Använda din KLM-kupong

Fick du en KLM-kupong (en ‘EMD’- eller ‘TDC’-handling)? Vissa kuponger kan du använda som kredit vid din nästa flygbokning och/eller för att köpa extraval. Vissa kuponger kan bytas in mot kontanter.

KLM-kuponger: EMD och TDC

Om du har begärt kompensation på KLM.com, eller om din resa inte gick som planerat kan du få kompensation i form av en KLM-kupong. Det finns 2 olika typer:

 • En EMD-kupong är en elektronisk kupong som du får via e-post. Om det står ‘återbetalningsbar’ på din EMD-kupong, kan den bytas in mot kontanter. Om det står ‘inte återbetalningsbar’, kan du använda den på KLM.com som kredit för en flygbokning eller till att köpa extraval.
 • Ett reserabattbevis (TDC). Detta är en papperskupong som kan användas som kredit för en flygbokning.
 • Du kan lösa in max 2 KLM-kuponger eller max 1 AIR FRANCE-kupong per biljett eller per extraval.
 

Använda din EMD-kupong

Du kan byta in din ‘EMD’-kupong på KLM.com:

 • Mot kontanter på ditt bankkonto – om det står ‘återbetalningsbar’ (refundable) på din EMD-kupong. Byt in din EMD-kupong mot kontanter .
 • När du bokar en KLM-, Delta Air Lines- eller AIR FRANCE-flygning, eller för att köpa extraval för KLM-flygningar (såsom en extra bekväm plats) – om det står ‘inte återbetalningsbar’ (non-refundable) på din EMD-kupong. För eventuell återstående kredit får du en ny EMD-kupong.
  • Använd din EMD-kupong till att boka ett flyg på KLM.com
  • Om du redan har en bokning: använd din EMD-kupong till att köpa extraval för KLM-flygningar via Min Resa
  • Om valutan för EMD:n är en annan än valutan som biljetten är släppt i, är växlingskursen bankens säljkurs på KLMs lokala bank.

* Du kan inte använda din EMD-kupong för att betala för KLMs paketerbjudanden eller skatter på flygbonusbiljetter.

Läs Villkoren och bestämmelserna för EMD-kuponger

 

Använda din TCD-kupong

Reserabattbevis (TDC) kan användas som kredit när du bokar flyg med KLM-, AIR FRANCE- eller Delta Air Lines-flygnummer.

Så här använder du din TDC-kupong
Ring oss för att boka ditt flyg och se till att du har din kupong nära till hands. Kupongens registreringsnummer behövs för att kunna slutföra bokningen.

För att lösa in din TDC-kupong kontaktar du:


Om beloppet som ska betalas är högre än krediten på din TDC-kupong, måste du betala det återstående beloppet. Om beloppet är lägre än krediten på din TDC-kupong får du ingen återbetalning.

TDC-kuponger är giltiga i två år efter utfärdandedatumet. De kan inte bytas in mot kontanter. Det går inte att lösa in din TDC-kupong på en KLM-resebyrå eller på KLM.com.

Läs Villkoren och bestämmelserna för TDC- kuponger