Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

Ändra eller avboka flyg

Ändrade resplaner? Du kan avboka eller ändra din bokning, beroende på biljettvillkoren för din biljett.

Ändra flyg

Du kan ändra resdatum, tider och/eller destination med alla ändringsbara biljettyper – eller om du har köpt Flexibilitet. Ändringsvillkoren för din biljettyp hittar du på Min Resa och i e-postmeddelandet med bokningsbekräftelsen. Se bara till att biljettnumret börjar med "074" (KLM), "057" (AIR FRANCE) eller med "006" (DELTA).

Biljetter för spädbarn, biljetter för ensamresande barn och biljetter som du har begärt en specialtjänst för (t.ex. (medicinsk) assistans, för att ta med ett djur eller sportutrustning) kan endast ändras genom att kontakta oss.

För att ändra en Award-biljett kontaktar du Flying Blues servicekontor. Om du bokade via en resebyrå kontaktar du dem för att ändra ditt flyg.

Ändra online

     1. Logga in på Min Resa. Om du redan har checkat in på ditt flyg, måste du återkalla incheckningen för att kunna ändra flyget. Gå till dina flyguppgifter under Min Resa och klicka på knappen "Ändra flyg".

     2. Sök och välj alternativa flygdatum, tider och till och med destinationer. Eventuella ändringsavgifter och biljettskillnadskostnader kommer att specificeras tydligt.

     3. Om du har köpt extraval för KLM-flygningar kan du nu boka samma val för det nya flyget igen: skillnaden kommer att regleras. Om du inte vill boka dina extraval igen för det nya flyget, om de inte finns tillgängliga längre för det nya flyget och/eller om du köper andra val kan du begära en återbetalning för extravalen på KLM-flygningar.

     4. Bekräfta din flygändring. Eventuella ytterligare flygningar – och kostnader för extraval kan du betala med önskad betalningsmetod. Eventuellt överskott kommer att regleras och/eller återbetalas i form av kuponger.

Det var allt! Vi kommer omedelbart att skicka en e-postbekräftelse med dina nya reseuppgifter. Och självklart kan du se uppgifterna på Min Resa när du vill, även i mobilen och i KLM-apparna. Din nya biljett och eventuella kuponger kommer att skickas i separata e-postmeddelanden.

Logga in på Min Resa

Ändra flyg online


Ändra via telefon eller sociala medier
Vi kan även ordna din flygändring åt dig. Vi svarar dygnet runt via sociala medier eller så kan du slå oss en signal.

Om du vill att vi ordnar din flygändring åt dig tar vi ut en administrationsavgift. Denna avgift debiteras inte om du har en fullt flexibel biljettyp eller om du har köpt Flexibilitet att ändra ditt flyg.

Kontakta oss för att ändra ditt flyg

Köp flexibilitet att ändra ditt flyg - kostnadsfritt

Lägg till Flexibilitet när du bokar europeiska flygningar på KLM.com, och njut av friheten att kunna ändra dina planer upp till 3 gånger – ingen ändringsavgift!

För bara 14 EUR per person, ger Flexibilitet dig friheten att:

 • Ändra ett eller alla flyg i din bokning upp till 3 gånger
 • Ändra resdatum, tider och/eller destination (inom Europa)
 • Ändra upp till 48 timmar före avresan för det flyg som du vill ändra
 • Ingen ändringsavgift, ingen administrationsavgift
 • Inga biljettprisskillnader när du ändrar till samma biljettyp. Om du ändrar till en dyrare biljettyp måste du betala biljettprisskillnaden. Om du ändrar till en billigare biljettyp kommer biljettprisskillnaden inte att återbetalas.
 • Omräknade skatter kan eventuellt göra det nya biljettpriset lite dyrare.

Det går endast att köpa Flexibilitet när du bokar på KLM.com, och endast för europeiska flyg som avreser om tidigast 10 dagar.

Köpt Flexibilitet?

Du kan ändra flyg själv på Min Resa. Du kan även kontakta oss för att ordna din flygändring – men då tar vi ut en administrationsavgift.

Läs villkoren och bestämmelserna för Flexibilitet

Avboka flyg

I e-postmeddelandet med din bokningsbekräftelse hittar du villkoren för att avboka din biljett.

För att avboka flyg som är bokade direkt med KLM, behöver du bara begära en återbetalning online. Observera att alla flyg i din bokning kommer att annulleras. Vi debiterar alltid en administrationsavgift för att avboka din bokning.

För att avboka biljetter som är bokade via en resebyrå, kontaktar du byrån.

Läs mer om att begära en återbetalning

Ändra namn

Om ditt namn i din bokning är felstavat kontaktar du KLMs servicekontor så fort som möjligt. Du kan behöva betala en avgift om det fortfarande går att ändra ditt namn.

Du behöver inte ändra ditt namn:

 • Om du har flera förnamn. Det är okej om du endast angav det första namnet när du bokade.
 • Om dina namn står i en annan ordning på biljetten, utan mellanslag och/eller med ‘HR.’, ‘FRU’ eller ‘FRK.’ mellan namnen – det är så namn visas i våra system.
 • Om endast ditt flicknamn står med.


Om du har bokat en Award-biljett kontaktar du Flying Blues servicekontor.

Om en del av din resa kommer att ske med en av KLMs flygbolagspartner ska du kontakta det flygbolaget så fort som möjligt. Om du bokade via en resebyrå kontaktar du dem.

Book a flight

Vanliga frågor

Kontakta KLM

Testa vår tjänst
via Facebook
eller Twitter

24/7
Tillbaka till början
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com