullestol på flyplassen. I det tilfellet vil rullestolen din overføres direkte til det neste flyet på reiseplanen din. Hvis du har mer enn 3 timer på din transfer, vil vi sørge for at rullestolen din er klar for deg ved gaten, hvis du har bedt om denne tjenesten minst 48 timer på forhånd og flyplassen der du har din transfer tillater dette.

På noen flyplasser kan rullestolen din returneres til deg ved gaten ved ankomst. Hvis dette ikke er mulig, vil rullestolen din bringes til ankomsthallen sammen med de andre manuelle eller elektriske rullestolene og scooterne, der den vil bli plassert ved siden av bagasjebåndet til flyvningen din. I det tilfellet vil en flyplassrullestol være tilgjengelig for å ta deg med til bagasjebåndet.

Elektrisk eller batteridrevet rullestol
Tar du med din egen elektriske eller batteridrevne rullestol? Disse rullestolene må alltid transporteres som innsjekket bagasje. Sørg for å ankomme flyplassen minst 1 time før vanlig anbefalt ankomsttid til flyplassen.

På flyplassen har vi ikke emballasjemateriale tilgjengelig for å transportere rullestolen din. For å hjelpe oss å forhindre skade, ber vi om at du transporterer alle de avtagbare delene, som puter og fotstøtte, i håndbagasjen din. Disse gjenstandene vil da bli ansett som ekstra tillatt håndbagasje. Hvis dette ikke er mulig, ber vi om at du har disse teipet fast til rullestolen. Avhengig av rullestoltype, kan vi også be deg om å koble fra batteriene eller strømkablene og isolere terminalene for å forhindre kortslutninger.

Etter å ha sjekket den inn, kan du bruke en av rullestolene vi har tilgjengelig for deg på flyplassen. Hvis du er fullstendig avhengig av din egen rullestol, vennligst kontakt slik at vi kan sjekke hvilke ekstra arrangementer som kan gjøres for deg.

Flyplassrullestoler
På hver flyplass er rullestoler tilgjengelige for bruk mellom innsjekking og gate og ved ankomst. Siden disse rullestolene ikke er passende for manuell bruk av passasjeren, må ansatte eller reisefølget ditt skyve den for deg. Hvis transport mellom gaten og setet ditt på flyet er nødvendig, vil en mindre rullestoltype bli brukt.

På Amsterdam Lufthavn Schiphol og noen andre flyplasser, kan en elektrisk vogn brukes til å transportere passasjerer med bevegelighetssvekkelser fra et sted til et annet. Vi kan derimot ikke garantere om en elektrisk vogn eller en manuell rullestol vil bli brukt.

Alternative enheter for ombordstigning
På enkelte steder vil en trapp brukes for ombordstigning og avstigning. Hvis du ikke kan gå opp eller ned trapper, og du har informert oss om dette på forhånd, vil vi tilby en alternativ enhet for ombordstigning. Vi kan bruke en spesialtilpasset truck for dette formålet. Disse alternativene er kanskje ikke de mest praktiske løsningene, men vi forsikrer deg om at vi gjør vårt ytterste for å ivareta din sikkerhet, privatliv og komfort.

 

Å reise med gåstolen din

Gåstolen din kan sjekkes inn gratis. Hvis du ønsker å ha gåstolen din med deg til du er ved avgangsgaten, vennligst indiker dette når du sjekker inn. Gåstolen din vil bli merket som innsjekket bagasje, men vil ikke lastes inn i flyet før du ankommer gaten.

 

Fasiliteter under flyvningen din

For passasjerer med redusert bevegelighet har vi følgende fasiliteter om bord:

  • Sammenleggbare rullestoler er tilgjengelig om bord på alle KLM- og KLM Cityhopper-fly. Disse rullestolene er spesialdesignet for å passe i midtgangene på flyet vårt. Ikke nøl med å spørre om å få bruke én av disse rullestolene for å få deg til og fra toalettet. Selv om våre kabinansatte vil hjelpe deg med bruken av denne rullestolen, har de ikke lov til å løfte eller bære deg.
  • Toalettene om bord på alle våre KLM-fly er utstyrt med toaletthåndtak. Toaletter tilrettelagt for rullestolbrukere er tilgjengelig på alle KLMs fly av typene Boeing 777, Boeing 787 og Airbus A330. Våre fly av typene Boeing 737, Boeing 747 og Embraer 190 har et gardinsystem for å utvide toalettområdet. Våre kabinansatte vil hjelpe deg til og fra toalettområdet, men de har ikke lov til å hjelpe deg inne på toalettområdet. Hvis du trenger hjelp med å bruke toalettet må du arrangere ditt eget reisefølge for å assistere deg under flyvningen din.
  • I alle flyene våre har vi et visst antall seter ved midtgangen og midtseter med bevegelige armlener, slik at det er enklere for deg å sette deg ned i setet ditt. Antall og plassering av seter med bevegelige armlener ved midtgangen kan variere per flytype. Vennligst kontakt , så vi kan reservere det mest egnede setet for deg.


Spesielle seteløsninger, som en orthotisk kroppsstøtte, vil alltid bli kontrollert av vår Flystandarder og etterlevelses-avdeling for å se om den oppfyller kravene i regelverket for flysikkerhet. Hvis den ikke oppfyller regelverkets krav, kan den dessverre ikke tas med om bord. Vennligst sørg for å kontakte minst 48 timer før avgang, for å gi oss nok tid til å arrangere det for deg.

 

Båretjeneste

Hvis du må ligge i en horisontal posisjon under flyvningen din av medisinske grunner, kan du bruke vår båretjeneste. For denne tjenesten påløper ekstra kostnader. I de fleste tilfeller vil denne tjenesten være reservert for deg av den aktuelle organisasjonen som har ansvaret for å organisere transporten din.

Du vil bli plassert om bord i flyet i en separat del av kabinen, slik at du ikke vil bli forstyrret av andre passasjerer og kan reise med komfort og privatliv. Du må, derimot, følges av noen som kan gi deg medisinsk hjelp.

For å reservere båretjenesten vår, kontakter du .