ESTA-autorisasjon for reise til USA

Passasjerer fra land under "Visa Waiver Program", må søke om ESTA autorisasjon til å reise til USA. Du kan søke om ESTA online.

Hva er ESTA?

Hvis du reiser til USA og du er borger av et land som omfattes av Visa Waiver-programmet, må du søke om ESTA-reiseautorisasjon (Electronic System for Travel Authorization). 

Sjekk om du trenger ESTA-autorisasjon via vår partner CIBT

Sjekk om du trenger ESTA-autorisasjon via USAs toll- og grensemyndigheter

Viktig:
  • Du må søke senest 72 timer før avreise. Du kan søke om ESTA også etter dette tidspunktet. Hvis søknaden da blir avslått, kan det hende at det ikke er nok tid til å søke om det nødvendige visumet.
  • Du må kun betale en avgift hvis du har et nytt pass eller hvis din tidligere ESTA-autorisasjon har utløpt.
  • For at du skal kunne bruke online innsjekking på KLM.com, må reisedokumentene dine (ESTA, visum eller andre) være komplette.
  • Avhengig av din nasjonalitet og reisens hensikt kan det være at du ikke trenger ESTA-tillatelse. Vennligst sjekk om ESTA-autorisasjon gjelder for deg.

Søk om ESTA

Hvis du trenger ESTA, kan du la vår partner CIBT ordne alt for deg. Mot et gebyr tilbyr CIBT:
 
  • En fullstendig sjekk av hva du trenger til reisen din.
  • Ordne ESTA eller andre nødvendige reisedokumenter – til og med fornying av pass – før du reiser. Ingen utfylling av skjemaer eller tidkrevende korrespondanse.
  • Alle søknader klar til innsending innen 72 timer etter henvendelsen din – garantert.
  • Direkte kontakt med personale som hjelper deg med alle spørsmål.

Søk på ESTA via vår partner CIBT

Eventuelt kan du søke om ESTA gjennom USAs toll- og grensemyndigheter.


Viktig: Når du søker om ESTA, må du sørge for at du angir informasjonen nøyaktig slik den er oppgitt i passet ditt.

Etter at du har sent inn søknad

Det kan ta opptil 72 timer før du mottar bekreftelse av din ESTA-reiseautorisasjon. Etter godkjenning mottar du et referansenummer. Husk å skrive ut ESTA søknadssvaret: Du trenger søknadsnummeret for å endre ESTA-informasjonen når passet ditt utløper.

ESTA-autorisasjonen er gyldig i 2 år. I løpet av disse 2 årene kan du reise til USA så ofte du vil, til svaret på et av JA/NEI-spørsmålene i ESTA-søknaden endres eller til passet ditt utløper.

Dersom du ikke mottar ESTA-autorisasjon med én gang må du bruke ESTA-søknadsnummeret til å sjekke om en avreisetillatelse fremdeles vil bli utstedt. Du bør gjøre dette i god tid ettersom det kan hende at du må søke om visum hos den amerikanske ambassaden eller konsulatet.

Vi anbefaler at du tar med deg en utskrift av søknadssvaret til avreiseflyplassen.