KLM:s sekretesspolicy

I denna sekretesspolicy förklarar vi hur vi samlar och använder dina personuppgifter. Denna sekretesspolicy gäller för alla personuppgifter vi behandlar om dig när du reser med oss, köper eller använder våra tjänster, besöker våra webbplatser, använder våra mobila applikationer eller på annat sätt interagerar med oss. Vi har delat upp denna sekretesspolicy i olika sektioner. Klicka på respektive avsnitt nedan för mer information.

1. Vilka vi är

Vi är Koninklijke Luchtvaart Maatschappij NV (även känt som KLM Royal Dutch Airlines eller KLM), ett nederländskt flygbolag som har sitt säte på Amsterdamseweg 55, 1182 GP Amstelveen i Nederländerna.

KLM är del av AIR FRANCE KLM-gruppen. För mer information, vänligen gå till ”Om KLM” på vår webbplats.

KLM är ansvarig för insamlingen och användningen av dina personuppgifter som beskrivs i denna sekretesspolicy. Våra lojalitetsprogram Flying Blue och BlueBiz erbjuds tillsammans med Air France.

Vi erbjuder våra lojalitetsprogram Flying Blue och BlueBiz tillsammans med vårt koncernföretag Air France. För behandlingen av dina personuppgifter i samband med dessa program har KLM och Air France ett gemensamt ansvar. Om du har några frågor, kommentarer eller klagomål i samband med behandlingen av dina uppgifter i samband med dessa program, kan du antingen kontakta oss på KLMPrivacyOffice@klm.com  eller kontakta Air France.

2. De olika typer av personuppgifter vi behandlar

2.1. Allmänt. Vi kan samla in och behandla följande kategorier av personlig information:

a. Namn, passnummer och annan identifieringsinformation
Till exempel kan vi spara ditt namn, titel, kön och födelsedatum, ditt bosättningsland och passnummer.

b. Dina kontaktuppgifter och personliga konto- eller registreringsuppgifter
Dina kontaktuppgifter kan inkludera din adress, telefonnummer och e-postadress. När du skapar ett personligt konto eller registrerar dig för en tjänst, kan vi också spara dina inloggningsuppgifter och annan information som du fyller i ditt personliga konto eller registreringsformulär. För affärsresenärer samlar vi också in information om ditt företag, såsom företagsnamn och företagsadress.

c. Information om dina reservationer, bokningar och köp
När du gör en reservation eller bokar en flygning med oss, behandlar vi din reservation- och bokningsinformation. Denna information kan innehålla uppgifter om din flygning, priser och datum för din reservation eller bokning. Därutöver behandlar vi information i samband med sidotjänster (t.ex. uppgraderingar och extrabagage) och produkter du köper (t.ex. via KLMs webbshop).

d. Information om dina researrangemang
När du reser med oss behandlar vi information i anknytning till resan. Såsom din resplan, (online) incheckning, ditt (mobila) boardingkort och dina följeslagare. Vi kan också komma att spara alla specificerade medicinska behov eller dietiska önskemål du har och ytterligare assistans du behöver.

e. Ditt medlemskap i våra lojalitetsprogram, såsom Flying Blue och BlueBiz
När du blir medlem i vårt lojalitetsprogram behandlar vi ditt medlemsnummer, miles eller kreditsaldo, belöningar och fördelar, typ och nivå av medlemskap samt övrig information i anknytning till ditt medlemskap.

f. Vår kommunikation med dig
När du skickar e-post eller chattar med oss på nätet eller via sociala medier, spar vi din kommunikation med oss. När du ringer oss kommer vår kundsupport registrera dina frågor eller klagomål i vår databas. Vi kan också spela in telefonsamtal i utbildningssyfte eller för att förhindra eller bekämpa bedrägeri.

g. Information vi samlar när du använder våra webbplatser, appar och andra digitala medier
- När du besöker våra webbplatser eller använder någon av våra appar kan vi registrera din IP-adress, typ av webbläsare, operativsystem, webbplats, webbsurfande och app-användning.
- Vi kan få ett automatiskt meddelande när du öppnar ett nyhetsbrev eller klickar på en länk i ett sådant nyhetsbrev.
- Med ditt godkännande kan vi även ta emot din platsdata.
- Du kan också gå med på att ge oss tillgång till viss data som lagras på din mobiltelefon (t.ex. bilder och kontakter). För mer information, vänligen läs nedan (kakor).

