Betalningsmetoder

Vi erbjuder olika betalningsmetoder när du köper din flygning och dina extraval, beroende på land och tidpunkt för bokningen. Oavsett vilket sätt du väljer kan du vara försäkrad om att din betalning alltid sker på ett säkert sätt.
 

Betalningsmetoder per land

Vi erbjuder olika betalningsmetoder per land när du bokar en biljett eller köper extra tjänster på KLM.com. I vissa länder tas en avgift ut beroende på den valda betalningsmetoden.

Visa översikten för betalningsmetoder per land 

 

Kreditkort

Du kan betala med kreditkort när du bokar en biljett på KLM.com. Vi godkänner MasterCard, Visa och American Express. Beroende på i vilket land bokningen görs kan du eventuellt även betala med ett Diners Club-, Discover-, JCB- (Japan Credit Bureau) eller UATP-/Airplus-kort.

När du har valt din flygning väljer du ”kreditkort” som ditt betalningsalternativ. Ange sedan vilket företag som har utfärdat kreditkortet. Ange all nödvändig information och bekräfta bokningen. När din betalning är godkänd kommer du att få din e-biljett via e-post.

 

Säkra betalningar med kredit- och betalkort

Extra säker betalning med ditt kredit- eller betalkort

Vissa banker erbjuder innehavarna av Visa, Mastercard eller American Express ytterligare en säkerhetsfunktion i form av en PIN-kod eller ett (engångs)lösenord. Denna åtgärd informerar både banken och oss om att du är den rättmätige ägaren eller användaren av kortet. Om kortet har säkerhetsfunktionen “Visa Secure”, “Mastercard Identity Check” eller “American Express SafeKey” kommer du att bli ombedd att ange din PIN-kod eller ditt lösenord. Betalningen godkänns endast om korrekt kod eller lösenord anges. För mer information rekommenderar vi att du kontaktar din bank.


Läs mer om Mastercard Identity Check 
Läs mer om Verified by Visa Secure 
Läs mer om American Express SafeKey 

Reserverat belopp på ditt kredit- eller betalkort

När du använder ett kredit- eller betalkort för en bokning på KLM.com kommer du inom några dagar se att ditt bankkonto är debiterat med beloppet för ditt köp. Din bank reserverar detta belopp fram till den dagen då KLM slutför din betalning. Därefter kommer ditt konto att debiteras officiellt. Detta kan ta upp till 30 dagar. Under den här tiden kan det hända att det reserverade beloppet är låst: det kan inte användas till andra köp.

Vid köp av flera biljetter i en transaktion reserverar vissa banker felaktigt det dubbla beloppet: en gång för det totala beloppet och en gång per individuell biljett. Det medför att det belopp som du har tillgängligt för andra inköp minskar. Vi ber om ursäkt för besväret, men det här förfarandet ligger utom KLMs kontroll. Om du vill kan du kontakta din bank och begära att det reserverade beloppet släpps.
 

Internetbank

Med hjälp av metoden Internetbank, även kallad ’RTOB’ (Real Time Online Banking), kan du handla enkelt och säkert online. Betalningstjänsterna inkluderar iDEAL, FPX, CUP Online, Nordea, eNets, POLi och Sofort. Betalning via RTOB medför ingen kostnad på KLM.com. Du kan använda den här betalningsmetoden fram till två timmar före avgång.


När du har valt ditt flyg väljer du en betalningsmetod för Internetbank som är tillgänglig för ditt land under betalningsmetoder. Välj bank och ange all nödvändig information. När betalningen har bekräftats kommer beloppet att dras från ditt konto. När banken informerar oss om att betalningen är genomförd skickar vi e-biljetten till dig med e-post. Det här förfarandet brukar ta mindre än 1 timma i de flesta länder.


När du använder metoden Internetbank betalar du via vår partner Ingenico ePayments eller Adyen. Mer information om Ingenico ePayments eller Adyen hittar du i slutet av den här sidan.

 

E-Wallet

Med en E-Wallet kan du kombinera olika betalningsalternativ, t.ex. ditt kreditkort och bankkonto - och betala via 1 digital plånbok.

