Återbetalningar och kompensation

Vi gör allt vi kan för att din resa ska bli så behaglig som möjligt. Om din KLM-flygning trots detta inte går planenligt, kan du ha rätt till kompensation eller återbetalning av kostnader.
 

Återbetalning av biljettkostnader

Vill du begära en återbetalning av dina biljettkostnader? Ta reda på i vilka fall du kan begära en återbetalning och hur du går till väga.
 

Återbetalning av kostnader för extraval

Vill du begära en återbetalning för kostnader för extraval såsom extra bekväma platser, extrabagage, uppgradering till Business Class eller flexibilitet? Läs om i vilka fall du kan begära en återbetalning på sidan om återbetalning för extraval. Ditt biljettnummer måste alltid börja med 074.
Läs mer och begär en återbetalning
 

Begär kompensation

I dessa fall kan du begära kompensation:
  • Din KLM-flygning ställdes in eller var mer än 3 timmar försenad
  • Din flygresa ställdes inte in eller försenades inte av extraordinära omständigheter som extrema väderförhållanden, politisk instabilitet eller en strejkande tredje part
Läs mer och begär kompensation
 

Fick du en EMD-kupong?

Vissa kuponger kan användas som kredit vid din nästa flygbokning och/eller för att köpa extraval. Vissa kuponger kan bytas in mot kontanter.

Läs mer om att lösa in din EMD-kupong

 

Statusen för din begäran om återbetalning

På grund av den mycket stora volymen begäranden kan det ta upp till 90 dagar för oss att behandla din begäran och kontrollera din behörighet. Men vi försöker att slutföra din begäran inom 60 dagar. Vi kommer att informera dig igen via e-post när vi har behandlat den. Om du inte har hört något från oss efter 90 dagar, vänligen kontakta KLMs kundtjänst.

Kontakta KLMs kundtjänst