Vill du bli KLMs jorden-runt-reporter?

Nu söker vi dig som älskar att resa och möta nya människor och kulturer. Du ska få åka runt jorden i 90 dagar för att rapportera goda nyheter. Små och stora historier från världens alla hörn. Som en renhållningsarbetare i Bogota som startat ett gratis bibliotek av böcker som andra ansett var skräp. Eller en skadad sköldpadda i Fort Lauderdale, Florida, som räddats av akupunktur.


Med en kamera på axeln kommer du få i uppdrag att hitta hjärtvärmande nyheter och filma och fotografera när du rapporterar om dem. Detta kommer sedan bli reklamfilmer, spännande artiklar och annat innehåll för KLM.
Meriter
• Goda kunskaper i engelska
• Körkort
• Erfarenhet av att fotografera och/eller filma

Hur du ansöker

Du ansöker om tjänsten genom att filma dig själv och inledningsvis berätta lite om dig själv och sedan rapportera en god nyhet. Det kan vara en nyhet från någon du känner, platsen du bor på eller från någon helt annanstans i världen. Det viktiga är att nyheten är god. Berätta var historien ägt rum och sammanfatta nyheten. Vi vill också att du skriver nyheten i text på max 300 tecken inkl mellanslag. Nyhetstexten kan komma att användas i framtida syften för KLM.

 

Skicka in din ansökan

  1. 1. Använd dig av gratistjänsterna https://wetransfer.com  eller https://sprend.com  och ladda upp filmen (mp4-fil på max 2 minuter).

    2. Ladda även upp nyhetstexten och dina personuppgifter (namn, nationalitet, ålder, adress, telefonnummer och mail) som ett Word-dokument eller Pages-dokument.

    3. Skriv även dina personuppgifter i meddelandefältet.

  2. 4. Skicka ansökan till klmreporter@klirr.se  senast 13/8 2017.

Eventuella frågor mailas till klmreporter@klirr.se 

 

Regler och villkor

Rekryteringen hålls av KLM Royal Dutch Airlines. En (1) reporter från Norge, en (1) från Danmark och en (1) från Sverige kommer att rekryteras. Du som ansöker måste vara norsk, dansk eller svensk medborgare. Om du är under 18 år kan du ej delta i rekryteringen. Du deltar genom att följa anvisningarna på https://www.klm.com/travel/se_sv/campaigns/reporter.htm. Sista ansökningsdag är 13/8 2017. Efter rekryteringsperioden utses reportrarna som anses passa bäst för uppdraget. De utvalda reportrarna meddelas via telefon senast 25/8 2017. Efter tre uppringningsförsök förbehåller sig KLM rätten att välja någon annan. En jury bestående av representanter från KLM och Klirr Stockholm utser reportrarna. Juryns beslut kan inte överklagas. De personuppgifter du lämnar kommer enbart att användas av KLM för att administrera rekryteringen och kommer därefter att raderas. Du har rätt att begära information av KLM om behandlingen av dina personuppgifter, samt att felaktiga uppgifter rättas. KLM kommer inte dela dina uppgifter med någon tredje part utan ditt medgivande. För mer information, vänligen läs KLMs integritetspolicy. I och med att du skickar in din ansökan lämnar du fullständiga användningsrättigheter i alla medier med obegränsat geografiskt område för de nyheter (bild och text) du bifogar din ansökan. KLM kan komma att använda materialet i sin marknadsföring. Din ansökningsfilm är konfidentiell och kommer ej användas utanför rekryteringen.