Spesialmåltider ombord

Foretrekker du et vegetarmåltid eller et spesialmåltid av religiøse grunner? Eller trenger du et spesialmåltid av medisinske grunner? På interkontinentale KLM-flyvninger kan du bestille forskjellige spesialmåltider.

Bestill et spesialmåltid

Spesialmåltider er gratis og serveres bare på interkontinentale KLM-flyvninger. Sørg for å bestille minst 24 timer (kosher-måltid: minst 48 timer) før avgang. Det er veldig enkelt på bestille på KLM.com. Bare oppgi din preferanse når du bestiller billett, eller på Min Reise. Du kan også kontakte oss.

Logg inn på Min Reise

Bestill et spesialmåltid

Har du lyst på noe utenom det vanlige? Ta en kikk på vår à la carte-meny

Barnemåltid

Bluey mascot plane

 • Babymåltid: Vi anbefaler deg å ta med mat til babyen selv. Restriksjoner på flyplassen om å ta med væsker, gjelder ikke babymat. På interkontinentale KLM-flyvninger vil du få en Bluey-smekke i gave. På disse flyvningene har vi bare et begrenset antall steriliserte måltider tilgjengelig. Du kan ikke forhåndsbestille disse måltidene.

 • Barn: På interkontinentale KLM-flyvninger kan du bestille et barnemåltid gratis. Barnemåltidet er pakket inn i en fargerik Bluey-boks.

Vegetariske måltider

 • Lakto-ovo-vegetarisk måltid: Dette måltidet inneholder ikke kjøtt, kjøttprodukter eller sjømat, men kan inneholde melkeprodukter, egg og grønnsaker.
 • Asiatisk vegetarmåltid: godt krydrede vegetarkombinasjoner som kan inneholde en begrenset mengde melkeprodukter.
 • Vegetar/vegan: Ingen dyreprodukter, egg eller melkeprodukter.

Helsemessig tilpassede måltider

KLM's medical diets
 • Måltid tilpasset diabetikere: Måltidet har en god balanse av komplekse karbohydrater, proteiner og sunne fettyper, og har dessuten lavt sukkerinnhold.
 • Måltid med lavt fettinnhold: Dette måltidet inneholder ikke mer enn 3 gram fett totalt per 100 gram mat.
 • Måltid med lavt saltinnhold: Dette måltidet inneholder ikke svært salte ingredienser, og det tilsettes heller ikke noe salt i måltidet.
 • Glutenfritt måltid: Ingrediensene som brukes i dette måltidet er utvalgt fordi de ikke inneholder gluten. Vi kan imidlertid ikke garantere at måltidet er 100 % glutenfritt.
 • Laktosefritt måltid: Uten melkeprodukter. Vi kan imidlertid ikke garantere at måltidet er 100 % laktosefritt.

Religionstilpassede måltider

 • Måltid tilpasset muslimer: Dette måltidet inneholder ikke svinekjøtt, biprodukter av svin eller mat som inneholder alkohol. Hvis dette måltidet inneholder kjøtt, kommer det fra dyr som er slaktet rituelt.
 • Kosher-måltid: For dette måltidet er maten valgt, tilberedt og servert i samsvar med jødiske lover og skikker for mat. Vi ber om at du bestiller kosher-måltid minst 48 timer før avgang.
 • Måltid tilpasset hinduer: Dette måltidet inneholder ikke storfekjøtt, kalvekjøtt eller svinekjøtt, eller biprodukter av disse typene kjøtt.

Peanøtt- og nøtteallergier og andre matallergier

Våre måltider inneholder ikke hele eller malte peanøtter eller peanøttmasse, men vi kan ikke garantere at KLM-flyvninger er 100 % fri for spor av peanøtter. På interkontinentale flyvninger serverer vi en nøtteblanding i Business Class og mandler i Economy Class. Vi kan dessverre ikke servere deg et alternativ. Det er også mulig at andre passasjerer har tatt peanøtter eller andre nøtter med seg om bord.

Ikke glem allergimedisinen din

Hvis du har alvorlig matallergi, anbefaler vi at du tar med deg allergimedisinen din. Du kan også ta med deg ditt eget måltid, men på grunn av sikkerhetsreglene om bord kan vi dessverre ikke varme måltidet ditt. Vi anbefaler deg å rådføre deg med legen din eller KLM Cares om hvorvidt du bør reise.

Les mer om KLM Cares