Du kan lita på KLM

Vår målsättning är att göra resandet problemfritt för dig och alla andra ombord på våra flyg. Om din resa inte går enligt planen, arbetar vi extra hårt för att hjälpa dig att komma vidare på resan så fort som möjligt.
 

Vi håller dig informerad

Från det ögonblicket du bokar din resa och ända fram till ditt flyg avgår, informerar vi dig direkt om ditt flyg är försenat, inställt eller om gaten ändras. Vi kan kontakta dig via e-post, sms och telefon. Du behöver bara lämna dina kontaktuppgifter tryggt och säkert på ditt KLM-konto, Flying Blue-område eller via Min Resa.

Du kan även komma åt uppdaterad information via KLM på Facebook, Messenger , vårt Twitter-konto, på KLM.com och genom din resebyrå.

Du kan räkna med att få personlig hjälp av vår tillmötesgående personal och besättning under hela resan.

 

Kontakta oss dygnet runt via våra sociala nätverk

Oavsett vad du har för fråga, önskan eller kommentar, kan du alltid . Våra sociala medier-team är tillgängliga dygnet runt, och de försöker alltid svara så fort som möjligt.

Du kan också kontakta oss på telefon. Öppettider i ditt land och ytterligare uppgifter finns på kundsupportsidan.

 

Bäst på punktlighet

Du är punktlig och vill vara i tid. När du vill komma i tid, hoppas världens punktligaste flygbolag att få välkomna dig ombord.

most punctual airline
 

Om ditt flyg är försenat eller inställt

Det är riktigt jobbigt när flyget är försenat eller inställt, eller om du missar ditt nästa flyg. Tillsammans hittar vi en lösning:

  • Vi bokar om dig på ett av de bästa tillgängliga alternativa flygen hos Air France, KLM och SkyTeam-partners i första hand.
  • Du får sedan din nya resplan via e-post, sms eller telefon.
  • Om du vill kan du be om ett alternativt flyg direkt via våra callcenter, sociala medier eller din resebyrå.
  • Du hittar den senaste informationen om din resa via Min Resa. Vid vissa tillfällen kan du även boka om din resa själv när du loggar in på Min Resa.

Vad som än händer ser vi till att ditt bagage kommer fram automatiskt till din slutdestination.

För att ta hand om dina inledande behov delar vi ut mat- och dryckeskuponger och ett förbetalt telefonkort. Om det är nödvändigt bokar vi hotell och transport till och från ditt boende.

Om din resa avbröts till exempel på grund av att ditt flyg var överbokat, eller om du tilldelades en plats i en annan resklass, kan du räkna med att få kompensation.

Läs allt om att .

 

Om att få en återbetalning eller kompensation

Om ditt flyg är inställt eller försenat i mer än 3 timmar kan du välja att skjuta upp din resa till ett senare datum (beroende på tillgänglighet). I fall din resa inte längre tjänar sitt syfte kan du välja att avboka den. Om du mellanlandar kan du även välja en returresa till den plats där flygresan startades som detta anges på biljetten (om tillämpligt). Vi kommer därefter även att ge dig en återbetalning, som du kan begära på KLM.com som bara kräver några få steg (fyll i en återbetalningsblankett via vår kundsupportsida) eller hos din resebyrå.

Du kan också ha rätt till ersättning för ytterligare kostnader som du var tvungen att betala: våra kollegor på KLMs kundtjänst berättar gärna mer!

Likadant, om du inte kunde njuta av ditt köp av ett extraval (såsom en extra bekväm plats), får du enklast en återbetalning om du går till KLM.com och fyller i en återbetalningsblankett.

 

Service ombord

Vi strävar alltid efter att ge utmärkt service ombord. Om du råkar ut för ett problem med din plats, måltid, underhållningssystem eller någonting annat, gör besättningen sitt allra bästa för att din tid ombord trots detta ska bli så trevlig och bekväm som möjligt. Till exempel genom att erbjuda ett alternativ eller en kompensation.

 

Försenat bagage

Om möjligt meddelar vi dig direkt vid ankomsten om ditt bagage saknas.* På så sätt förlorar du ingen tid på att stå och vänta vid bagagebandet. Vår personal vid bagageservicedisken fyller tillsammans med dig i en bagagerapport för att de genast ska veta vad för typ av väska de ska leta efter. Vid ankomst på utvalda flygplatser kan du även på KLM.com.**

Vi kontaktar dig så fort din väska är redo att hämtas eller lämnas, och vi kompenserar gärna kostnaderna för dina första nödvändigheter. Meddela alla dina bagageproblem till oss inom 7 dagar efter ankomst. Vi erbjuder kompensation om din väska mot all förmodan inte hittas inom 21 dagar eller om den skadades av vår behandling.

* Om KLM känner till kundens kontaktinformation och om bagaget har lokaliserats av KLM.
** Du kan rapportera försenat bagage online på följande platser: Almaty, Aten, Barcelona, Kristiansand, Frankfurt, Göteborg, Helsingfors, Linköping, Lissabon, Madrid, Mexico City, Paris, Milano, Oslo, Sandefjord, Stavanger, Stockholm, Trondheim eller Jerevan

 

Extra specialbehandling för våra trogna kunder

Som Flying Blue-medlem kan du njuta av personliga förmåner. Elite- och Elite Plus-medlemmar har även prioriterad åtkomst till våra callcenter. För att ta reda på mer om dina fördelar: läs mer om Flying Blue .

 

Vi uppskattar din feedback

Under hela resan är det din upplevelse som räknas! Det är därför vi låter oberoende forskningsbyråer genomföra undersökningar för att få reda på vad du tycker om oss och vår service:

  • Undersökningar om nöjdhets- och serviceöverensstämmelse  (av Kantar och Qualtrics): efter din flygning kan du bli inbjuden via e-post att delta i en nöjdhetsundersökning. Dessutom blir ett urval av Flying Blue-medlemmar tillfrågade om att observera kvaliteten på vår service under en flygning.
  • Övervakning av kundvård (av InSites Consulting): med denna övervakning mäter vi kundvärderingen av hur vi hanterar klagomål.
  • Utvärderingar av kontaktcenter (av BVA och MediaTech): med dessa studier mäter vi hur våra servicekontor presterar.
  • Vi deltar också i andra studier utförda av tredje part som IATA och Schiphol, och driver flera ad hoc-studier.

Med de svar du ger oss kan vi utvärdera och försöka förbättra våra tjänster. Dina personuppgifter kommer aldrig användas för kommersiella erbjudanden eller utskick utan ditt uttryckliga medgivande.

Vänligen tala om för oss om våra ansträngningar för att göra din resa så smidig som möjligt inte levde upp till dina förväntningar! Vi kommer att göra vårt bästa för att förbättra vår service och KLMs kundtjänst kommer att höra av sig till dig inom kort.
KLM gör sitt yttersta för att leva upp till sina åtaganden. Under vissa extraordinära omständigheter kanske dessa åtaganden inte kan uppnås och vi ber om ursäkt om vi inte kunde uppfylla alla dina förväntningar.
Vi uppskattar verkligen att du tar dig tid att ge oss dina synpunkter.