Reise til USA

Det er spesielle regler for reise til USA. En av disse er at flyselskapene må samle inn personlig informasjon fra passasjerene. Hvis du ikke trenger visum, trenger du noe annet: en elektronisk reiseautorisasjon.

Bagasje til/fra USA

 • For flyvninger fra Amsterdam Lufthavn Schiphol, eller fra Paris – Charles de Gaulle til reisemål i USA eller Canada vil alt batteridrevet elektronisk utstyr i håndbagasje bli utsatt for en ekstra kontroll. Ved utgangen må slikt utstyr tas ut av etuiene eller omslagene sine, slås på og vises til betjeningen.
 • Ingen skriver eller blekkpatron som veier 453 gram eller mer kan tas med i din bagasje på fly til USA. Dette gjelder både håndbagasje og innsjekket bagasje.
 • Ettersom det er nødvendig å undersøke bagasje for sprengstoff, er det ikke tillatt å låse den innleverte bagasjen din, unntatt med en lås som er godkjent av TSA. Du kan kjøpe slike låser hos mange koffertbutikker.

Når du bestiller flyvningen

USAs "Secure Flight"-policy krever at flyselskapene registrerer enkelte personopplysninger når du bestiller flyvningen. Denne "Secure Flight data"-informasjonen inkluderer kjønn, fødselsdato og fornavn og etternavn som skrevet i passet.

Vi er nødt til å gi denne informasjonen om alle våre passasjerer til USAs Transportation Security Administration (TSA) minst 72 timer før avreise. Dersom du bestiller din flyvning innen 72 timer før avgang, vil vi sende ’Secure Flight’ når du bestiller.

 

For å unngå ekstrakostnader, og for å sikre at du får lov til å gå om bord i flyet, ber vi deg om å gi oss denne ’Secure Flight’-informasjonen i god tid. Hvis du bestiller reisen via et reisebyrå, må du huske å oppgi denne informasjonen til reisebyrået i god tid.

 

Vi trenger også din ’Secure Flight’-informasjon dersom du ønsker å sjekke inn via internett, eller ved en selvbetjeningsautomat på flyplassen.

Det kan hende at du må søke om elektronisk reiseautorisasjon (ESTA), og du må oppgi API (Advance Passenger Information). Se nærmere informasjon nedenfor.

ESTA reiseautorisasjon

Innebyggere til land innenfor Visa Waiver Program kan reise til USA uten å søke om visum. Men de må imidlertid søke om ekstra reiseautorisasjon (ESTA). Uten ESTA reiseautorisasjon, vil disse reisende nektes adgang om bord flyet til USA.

Passasjerer fra alle land må ha en ESTA reiseautorisasjon for å kunne sjekke inn på Internett eller på selvbetjeningsautomater på flyplassen før de reiser til USA.
Du kan enten søke om ESTA direkte, eller la vår partner CIBT ordne alt for deg mot et lite gebyr.

Les mer om ESTA og landene med Visa Waiver Program

Raske grensepassering (Global Entry)

KLM YouTube

Hvis du reiser mellom Nederland og USA, kan du spare mye tid på flyplassen. Ved å søke om Global Entry, kan du unngå å stå i kø for passkontroll og utfylling av innreise- og tollskjemaer.

Du kan søke om Global Entry via FLUX dersom du er nederlandsk eller amerikansk statsborger.

Les mer om raskere grensepassering med Global Entry

Dokumentkontroll før avgang

Hvis du reiser fra Amsterdam Lufthavn Schiphol til USA på en Delta Air Lines-flyvning, må du gå gjennom en dokumentkontroll på vei til avgangsutgangen som er oppgitt på ombordstigningskortet ditt. På det sentrale sikkerhetskontrollpunktet vil du få nøyaktig utgangsnummer. Beregn ekstra tid for denne kontrollen.

Pass

Alle som reiser til USA, må ha et e-pass med digitalt bilde og en innebygd brikke (avhengig av hvor og når det ble utstedt) som kan leses av en maskin (også kalt maskinlesbart pass).

 

Spedbarn og eldre barn må ha egne pass. De kan ikke reise på passet til en av foreldrene.

API (Advance Passenger Information)

Hvis du reiser til USA, må vi samle inn enkelte deler med personopplysninger. Vi anbefaler at du oppgir denne API-informasjonen (Advance Passenger Information) så tidlig som mulig ved:

 • ta kontakt med reiseagenturet ditt
 • bruke Min Reise
 • angi informasjonen via Internett innsjekking fra og med 24 timer inntil 1 time før avreise.
 • oppgi nødvendig informasjon på en selvbetjent innsjekkingsmaskin på flyplassen.


Hvis du reiser fra en flyplass der du bare kan sjekke inn ved en skranke, vil våre ansatte registrere informasjonen på passet ditt.

Du kan også laste ned API-skjemaet før du reiser.API-informasjon inkluderer:

 • Etternavn og fornavn
 • Fødselsdato og kjønn
 • Passnummer
 • Land der passet er utstedt
 • Passets utløpsdato
 • Nasjonalitet
 • Bostedsland
 • Midlertidig adresse der du skal bo. Denne adressen må inneholde husnummer, gate, by, forkortelse for stat og postnummer.


Du trenger ikke oppgi midlertidig adresse hvis:

 • Du offisielt bor i USA.
 • Du mellomlander og skal reise videre til et reisemål utenfor USA og oppholdet i USA varer i minst åtte timer. Når du fyller ut adressen, kan du skrive "Transit to Non-US country" og flynummeret til den endelige delen av reisen.
 • Du skal på cruise. Når du fyller ut adressen, må du oppgi: "Transit to Cruise Line", navnet på skipet og byen og staten der cruiset starter.
 • Du skal reise rundt i USA i bobil/campingvogn. Gi en indikasjon på planlagte reisemål hvis mulig.


Last ned Advance Passenger Information-skjemaet  (kun på engelsk)
Se på innsjekking servicen per avgangs flyplass