  • PayPal: accepteras på KLM.com i runt 40 länder (inte möjligt med American Express-kort)
  • WeChat Pay: endast Kina
  • Alipay: Kina och Hongkong (endast lokala kredit- och betalkort)

Se till att du kan betala hela beloppet med din E-Wallet – vissa E-Wallets har en gräns för hur mycket du kan betala vid ett tillfälle. Så fort din E-Wallet-leverantör informerar oss om att betalningen har genomförts, kommer vi att skicka din biljett till dig via e-post – det sker normalt inom 1 timme.

 

Banköverföring

I de flesta fall kan du betala via banköverföring om bokningen görs senast 14 dagar före avgång. Om du väljer att betala via banköverföring blir du ombedd att ange viss information. Självklart behandlas all information konfidentiellt av oss. När reservationen är komplett kommer du att få en referenskod för betalningen. Referenskoden innehåller 12 siffror och används för att lokalisera rätt bokning för den överförda betalningen. Det är därför mycket viktigt att du anger den här koden korrekt när du gör överföringen.

När du har fått referenskoden för betalningen kan du överföra pengarna från ditt bankkonto. Det kan göras med hjälp av Internetbank, ett överföringsformulär eller en kontanttransaktion på din bank. Betalningen måste göras inom 48 timmar efter att bokningen har gjorts.  

Din bank tar eventuellt ut en överföringsavgift för det här alternativet. För internationella överföringar blir du alltid debiterad en avgift för ’gränsöverskridande överföring’ utöver biljettpriset. Din bank kan ge dig mer information om detta. Om vi inte får hela beloppet för din biljett kan utfärdandet av din biljett försenas. När vi har fått hela beloppet skickas en e-biljett till dig via e-post. Det kan ta upp till 5 arbetsdagar efter att betalningen har gjorts innan du får din e-biljett.

Vid banköverföringar betalar du oftast via vår partner Ingenico ePayments, men i vissa länder betalar du direkt till oss. Om du bokar i Aruba, Bonaire, Kina, Curacao, Ecuador, Ghana, Indonesien, Iran, Kenya, Korea, Oman, Peru, Filippinerna, Rwanda, Saudiarabien, Saint Martin, Surinam, Tanzania, Thailand, Uganda och Zambia måste du överföra pengarna direkt till oss. Din betalning är säker i alla lägen. Läs mer om Ingenico ePayments i slutet av den här sidan.

Det är inte möjligt att betala för en försäkring via en banköverföring.

 

Betalning kontant eller med kort och PIN-kod

Du kan betala kontant eller använda ett bankkort med PIN-kod efter att du har gjort din bokning online. Du betalar och hämtar då ut din biljett på ett KLM-biljettkontor. Betalningar med kort och PIN-kod godkänns endast på våra kontor i Nederländerna.

Det kostar vanligtvis inget att betala kontant eller med PIN-kod.

För att kunna betala på biljettkontoret måste du ha med dig den bokningsbekräftelse eller bokningskod som du har fått via e-post. Obs: Alla biljettkontor godkänner inte kontant betalning.

 

Om Ingenico ePayments och Adyen

Ingenico ePayments och Adyen är organisationer som administrerar onlinebetalningar och betalningsinformation för vår räkning. Det innefattar betalningar via Internetbank i realtid, e-plånböcker och banköverföringar. Om du betalar via Ingenico ePayments eller Adyen kommer vi att utfärda din biljett och skicka den till dig med e-post när vi har fått en bekräftelse om att en fullständig betalning har gjorts. Din betalningsinformation kommer att skickas på ett säkert sätt till Ingenico ePayments eller Adyen och kommer endast att användas för att genomföra transaktionen. Den här informationen kommer aldrig att avslöjas eller vidarebefordras till någon tredje part och inte heller användas för kommersiella ändamål.

Vi använder de världsomspännande företagen Ingenico ePayments och Adyens onlinetjänster för att säkerställa att din betalning genomförs på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt.