Betalningsmetoder

Du kan välja mellan olika betalningsmetoder när du ska reservera ett flyg, beroende på i vilket land och vid vilken tidpunkt bokningen äger rum. Men oavsett vilken metod du väljer kan du vara försäkrad om att din betalning alltid sker på ett säkert sätt.

Betalningsmetoder per land

Vi erbjuder olika betalningsmetoder för bokning i olika länder när du bokar en biljett på KLM.com.

Visa översikten för betalningsmetoder per land

Kreditkort

Du kan betala med kreditkort när du bokar en biljett på KLM.com. Vi godkänner MasterCard, VISA och American Express. Beroende på i vilket land bokningen görs kan du eventuellt även betala med ett Diners Club-, JCB- (Japan Credit Bureau) eller UATP-/Airplus-kort. I vissa länder tas en serviceavgift ut när du betalar med kreditkort.

När du har valt ditt flyg väljer du ’kreditkort’ under betalningsalternativ. Ange sedan vilket företag som har utfärdat kreditkortet. Ange all nödvändig information och bekräfta bokningen. När din betalning har godkänts skickas en e-biljett till dig via e-post.

Flying Blue – American Express-kort

Samla Miles när du gör dina dagliga inköp och få extra Miles när du betalar för en AIR FRANCE- eller KLM-biljett med ditt kort. Välj mellan Silver-, Gold- och Platinum-kortet, vart och ett har olika förmåner, och samla Miles snabbare – oavsett vilken Flying Blue-medlemsnivå du har. Om du väljer Flying Blue – American Express Gold- eller Platinum-kortet samlar du även XP (erfarenhetspoäng) på dina AIR FRANCE- och KLM-transaktioner.

  • Varje år får du extra XP som gör att du snabbt kan nå nästa Flying Blue-nivå eller behålla din nuvarande nivå.
  • Dela och flyg låter dig dela dina Miles med andra kortinnehavare.
  • Varje gång du använder ditt kort förlängs automatiskt ditt Miles-saldos giltighet.

Läs mer om {1}Flying Blue – American Express-kortet{2}Link - Flying Blue – American Express

Säkra betalningar med kredit- och betalkort

Din betalningsinformation kommer att kodas och skickas via en säker anslutning. Du kommer åt säkerhetsinformationen genom att högerklicka på betalningssidan och sedan välja ’Egenskaper’. Ett fönster öppnas med all information om anslutningen. I fältet ’Anslutning’ kan du läsa att en SSL-anslutning används. Din kreditkortsinformation, till exempel nummer och förfallodatum, kommer inte att sparas.

Betala extra säkert med ditt kredit- eller betalkort

Vissa banker erbjuder innehavarna av Visa, MasterCard eller American Express ytterligare en säkerhetsfunktion i form av en PIN-kod eller ett lösenord. Den informerar både banken och oss om att du är den rättmätige ägaren eller användaren av kortet. Om kortet har säkerhetsfunktionen ’Verified by Visa’, ’MasterCard SecureCode’ eller ’American Express SafeKey’ kommer du att bli ombedd att ange din PIN-kod eller ditt lösenord. Betalningen godkänns endast om korrekt kod eller lösenord anges.

Om din bank erbjuder den här extra säkerhetsfunktionen men ditt kort inte omfattas av den ännu, kanske din bank frågar dig under betalningsproceduren om du vill lägga till den. Det här förfarandet kallas ’Activation During Shopping’ (aktivering vid köp) och vi har inget inflytande över det förfarandet. Användning av Verified by Visa, MasterCard SecureCode eller American Express SafeKey sker via en direktlänk till din bank. KLM har ingen åtkomst till eller kontroll över den här informationen. När du har beställt den här tjänsten kan du slutföra din bokning.

Om du vill veta mer om Verified by Visa, MasterCard SecureCode eller American Express SafeKey rekommenderar vi att du kontaktar din bank.

Läs mer om MasterCard SecureCode 

Läs mer om Verified by Visa 

Läs mer om American Express SafeKey

Reserverat belopp på ditt kreditkort eller betalkort

Om du använder ett kredit- eller betalkort för en bokning på KLM.com kan det hända att du inom några dagar ser att ditt bankkonto är debiterat med beloppet för ditt köp. Din bank reserverar endast beloppet fram till den dagen då KLM slutför din betalning. Därefter kommer ditt konto debiteras på riktigt. Detta kan ta upp till 30 dagar. Under den här tiden kan det hända att det reserverade beloppet är låst: det inte kan användas till andra köp.

Vid köp av flera biljetter i en transaktion, reserverar vissa banker felaktigt det dubbla beloppet: en gång för det totala beloppet och en gång per individuell biljett. Det medför att det belopp som du har tillgängligt för andra inköp minskar. Vi ber om ursäkt för besväret, men det här förfarandet ligger utom KLMs kontroll. Om du vill kan du kontakta din bank och begära att det reserverade beloppet släpps.

