Reise til USA

Det er spesielle regler for reise til USA. Hvis du ikke trenger visum, trenger du noe annet: en elektronisk reiseautorisasjon. En av disse er at flyselskapene må samle inn personlig informasjon fra passasjerene.

Bagasje til/fra USA

 • Ingen skriver eller blekkpatron som veier 453 gram eller mer kan tas med i din bagasje på fly til USA. Dette gjelder både håndbagasje og innsjekket bagasje.
 • På grunn av behovet for å sjekke bagasjen for eksplosiver, har du ikke anledning til å låse innsjekket bagasje med mindre du har en TSA-godkjent lås. Du kan kjøpe denne typen låser i mange koffertbutikker.

Når du bestillinger flyvningen din

USAs "Secure Flight"-policy krever at flyselskapene registrerer enkelte personopplysninger når du bestiller flyvningen. Denne "Secure Flight data"-informasjonen inkluderer kjønn, fødselsdato og fornavn og etternavn som skrevet i passet.

Vi er nødt til å gi denne informasjonen om alle våre passasjerer til USAs Transportation Security Administration (TSA) minst 72 timer før avreise. Dersom du bestiller din flyvning innen 72 timer før avgang, vil vi sende ’Secure Flight’ når du bestiller.

For å unngå ekstrakostnader, og for å sikre at du får lov til å gå om bord i flyet, ber vi deg om å gi oss denne ’Secure Flight’-informasjonen i god tid. Hvis du bestiller reisen via et reisebyrå, må du huske å oppgi denne informasjonen til reisebyrået i god tid. Vi trenger også din «Secure Flight»-informasjon dersom du ønsker å sjekke inn via Internett eller på en selvbetjent automat på flyplassen.

Det kan hende at du må søke om elektronisk reiseautorisasjon (ESTA), og du må oppgi API (Advance Passenger Information). Se nærmere informasjon nedenfor.

ESTA-reiseautorisasjon

Innbyggere i land som omfattes av Visa Waiver-programmet kan reise til USA uten å måtte søke om visum. Men de må imidlertid søke om ekstra reiseautorisasjon (ESTA). Uten ESTA reiseautorisasjon, vil disse reisende nektes adgang om bord flyet til USA.

Passasjerer fra alle land må ha en ESTA-reiseautorisasjon for å kunne sjekke inn på Internett eller på automater på flyplassen før de reiser til USA.

Du kan enten søke om ESTA direkte, eller la vår partner CIBT ta hånd om alt for deg mot et gebyr.

Les mer om ESTA og land i Visa Waiver-programmet

Dokumentkontroll før avgang

Hvis du reiser fra Amsterdam lufthavn Schiphol til USA med en Delta Air Lines-flyvning, vil du måtte gå gjennom en ekstra kontroll av reisedokumenter på vei til avgangsgaten. Dette er nevnt på ombordstigningskortet ditt. På dette sentrale sikkerhetskontrollpunktet, vil du også få vite det nøyaktige gatenummeret ditt. Beregn ekstra tid for denne kontrollen.

Pass

Alle reisende til USA må ha et e-pass som kan leses maskinelt (på engelsk også omtalt som MRP eller «machine-readable passport»). Avhengig av hvor og når det ble utstedt, må et slikt pass ha et digitalt foto og en innebygget elektronisk brikke.

Spedbarn og eldre barn må ha egne pass. De kan ikke reise på passet til en av foreldrene.

Hvis du har et midlertidig pass eller et nødpass som ikke er et e-pass, kan du ikke lenger reise under Visa Waiver-programmet. Du må da søke om visum for din reise til USA.

API (Advance Passenger Information)

Hvis du reiser til USA, må vi samle inn enkelte deler med personopplysninger. Vi anbefaler at du oppgir denne API-informasjonen (Advance Passenger Information) så tidlig som mulig ved:

 • ta kontakt med reiseagenturet ditt
 • via Min Reise
 • angi informasjonen via Internett innsjekking fra og med 24 timer inntil 1 time før avreise.
 • på automaten på flyplassen. Hvis du reiser fra en flyplass der du bare kan sjekke inn ved en skranke, vil våre ansatte registrere informasjonen på passet ditt.


Du kan også laste ned API-skjemaet før du reiser. API-informasjon inkluderer:

 • Etternavn og fornavn
 • Fødselsdato og kjønn
 • Passnummer
 • Land der passet er utstedt
 • Passets utløpsdato
 • Nasjonalitet
 • Bostedsland
 • Midlertidig adresse der du skal bo. Denne adressen må inneholde husnummer, gate, by, forkortelse for stat og postnummer.


Du trenger ikke oppgi midlertidig adresse hvis:

 • Du offisielt bor i USA.
 • Du mellomlander og skal reise videre til et reisemål utenfor USA og oppholdet i USA varer i minst åtte timer. Når du fyller ut adressen, kan du skrive "Transit to Non-US country" og flynummeret til den endelige delen av reisen. 
 • Du skal på cruise. Når du fyller ut adressen, må du oppgi: "Transit to Cruise Line", navnet på skipet og byen og staten der cruiset starter.
 • Du skal reise rundt i USA i bobil/campingvogn. Gi en indikasjon på planlagte reisemål hvis mulig.


Last ned skjemaet for forhåndsinformasjon om passasjer (API)
Se innsjekkingstjenestene for hver avreiseflyplass