Använda din KLM-kupong

Fick du en KLM-kupong (en ‘EMD’-, ‘TCV’- eller ‘TDC’-kupong)? Vissa kuponger kan du använda som kredit vid din nästa flygbokning och/eller för att köpa extraval. Vissa kuponger kan bytas in mot kontanter.

KLM-kuponger: EMD, TCV och TDC

Om du har begärt kompensation på KLM.com, eller om din resa inte gick som planerat kan du få kompensation i form av en KLM-kupong. Det finns 3 olika typer:

  • En EMD-kupong är en elektronisk kupong som du får via e-post. Om det står ‘återbetalningsbar’ på din EMD-kupong, kan den bytas in mot kontanter. Om det står ‘inte återbetalningsbar’, kan du använda den på KLM.com som kredit för en flygbokning eller till att köpa extraval.
  • Ett reserabattbevis (TDC) eller en transporttillgodokupong (TCV). Dessa är papperskuponger som kan användas som kredit för en flygbokning.
 

Använda din EMD-kupong

Du kan byta in din ‘EMD’-kupong på KLM.com:

  • Mot kontanter på ditt bankkonto – om det står ‘återbetalningsbar’ (refundable) på din EMD-kupong. Byt in din EMD-kupong mot kontanter.
  • När du bokar en KLM-, Delta Air Lines- eller AIR FRANCE-flygning, eller för att köpa extraval för KLM-flygningar (såsom en extra bekväm plats) – om det står ‘inte återbetalningsbar’ (non-refundable) på din EMD-kupong. För eventuell återstående kredit får du en ny EMD-kupong.
    • Använd din EMD-kupong till att boka ett flyg på KLM.com
    • Om du redan har en bokning: använd din EMD-kupong till att köpa extraval för KLM-flygningar via Min Resa
    • Om priset för biljetten eller extravalet och krediten är i olika valutor, kontaktar du KLMs servicekontor

 

Läs villkoren och bestämmelserna för EMD-kuponger

 

Använda din TDC- eller TCV-kupong

Reserabattbevis (TDC) och transporttillgodokuponger (TCV) kan användas som kredit när du bokar flyg med KLM-, AIR FRANCE- eller Delta Air Lines-flygnummer.

Så här använder du din TDC- eller TCV-kupong
Varaa lentosi soittamalla meille ja ota kuponkisi esiin jo etukäteen. Varauksen tekeminen edellyttää kupongissa olevaa rekisteröintinumeroa.

För att lösa in din TDC- eller TCV-kupong kontaktar du:


Om beloppet som ska betalas är högre än krediten på din TDC- eller TCV-kupong, måste du betala det återstående beloppet. Om beloppet är lägre än krediten på din TDC-kupong får du ingen återbetalning.

TDC-kuponger är giltiga i två år efter utfärdandedatumet och TCV-kuponger är giltiga i ett år. De kan inte bytas in mot kontanter. Det går inte att lösa in din TDC- eller TCV-kupong på en KLM-resebyrå eller på KLM.com.

Läs villkoren och bestämmelserna för TDC- och TCV-kuponger