h. Information i förhållande till sociala medier
Beroende på dina sociala nätverksinställningar kan vi få information från din sociala nätverksleverantör. Till exempel när du loggar in på våra tjänster med ett socialt nätverkskonto kan vi få din sociala nätverksprofil inklusive dina kontaktuppgifter, intressen och kontakter. För mer information om de personuppgifter vi tar emot från din sociala nätverksleverantör och hur du ändrar dina inställningar, vänligen kolla din sociala nätverksleverantörs webbplats och sekretesspolicy.

i. Information du väljer att dela med oss
Du kan välja att dela information med oss, till exempel när du lämnar en kommentar till oss på Facebook, fyller i en kundundersökning eller skickar in ett bidrag för en tävling.

2.2. Känslig information. Vissa kategorier av personuppgifter som vi samlar in och använder, till exempel uppgifter om ras, religion eller hälsa, kan betraktas som "känsliga personuppgifter" enligt nederländsk dataskyddslagstiftning.

- Allmänt. Vi kan krävas att samla in, använda och dela sådana uppgifter med tredje part för de ändamål som beskrivs i denna sekretesspolicy. Till exempel bokför vi register av vissa passagerare som har visat sig bära illegala droger eller som har stört säkerheten.
- Information som du delar. Du kan också välja att dela sådan information med oss, till exempel för att du har begärt specifik medicinsk hjälp, du har sökt godkännande att flyga med ett medicinskt tillstånd eller begär en viss typ av specialmåltid som kan innebära att du har vissa religiösa övertygelser. Genom att tillhandahålla personlig information som är, eller kan anses vara, känslig personlig information, godkänner du att vi kan samla in, använda och dela informationen med tredje part som beskrivs i denna sekretesspolicy. Om du drar tillbaka ditt medgivande, kan det innebära att vi inte kommer kunna erbjuda hela eller delar av de tjänster du har begärt från oss. Observera att under dessa omständigheter kommer du inte kunna avboka eller erhålla återbetalning för eventuella avgifter som du har betalat.

2.3. Kakor och liknande teknologier. När du använder vår webbplats eller våra mobilappar samlar vi in information via kakor och liknande teknologi. För mer information, vänligen läs vår kakpolicy på webbplatsen eller mobilappen du använder.

2.4. Specifika tjänster, appar eller evenemang. För specifika tjänster, program eller evenemang, kan vi samla in andra typer av data och använda sådana uppgifter för olika ändamål än de som beskrivs i denna sekretesspolicy. Vi kommer att informera dig om detta när du registrerar dig för en tjänst eller ett evenemang eller laddar ner en app.

3. Hur vi samlar in din information

KLM kan få dina personuppgifter på ett antal olika sätt, till exempel när du bokar en flygning, registrerar dig för ett av våra lojalitetsprogram, använder en av våra appar, kommunicerar med oss via sociala medier eller när du prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Vi kan också få personuppgifter från våra koncernbolag, partners eller från tjänsteleverantörer.

Till exempel, när du använder en plattform från tredje part för att söka och boka en flygning, kan vi få dina kontaktuppgifter från leverantören. När du köper en tjänst från våra lojalitetspartner, delar de dina intjänade miles med oss. Beroende på dina sociala nätverksinställningar kan vi också få information från din sociala nätverksleverantör (vänligen se ovan).

En del information får vi från offentliga myndigheter.

4. För vilka ändamål vi använder din information

De främsta syftena för att vi använder dina personuppgifter är:

a. För att kunna erbjuda våra tjänster till dig
För att hantera dina reservationer och bokningar och för att uppfylla dina researrangemang och inköp, måste vi behandla det mesta av den information som beskrivs ovan. Till exempel, vi behöver ditt namn, passnummer och övrig identifieringsinformation för att utfärda din biljett. För att informera dig om ändringar för avgångstider behöver vi dina kontaktuppgifter. Och, för att säkerställa att du får den vård som krävs, behöver vi dina specificerade medicinska behov.