Internetbank

Med hjälp av metoden Internetbank, även kallad ’RTOB’ (Real Time Online Banking), kan du handla enkelt och säkert online. Betalningstjänsterna inkluderar iDeal, CUP Online, eNets och Direct E-banking. Betalning via RTOB medför ingen kostnad på KLM.com. Du kan använda den här betalningsmetoden fram till två timmar före avgång.

När du har valt ditt flyg väljer du en betalningsmetod för Internetbank som är tillgänglig för ditt land under betalningsmetoder. Välj bank och ange all nödvändig information. När betalningen har bekräftats kommer beloppet att dras från ditt konto. När banken informerar oss om att betalningen är genomförd skickar vi e-biljetten till dig med e-post. Det här förfarandet brukar ta mindre än 1 timma i de flesta länder.

När du använder metoden Internetbank betalar du via vår partner Ingenico ePayments eller WorldPay. Mer information om Ingenico ePayments hittar du i slutet av den här sidan.

E-Wallet

Med en E-Wallet kan du kombinera olika betalningsalternativ, t.ex. ditt kreditkort och bankkonto - och betala via 1 digital plånbok.

  • PayPal: accepteras på KLM.com i runt 40 länder (inte möjligt med American Express-kort)
  • Alipay: Kina och Hongkong (endast lokala kredit- och betalkort)

Se till att du kan betala hela beloppet med din E-Wallet – vissa E-Wallets har en gräns för hur mycket du kan betala vid ett tillfälle. Så fort din E-Wallet-leverantör informerar oss om att betalningen har genomförts, kommer vi att skicka din biljett till dig via e-post – det sker normalt inom 1 timme.

Banköverföring

I de flesta fall kan du betala via banköverföring om bokningen görs senast 14 dagar före avgång.  

Om du väljer att betala via banköverföring blir du ombedd att ange viss information. Självklart behandlas all information konfidentiellt av oss. När reservationen är komplett kommer du att få en referenskod för betalningen.  

Referenskoden innehåller 12 siffror och används för att lokalisera rätt bokning för den överförda betalningen. Det är därför mycket viktigt att du anger den här koden korrekt när du gör överföringen.  

När du har fått referenskoden för betalningen kan du överföra pengarna från ditt bankkonto. Det kan göras med hjälp av Internetbank, ett överföringsformulär eller en kontanttransaktion på din bank. Betalningen måste göras inom 48 timmar efter att bokningen har gjorts.  

Din bank tar eventuellt ut en överföringsavgift för det här alternativet. För internationella överföringar blir du alltid debiterad en avgift för ’gränsöverskridande överföring’ utöver biljettpriset. Din bank kan ge dig mer information om detta. Om vi inte får hela beloppet för din biljett kan utfärdandet av din biljett försenas.  

När vi har fått hela beloppet skickas en e-biljett till dig via e-post. Det kan ta upp till 5 arbetsdagar efter att betalningen har gjorts innan du får din e-biljett.

Vid banköverföringar betalar du oftast via vår partner Ingenico ePayments, men i vissa länder betalar du direkt till oss. Om du bokar i Nederländska Antillerna, Aruba, Ecuador, Ghana, Iran, Nigeria, Oman, Peru, Saudiarabien, Surinam, Thailand eller Sydkorea måste du överföra pengarna direkt till oss. Din betalning är säker i alla lägen.

Läs mer om Ingenico ePayments i slutet av den här sidan.

Betalning kontant eller med kort och PIN-kod

Du kan betala kontant eller använda ett bankkort med PIN-kod efter att du har gjort din bokning online. Du betalar och hämtar då ut din biljett på ett KLM-biljettkontor. Betalningar med kort och PIN-kod godkänns endast på våra kontor i Nederländerna, Nederländska Antillerna och Surinam.

Det kostar vanligtvis inget att betala kontant eller med PIN-kod.

För att kunna betala på biljettkontoret måste du ha med dig den bokningsbekräftelse eller bokningskod som du har fått via e-post. Obs: Alla biljettkontor godkänner inte kontant betalning.

Om Ingenico ePayments och WorldPay

Ingenico ePayments är en organisation som administrerar onlinebetalningar och betalningsinformation för vår räkning. Det innefattar betalningar via internetbank i realtid, banköverföringar och direktbetalningar med betalkort.

Om du betalar via Ingenico ePayments kommer vi att utfärda din biljett och skicka den till dig med e-post när vi har fått en bekräftelse om att en fullständig betalning har gjorts.  

Din betalningsinformation kommer att skickas på ett säkert sätt till Ingenico ePayments och kommer endast att användas för att genomföra transaktionen. Den här informationen kommer aldrig att avslöjas eller vidarebefordras till någon tredje part och inte heller användas för kommersiella ändamål.

Vi använder det världsomspännande företaget Ingenico ePayments onlinetjänster för att säkerställa att din betalning genomförs på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt.

Utöver Ingenico ePayments använder vi även flera betalningstjänster från WorldPay.