Reise til USA

Det er spesielle regler for reise til USA. Hvis du ikke trenger visum, trenger du noe annet: en elektronisk reiseautorisasjon. En av disse er at flyselskapene må samle inn personlig informasjon fra passasjerene.

Bagasje til/fra USA

 • For flyvninger fra Amsterdam Lufthavn Schiphol, eller fra Paris-Charles de Gaulle til reisemål i USA eller i Canada, vil alle batteridrevne elektroniske apparater i håndbagasjen gjennomgå en ekstra kontroll. Ved gaten må disse apparatene tas ut av sine etuier eller deksler, slås på og det må vises at de fungerer.
 • Ingen skriver eller blekkpatron som veier 453 gram eller mer kan tas med i din bagasje på fly til USA. Dette gjelder både håndbagasje og innsjekket bagasje.
 • På grunn av behovet for å sjekke bagasjen for eksplosiver, har du ikke anledning til å låse innsjekket bagasje med mindre du har en TSA-godkjent lås. Du kan kjøpe denne typen låser i mange koffertbutikker.

Når du bestillinger flyvningen din

USAs "Secure Flight"-policy krever at flyselskapene registrerer enkelte personopplysninger når du bestiller flyvningen. Denne "Secure Flight data"-informasjonen inkluderer kjønn, fødselsdato og fornavn og etternavn som skrevet i passet.

Vi er nødt til å gi denne informasjonen om alle våre passasjerer til USAs Transportation Security Administration (TSA) minst 72 timer før avreise. Dersom du bestiller din flyvning innen 72 timer før avgang, vil vi sende ’Secure Flight’ når du bestiller.

For å unngå ekstrakostnader, og for å sikre at du får lov til å gå om bord i flyet, ber vi deg om å gi oss denne ’Secure Flight’-informasjonen i god tid. Hvis du bestiller reisen via et reisebyrå, må du huske å oppgi denne informasjonen til reisebyrået i god tid. Vi trenger også din ’Secure Flight’-informasjon dersom du ønsker å sjekke inn via internett, eller ved en selvbetjeningsmaskin på flyplassen.

Det kan hende at du må søke om elektronisk reiseautorisasjon (ESTA), og du må oppgi API (Advance Passenger Information). Se nærmere informasjon nedenfor.

ESTA reiseautorisasjon

Innbyggere i land som omfattes av Visa Waiver-programmet kan reise til USA uten å måtte søke om visum. Men de må imidlertid søke om ekstra reiseautorisasjon (ESTA). Uten ESTA reiseautorisasjon, vil disse reisende nektes adgang om bord flyet til USA.

Passasjerer fra alle land må ha en ESTA-reisetillatelse for å kunne sjekke inn på Internett eller på selvbetjeningsmaskiner på flyplassen før de reiser til USA.

Du kan enten søke om ESTA direkte, eller la vår partner CIBT ta hånd om alt for deg mot et gebyr.

Les mer om ESTA og land i Visa Waiver-programmet

Raske grensepassering (Global Entry)

KLM YouTube

Hvis du reiser mellom Nederland og USA, kan du spare mye tid på flyplassen. Ved å søke om Global Entry, kan du unngå å stå i kø for passkontroll og utfylling av innreise- og tollskjemaer.

Du kan søke om Global Entry via FLUX dersom du er nederlandsk eller amerikansk statsborger.

Les mer om raskere grensepassering med Global Entry

Dokumentkontroll før avgang

Hvis du reiser fra Amsterdam Lufthavn Schiphol til USA på en Delta Air Lines-flyvning, må du gå gjennom en dokumentsjekk på vei til gaten, som nevnt på ombordstigningskortet. På det sentrale sikkerhetskontrollpunktet vil du få nøyaktig utgangsnummer. Beregn ekstra tid for denne kontrollen.

Pass

Alle reisende til USA må ha et e-pass som kan leses maskinelt (på engelsk også omtalt som MRP eller «machine-readable passport»). Avhengig av hvor og når det ble utstedt, må et slikt pass ha et digitalt foto og en innebygget elektronisk brikke.

Spedbarn og eldre barn må ha egne pass. De kan ikke reise på passet til en av foreldrene.

Hvis du har et midlertidig pass eller et nødpass som ikke er et e-pass, kan du ikke lenger reise under Visa Waiver-programmet. Du må da søke om visum for din reise til USA.

API (Advance Passenger Information)

Hvis du reiser til USA, må vi samle inn enkelte deler med personopplysninger. Vi anbefaler at du oppgir denne API-informasjonen (Advance Passenger Information) så tidlig som mulig ved:

 • ta kontakt med reiseagenturet ditt
 • via Min Reise
 • angi informasjonen via Internett innsjekking fra og med 24 timer inntil 1 time før avreise.
 • oppgi nødvendig informasjon på en selvbetjent innsjekkingsmaskin på flyplassen. Hvis du reiser fra en flyplass der du bare kan sjekke inn ved en skranke, vil våre ansatte registrere informasjonen på passet ditt.


Du kan også laste ned API-skjemaet før du reiser. API-informasjon inkluderer:

 • Etternavn og fornavn
 • Fødselsdato og kjønn
 • Passnummer
 • Land der passet er utstedt
 • Passets utløpsdato
 • Nasjonalitet
 • Bostedsland
 • Midlertidig adresse der du skal bo. Denne adressen må inneholde husnummer, gate, by, forkortelse for stat og postnummer.


Du trenger ikke oppgi midlertidig adresse hvis:

 • Du offisielt bor i USA.
 • Du mellomlander og skal reise videre til et reisemål utenfor USA og oppholdet i USA varer i minst åtte timer. Når du fyller ut adressen, kan du skrive "Transit to Non-US country" og flynummeret til den endelige delen av reisen. 
 • Du skal på cruise. Når du fyller ut adressen, må du oppgi: "Transit to Cruise Line", navnet på skipet og byen og staten der cruiset starter.
 • Du skal reise rundt i USA i bobil/campingvogn. Gi en indikasjon på planlagte reisemål hvis mulig.


Last ned skjemaet for forhåndsinformasjon om passasjer (API) 
Se innsjekkingstjenestene for hver avreiseflyplass