b. För att underlätta våra lojalitetsprogram
För att låta dig eller ditt företag dra nytta av rabatter och belöningar inom våra lojalitetsprogram använder vi din medlemsinformation och bokningsinformation.

c. För att erbjuda våra onlinetjänster och mobilappar till dig
- Till exempel använder vi ditt namn och flyguppgifter när du checkar in för din flygning med vår app.
- Några av våra onlinetjänster och appar använder din plats, till exempel för att visa dig närmsta plats av intresse.
- För att underlätta din användning av våra onlinetjänster och appar, kan vi analysera de uppgifter som vi samlar in när du använder våra digitala medier och kombinera de med information som samlas in via kakor och liknande teknik (vänligen se ovan). Till exempel, för att förstå vilken digital kanal (e-post, sociala medier) eller enhet (dator, surfplatta eller mobil) du föredrar, så att vi kan begränsa vår kommunikation till den kanalen eller enheten.

d. För att kommunicera med dig
Vi använder dina kontaktuppgifter för att kommunicera med dig, svara på dina frågor eller hantera dina klagomål.

e. För statistisk forskning
- Allmänt. Vi använder automatiska verktyg för att utföra statistisk forskning om allmänna trender när det gäller användning av våra tjänster, lojalitetsprogram, webbplatser, appar och sociala medier, och beteenden och preferenser från våra kunder och användare.
- Information. För att utföra vår forskning kan vi slå samman och analysera olika typer av data, såsom beskrivits ovan. Vi kommer endast använda aggregerade uppgifter och använder inte namn, e-postadress eller annan direkt identifieringsinformation. Vi kan också komma att kombinera sådana aggregerade data med information vi får från våra koncernbolag eller från offentliga källor (t.ex. Statistik Nederländerna). Utan ditt samtycke kommer vi inte använda känsliga uppgifter för statistiska undersökningar.
- Fördelar. Statistisk forskning hjälper oss att utveckla bättre tjänster och erbjudanden, för att förbättra våra lojalitetsprogram, för att ge mer lyhörd kundsupport och för att kunna förbättra utformningen och innehållet på våra webbplatser och i mobilappar.

f. För direkt marknadsföring
- Allmänt. Vi kan använda dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev, tidskrifter, kampanjer eller annan marknadskommunikation.
- Kategorier för information. För att förstå vad som är relevant för dig, kan vi använda automatiska verktyg för att analysera dina personuppgifter. För detta ändamål kan vi använda och kombinera den information som beskrivs ovan. Vi kan också komma att kombinera sådana aggregerade data med information vi får från våra koncernbolag eller från offentliga källor (t.ex. Statistik Nederländerna). Utan ditt samtycke kommer vi inte använda känsliga uppgifter för statistiska undersökningar.
- Fördelar. Vi använder resultaten av vår analys för att skräddarsy vår marknadskommunikation efter dina specifika intressen och preferenser. Till exempel, om vår analys visar att du kan vara intresserad av vissa typer av resor eller en viss destination, kan vi anpassa vårt nyhetsbrev och hemsidor med erbjudanden och innehåll som vi tror kommer att vara relevant för dig.
- Kanaler. Vi kan använda olika kanaler för marknadskommunikation, såsom e-post, appar, sociala medier och ditt personliga onlinekonto.
- Anpassad målgruppsinriktning. Vi kan delta i Facebooks anpassade målgruppsprogram, som gör det möjligt för oss att visa anpassade annonser för dig när du besöker Facebook. Vi kan dela din e-postadress eller annan identifierare till Facebook för att göra det möjligt för Facebook att avgöra om du har ett Facebook-konto. Vi kan använda liknande program från andra sociala nätverk. Du kan välja bort att delta i vår Facebook-anpassade målgrupp (eller liknande program) genom att skicka ett e-postmeddelande från den e-postadress du väljer bort, till KLMPrivacyOffice@klm.com . För mer information om anpassad målgruppsinriktning, vänligen se webbplatsen för din sociala medier-leverantör.
- Invända eller återkalla. Du kan göra invändningar eller återkalla ditt samtycke för att ta emot marknadskommunikation när som helst genom att följa instruktionerna i den aktuella marknadskommunikationen eller genom att kontakta oss på KLMPrivacyOffice@klm.com .

