Ändra eller avboka flyg

Ändrade resplaner? Du kan ändra eller avboka din bokning, beroende på din biljetts villkor. För ännu större frihet att ändra inomeuropeiska KLM-flygningar kan du lägga till Flexibilitet till din Light- eller Standardbiljett när du bokar.
 

Ändra flyg

Du kan ändra resdatum, tider och/eller destination med alla ändringsbara biljettyper – eller om du har köpt Flexibilitet. Ändringsvillkoren för din biljettyp hittar du på Min Resa och i e-postmeddelandet med bokningsbekräftelsen. Se bara till att biljettnumret börjar med "074" (KLM), "057" (Air France) eller med "006" (Delta Air Lines).

Logga in på Min Resa

Ändra flyg online

För att ändra en belöningsbiljett, vänligen kontakta .

Ändra flyg online

1. Logga in på Min Resa. Om du redan har checkat in för ditt flyg, måste du {9}återkalla incheckningen{10} för att kunna ändra flyget. Gå till dina flyguppgifter under Min Resa och klicka på knappen "Ändra flyg".Link - ICI Tab on homepage

2. Sök och välj alternativa flygdatum, tider och till och med destinationer. Eventuella ändringsavgifter och biljettprisskillnadskostnader kommer att specificeras tydligt.

3. Om du har köpt extraval för KLM-flygningar kan du nu boka samma val igen för det nya flyget, och då kommer prisskillnaden att regleras. Om samma extraval inte finns tillgängliga längre för den nya flygresan och/eller om du köper andra val, kan du begära en återbetalning för extravalen på KLM-flygningar. I vissa fall får du en kupong med det återstående värdet.

4. Bekräfta din flygändring. Eventuella ytterligare flygningar och kostnader för extraval kan du betala med önskad betalningsmetod. Eventuellt överskott kommer att regleras och/eller återbetalas i form av kuponger.

Det var allt! Vi kommer omedelbart att skicka en e-postbekräftelse med dina nya reseuppgifter. Och självklart kan du se uppgifterna på {17}Min Resa{18} när du vill, även i mobilen och i KLM-appen. Din nya biljett och eventuella kuponger kommer att skickas i separata e-postmeddelanden.Link - to My Trip

Ändra flyg via telefon eller sociala medier

Vi kan även ordna din flygändring åt dig. Vi är tillgängliga dygnet runt via sociala medier, eller så kan du slå oss en signal.

Om du vill att vi ordnar din flygändring åt dig tar vi ut en administrationsavgift. Denna avgift debiteras inte om du har en fullt flexibel biljettyp eller om du har köpt Flexibilitet att ändra ditt flyg.

 

Köp Flexibilitet att ändra flyg

Kommer du resa inom Europa på en ändringsbar Light- eller Standardbiljett? Lägg till Flexibilitet när du bokar på KLM.com, så har du friheten att ändra dina planer upp till 3 gånger – utan ändringsavgift!

Flexibilitet ger dig möjlighet att:

  • Ändra ett eller alla flyg i din bokning upp till 3 gånger
  • Ändra resdatum, tid och/eller destination (inom Europa)
  • Ändra upp till 48 timmar före avresan för det flyg som du vill ändra

Ingen ändringsavgift, ingen administrationsavgift! Och inga biljettskillnadskostnader när du ändrar till samma biljettyp. Om du byter till en dyrare biljettyp måste du betala biljettprisskillnaden. Om du ändrar till en billigare biljettyp kommer biljettprisskillnaden inte att återbetalas. Omräknade skatter kan eventuellt göra det nya biljettpriset lite dyrare.


Att köpa Flexibilitet är endast möjligt när du bokar på KLM.com, och för flygningar inom Europa som avreser om tidigast 10 dagar


Läs villkoren och bestämmelserna för Flexibilitet 

 

Avboka flyg

I e-postmeddelandet med din bokningsbekräftelse hittar du villkoren för att avboka din biljett.

För att avboka flyg som är bokade direkt med KLM, behöver du bara begära en återbetalning online. Observera att alla flyg i din bokning kommer att annulleras.

För att avboka biljetter som är bokade via en resebyrå, kontaktar du byrån.

Läs mer om att begära en återbetalning

 

Namnkorrigering i din bokning

Om namnet i din bokning inte överensstämmer med hur det visas på ditt pass, kan du begära en korrigering. Detta kan göras genom att kontakta oss via eller genom att ringa .
Tyvärr är det inte möjligt att byta ut ditt namn mot någon annans – din biljett förblir i ditt namn.

Se till att korrigera det i tid

  • Om din resa inkluderar flygningar som utförs av KLM, Air France, Delta Air Lines och Kenya Airways, bokade med ett KL-, AF-, DL- eller KQ-flygnummer, kan du korrigera ditt namn upp till 30 timmar före avgång, kostnadsfritt.
  • Om din resa inkluderar flygningar som utförs av ett av våra partnerflygbolag måste du begära en namnkorrigering åtminstone 72 timmar före avgång, kostnadsfritt. Vänligen observera att det är föremål för godkännande från det berörda partnerflygbolaget.
  • Om du har bokat en belöningsbiljett, vänligen kontakta
  • Om du har bokat via en resebyrå, vänligen kontakta dem i god tid före din avgång.

Inget behov av att begära en korrigering

  • Om du har flera förnamn. Det är okej om du endast angav det första namnet när du bokade.
  • Om din biljett visar dina namn utan mellanslag är det så det visas i våra system.
  • Om endast ditt flicknamn visas, så länge som det är efternamnet som visas på ditt pass.