KLMs kakpolicy

Allt du någonsin velat veta om användningen av kakor på KLM.com.
 

Vad är kakor?

Kakor är små datafiler som laddas ner till din enhet av webbplatsen som du besöker. Nästa gång du besöker samma webbplats ser kakorna till att din enhet känns igen. Genom att använda kakor och liknande teknik som pixeltaggar/fyrar och skript ("kakor"), kan denna webbplats spara information om besök och besökare. Vi placerar några av kakorna på webbplatser själva, medan andra kakor placeras av tredje part. Kakor från tredje part kan även samla in data utanför våra webbplatser.

Kakor kan användas för att göra besöket av en webbplats mer personlig, genom att exempelvis:

 • visa relevanta navigeringsinställningar;
 • minnas besökarnas inställningar;
 • förbättra användarupplevelsen i helhet och
 • begränsa antalet annonser som visas.
 
 

KLMs användning av kakor

Genom att klicka ”godkänn” när kakmeddelandet visas, ger du därmed tillstånd för kakor att placeras och utläsas på klm.com och tillhörande underdomäner, såsom shop.klm.com. KLM använder den information som har samlats in genom kakor för de ändamål som anges i KLMs sekretesspolicy .
 
 

KLM.com använder tre typer av kakor

Funktionella kakor

Dessa är kakor som gör det möjligt för användare att visa KLM.com, använda funktionerna på webbplatserna och få tillgång till säkra delar av dem. Den information som samlas in via dessa kakor används inte för marknadsföringsändamål. Om användningen av denna typ av kaka inte är tillåten, kommer detta att få följande konsekvenser:

 • att använda olika delar av KLM.com blir omöjligt;
 • KLM kan ge mindre support till användare;
 • KLM kommer inte kunna komma ihåg dina inställningar för att inte använda eller visa en viss funktion.

Analytiska kakor

Dessa kakor hjälper KLM att förbättra sina webbplatser. Kakorna samlar in information om hur besökarna använder KLM.com, inklusive information om de mest besökta sidorna eller antalet felmeddelanden som visas. Webbanalyskakor är ett exempel på denna typ av kaka.

Marknadsföring och andra kakor

Marknadsföringskakor placeras normalt på KLM.com av annonsnätverk. Dessa nätverk är företag som fungerar som mellanhänder mellan KLM och annonsörer. Dessa kakor används för att:

 • visa relevanta, personliga annonser eller erbjudanden genom varje typ av medium (såsom e-post, sociala medier och bannerannonser) baserat på ditt besök till, och klickbeteende, på KLM.com;
 • begränsa antalet gånger varje annons visas;
 • mäta effektiviteten av en reklamkampanj;
 • göra en koppling till sociala medier, så att du blir igenkänd när du vill använda sociala medier genom KLM.com.

Ta en titt här  för att få en komplett lista över kakor som inkluderas i de kaktyper som nämns ovan och som används av KLM.

 
 

Justera kakinställningar och radera kakor

Du kan justera dina webbläsarinställningar för att radera våra kakor eller kakor från tredje parter. Du kan också justera dina webbläsarinställningar för att förhindra att webbplatser placerar ut kakor eller kakor från tredje part helt och hållet. Om du förhindrar oss från att placera ut specifika kakor, kan du upptäcka att vissa funktioner inte är tillgängliga eller att vissa delar av webbplatsen inte kan laddas. Ta reda på hur du justerar inställningarna för olika webbläsare:

 
 

Mer om kakor

”Your Online Choices” (www.youronlinechoices.com ) är en webbplats som erbjuds av internet-reklambranschen som innehåller information om "beteendestyrd annonsering", ”onlineintegritet” och ”välja-bort-alternativ”.

Om denna kakpolicy eller kakorna placerade ändras, kommer vi anpassa policyn och listan över placerade kakor.

Den senaste versionen av denna kakpolicy uppdaterades den 14 maj 2018.