g. För att säkerställa ordning och säkerhet ombord flyg
- Säkerhet, allmän ordning eller disciplin. KLM för ett register över namnen på de passagerare som har stört säkerheten, den allmänna ordningen och disciplinen, antingen ombord på dess flygplan eller på marken, och i förhållande till vilka KLM har beslutat att de inte kommer att tillåtas passage ombord på KLMs flygplan under en begränsad tid eller enbart under vissa villkor. De här personerna informeras personligen (skriftligen när det är möjligt) om det faktum att deras namn har hamnat i de här registren och hur länge de kommer att omfattas av de här speciella säkerhetsåtgärderna. För mer information om hur du visar denna information eller ändrar den, se par. 8.
- Olagliga droger. Namnen på de passagerare som har stigit av på Amsterdams flygplats Schiphol och som har konstaterats medföra olagliga droger av Royal Netherlands Marechaussee kommer att registreras av den nederländska staten. KLM får namnen på dessa personer från staten i Nederländerna. KLM kan vägra att ingå transportavtal med dessa personer under en period av tre år för direktflyg från Schiphol till Surinam, Aruba, Bonaire, St Martin eller Curaçao och för direktflyg från dessa länder till Schiphol. Du kan begära tillstånd att granska den här informationen eller korrigera den genom att skicka denna begäran skriftligen till Royal Netherlands Marechaussee på P.O. Box 90615, 2509 LP Haag, Nederländerna. Om du bor på Aruba, Nederländska Antillerna, i Surinam eller i Venezuela måste du bifoga en kopia av ditt pass med det här skriftliga begärandet.

h. För att underlätta immigrationsformaliteter, in i en stats territorium eller uppfyllandet av lagstadgade skyldigheter

5. Avslöja eller dela information med tredje part

5.1. Allmänt. Vi kan lämna eller dela dina personuppgifter med tredje part för följande syften:

a. För att underlätta dina bokningar och researrangemang
För att hantera dina reservationer och bokningar och för att uppfylla dina researrangemang och inköp, måste vi dela dina personuppgifter med våra koncernbolag, andra flygbolag, flygplatsoperatörer och andra företag som är inblandade i att underlätta dina researrangemang. För mer information om våra koncernbolag och flygbolag som vi jobbar med, se vår webbplats under ”Om KLM”. När du köper våra tjänster genom en resebyrå eller annan tredje part, delar vi också ut din personliga informationsdata med dessa parter.

b. För supporttjänster vi involverar
Vi använder tredje part för att tillhandahålla våra tjänster, såsom IT-leverantörer, sociala nätverksleverantörer, reklambyråer, kredit- och betalkortsföretag och tjänsteleverantörer för bedrägeribekämpning mot screening. Alla sådana tredje parter kommer krävas att på ett lämpligt sätt skydda dina personuppgifter och endast behandla dem i enlighet med våra instruktioner.

c. För våra lojalitetsprogram och fördelar
Vi erbjuder våra lojalitetsprogram Flying Blue och BlueBiz i samarbete med vårt koncernföretag Air France (se även ovan, ”Vilka vi är”). Vi delar också din information med våra koncernbolag och närstående partner när du använder miles eller krediter för att köpa varor eller tjänster från dessa koncernbolag eller partners. För mer information, vänligen läs under ”Flying Blue” och ”BlueBiz” på vår webbplats.

d. Statistisk forskning och direkt marknadsföring
KLM är del av AIR FRANCE KLM-gruppen (se även ovan, ”Vilka vi är”). Inom vår grupp av företag kan vi utbyta information för statistisk forskning och direkt marknadsföringssyfte (vänligen se ovan).

e. För att låta dig dra nytta av tjänster från våra partners
Kan vi komma att dela din information med våra partners för att låta dig dra nytta av de tjänster dessa partners erbjuder, som vi integrerar eller erbjuder i våra egna tjänster och appar. Till exempel, när du hyr en bil vid resmålet från en av vår partners. Eller när du accepterar att ta emot tips från en tredje parts reseplattform om restauranger eller hotspots på resmålet. Även om vi väljer våra partners med omsorg, har dessa partners sina egna sekretesspolicys som gäller för hur de använder dina personuppgifter.

