Villkor och bestämmelser för à la carte-måltider i Economy Class

På många av våra interkontinentala KLM-flyg erbjuder vi à la carte-måltider. Här får du veta hur du beställer en à la carte-måltid.

1. A la carte-måltider

1.1 Mot extra betalning erbjuder KLM dig alternativet att i förväg välja vilken måltid du vill bli serverad i Economy Class under KLM-flygningen. Denna tjänst kallas ”à la carte-måltid”. Denna tillvalstjänst erbjuds vid bokning och incheckning online på KLM.com och på ”Min Resa”. Beställningar kan göras för de flesta interkontinentala flygningar som flygs av KLM med avgång från Amsterdam (med ett KL-flygnummer eller annat flygnummer). Ordinarie gratis måltider finns alltid tillgängliga.
1.2 À la carte-måltiderna som serveras under KLM-flygningen kan skilja sig åt i storlek, smak eller utseende från bild- och textbeskrivningen på KLM.com. Ingredienserna kan vara substituerade mot likvärdiga livsmedelskomponenter utan förvarning.
1.3 När du har beställ en à la carte-måltid är det inte möjligt att ändra eller avbryta din beställning.
1.4 Om du önskar eller behöver en specialmåltid på grund av religiösa skäl, matallergi/intolerans, eller annan anledning (t.ex. vegetarianism), kan du begära en specialmåltid fram till 24 timmar (kosher-måltider: fram till 36 timmar) före avgång. Om du har begärt en specialmåltid kan du inte beställa en à la carte-måltid.
1.5 KLM tillhandahåller inte en detaljerad lista över ingredienserna i à la carte-måltiderna. Om du har matintolerans eller allergi rekommenderar vi att inte välja en à la carte-måltid. Eventuella konsekvenser orsakade av intolerans för eller allergier mot någon livsmedelsingrediens är helt och hållet ditt ansvar.
1.6 KLMs Allmänna Transportvillkor är en integrerad del av dessa villkor.

2. Krav och förutsättningar

2.1 För att kunna utnyttja erbjudandet om en à la carte-måltid, försäkrar du att du har laglig rätt att ingå det här avtalet och att du följaktligen kommer att vara bunden av villkoren och bestämmelserna i det här avtalet;

2.2 Du försäkrar dessutom att all information som du lämnade vid din bokning av en à la carte-måltid är riktig och att du inte kommer att göra en spekulativ, felaktig eller falsk bokning. Du försäkrar även att du endast kommer att göra en bokning för dig själv eller för en annan person som du är berättigad att agera åt och att även hon eller han uppfyller kraven i avsnitt 2,1.

3. Återbetalning

3.1 Om den à la carte-måltid som du har beställt inte skulle finnas tillgänglig kommer du att serveras en vanlig måltid. Om vi inte serverar dig den à la carte-måltid du har beställt, eller om du har köpt en uppgradering till Business Class, är du berättigad till en återbetalning av samma belopp som du betalade för à la carte-måltiden.
3.2 Om avgångstiden har ändrats eller om du har blivit ombokad kanske inte din à la carte-måltid kan serveras.
3.3 Vid en frivillig ombokning kommer din à la carte-måltid inte att återbetalas.
3.4 Du kan ansöka om återbetalning genom att fylla i en återbetalningsblankett.
3.5 Ingen återbetalning kommer att göras om du inte uppfyller ovanstående kriterier.

4. Användning av dina kontaktuppgifter

4.1 Dina namn- och flyguppgifter kommer att användas av KLM Royal Dutch Airlines och KLM Catering Services BV för att kunna fullfölja din beställning i överensstämmelse med KLMs sekretesspolicy.
4.2 Om du väljer att ange din e-postadress kan vi komma att använda den för att skicka dig ett kvitto, informera dig om statusen på din beställning, och be dig om respons på den här à la carte-tjänsten.