Pass og visum

Finn ut hvilke reisedokumenter du trenger, pluss annen viktig informasjon om ditt besøk til reisemålet ditt.

Hvilken reisedokumenter trenger jeg?

Hvert land har egne regler for besøkende av ulike nasjonaliteter. Nedenfor finner du indikasjoner på reguleringer som kan være i bruk. For detaljert og oppdatert informasjon som er relevant for din reise, anbefaler vi at du alltid sjekker reisedokumenter og helseråd og fyller ut de påkrevde feltene.

Se hvilken reisedokumenter du trenger

Sjekk din reise

Hvordan søk om visum

Hvis det er påkrevd med (elektronisk) visum, kan du enkelt søke om dette online via Min Reise og la vår partner CIBT ta hånd om din søknad fra A til Å mot et gebyr. Eller du kan ordne det selv via aktuelle myndigheter.

Logg inn på Min reise

Noen viktige reisekrav

  • Gyldig ID obligatorisk for Frankrike:

På grunn av sikkerhetssituasjonen i Paris og unntakstilstanden i Frankrike, krever myndighetene at du er i besittelse av et gyldig identifikasjonspapir når du reiser til, fra eller via enhver flyplass i Frankrike. Et førerkort, for eksempel, er ikke betraktet som et gyldig identifikasjonsdokument.

  • Endring av regler for innreise til Canada:

Reisende til eller via Canada forventes å vise en elektronisk reiseautorisasjon (eTA) før ombordstigning. Vi anbefaler at du søker om eTA på nettet via nettsidene til de kanadiske myndighetene. Denne regelen gjelder ikke personer med pass fra Canada eller USA, personer som er fast bosatt i Canada eller reisende med gyldig visum for Canada. 

  • Å reise til USA:
Hvis du reiser til USA, kan det gjelde spesielle regler. I tillegg til visum og pass må reisende oppgi Advance Passenger Information (Forhåndsinformasjon om passasjer) og også anmode om ESTA-reiseautorisasjon avhengig av deres nasjonalitet. Forsikre deg om at du har dette i orden i god tid før du starter reisen din. 


Les mer om reiser til USA>
 

  • API - Advance Passenger Information:
Myndighetene i mange land krever at vi samler inn diverse personlige opplysninger om våre passasjerer. Vi vil spørre deg om disse opplysningene om det er nødvendig for din reise. Vi anbefaler at du registrerer API-opplysningene online i Min Reise. Dette vil forenkle innsjekkingsprosessen. Du kan også oppgi dine API-opplysninger hos ditt reisebyrå.

API-informasjonen omfatter informasjon i den maskinlesbare delen av passet:
  • Etternavn og fornavn
  • Fødselsdato, kjønn og nasjonalitet
  • Passnummer, utstedelsesland og utløpsdato
  • Bostedsland og oppholdsadresse på reisemålet (gjelder kun reise til USA) inkludert husnummer, vei og by, forkortelse for staten og postnummer.


Oppgi API-opplysninger i Min Reise>