f. För att underlätta immigrationsformaliteter, in i en stats territorium eller uppfyllandet av lagstadgade skyldigheter

5.2. Tredje parts webbplatser. Våra webbplatser och mobilappar innehåller länkar till tredje parts webbplatser. Om du följer dessa länkar kommer du att lämna våra webbplatser eller mobilappar. Denna sekretesspolicy gäller inte för webbplatser från tredje part. KLM kan inte acceptera ansvar för användning av dina personuppgifter från dessa tredje parter. Din användning av dessa webbplatser sker på egen risk. För mer information om hur dessa tredje parter behandlar dina personuppgifter, kontrollera deras sekretesspolicy (om sådan finns).

6. Säkerhet och lagring

6.1. KLM kommer att vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller otillåten användning.

6.2. Dina personuppgifter kommer att behållas så länge som krävs för de ändamål som beskrivs i denna sekretesspolicy eller i den mån detta är nödvändigt för att uppfylla lagstadgade skyldigheter och för att lösa eventuella tvister.

7. Internationell överföring av din information

7.1. KLM kan överföra dina personuppgifter till andra länder än ditt bosättningsland. Detta sker i samband med tillhandahållande av dina researrangemang eller på grund av att våra koncernbolag, partners eller tjänsteleverantörer har verksamhet i länder över hela världen. Lagstiftningen i dessa länder kanske inte kan ge samma skyddsnivå för dina personuppgifter. Vid behov kommer KLM se till att tillräckliga garantier finns på plats för att uppfylla kraven för internationell överföring av personuppgifter enligt gällande sekretesslagar.

7.2. Vi kan också krävas att lämna ut dina personuppgifter till utländska myndigheter i andra länder än ditt bosättningsland.
Lagar i vissa andra länder kan kräva oss att ge gränskontrollorgan tillgång till bokning och reseinformation. Därför kan all information som vi har om dig och dina researrangemang lämnas ut till tull- och immigrationsmyndigheterna i de länder i din resplan. Dessutom kräver lagar i flera länder att KLM samlar in passinformation och tillhörande information före resa till eller från dessa länder. Vid behov kommer vi att ge denna information till de berörda tull- och immigrationsmyndigheterna. Vi kan också lämna ut dina personuppgifter till statliga myndigheter om tillämplig lag kräver att de utlämnas.

8. Dina rättigheter

Du kan begära att få tillgång till, och få möjligheten att uppdatera och ändra dina personuppgifter. Och du kan utöva andra rättigheter som du har enligt gällande lagar om dataskydd, inklusive exempelvis invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter. Allt du behöver göra är att skicka ditt skriftliga svar, tillsammans med en kopia av din legitimation, till:

KLM Royal Dutch Airlines
Privacy Office - AMSPI
PO Box 7700
1117 ZL Luchthaven Schiphol
Nederländerna

Du kan göra invändningar eller återkalla ditt samtycke för att ta emot marknadskommunikation när som helst genom att följa instruktionerna i den aktuella marknadskommunikationen eller genom att skicka ett e-postmeddelande till KLMPrivacyOffice@klm.com  (se även ovan under ”Direkt marknadsföring”). Du kan också kontakta oss på KLMPrivacyOffice@klm.com  om du har några frågor, anmärkningar eller klagomål i förhållande till denna sekretesspolicy.

9. Notiser

KLM har anmält behandling av personuppgifter till den nederländska dataskyddsmyndigheten (Autoriteit Persoonsgegevens, http://www.dutchdpa.nl ) som är belägen i Haag i Nederländerna. De här rapporterna finns tillgängliga för allmänheten och finns tillgängliga online på https://www.collegebeschermingpersoonsgegevens.nl/asp/ORSearch.asp . (Sök genom att ange ”Koninklijke Luchtvaart Maatschappij” under ”naam” eller genom att ange ”KLM”.).

10. Hur vi ser efter denna policy

Denna sekretesspolicy gäller från 1 december 2016 och ersätter vår tidigare sekretesspolicy. Vi kommer att hålla denna sekretesspolicy under granskning och meddela dig vid eventuella ändringar genom att publicera den reviderade policyn på klm.com, för att träda i kraft så snart den är utsänd.