Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

Använda din KLM-kupong

Fick du en KLM-kupong (en ‘EMD’-, ‘TCV’- eller ‘TDC’-kupong)? Vissa kuponger kan du använda som kredit vid din nästa flygbokning och/eller för att köpa extraval. Vissa kuponger kan bytas in mot kontanter.

KLM-kuponger: EMD, TCV och TDC

Om du har begärt kompensation på KLM.com, eller om din resa inte gick som planerat kan du få kompensation i form av en KLM-kupong. Det finns 3 olika typer:

 • En EMD-kupong är en elektronisk kupong som du får via e-post. Om det står ‘återbetalningsbar’ på din EMD-kupong, kan den bytas in mot kontanter. Om det står ‘inte återbetalningsbar’, kan du använda den på KLM.com som kredit för en flygbokning eller till att köpa extraval.
 • Ett reserabattbevis (TDC) eller en transporttillgodokupong (TCV). Dessa är papperskuponger som kan användas som kredit för en flygbokning.
 

Använda din EMD-kupong

Du kan byta in din ‘EMD’-kupong på KLM.com:

 • Mot kontanter på ditt bankkonto – om det står ‘återbetalningsbar’ (refundable) på din EMD-kupong. Byt in din EMD-kupong mot kontanter.
 • När du bokar en KLM-, Delta Air Lines- eller AIR FRANCE-flygning, eller för att köpa extraval för KLM-flygningar (såsom en extra bekväm plats) – om det står ‘inte återbetalningsbar’ (non-refundable) på din EMD-kupong. För eventuell återstående kredit får du en ny EMD-kupong.
  • Använd din EMD-kupong till att boka ett flyg på KLM.com
  • Om du redan har en bokning: använd din EMD-kupong till att köpa extraval för KLM-flygningar via Min Resa
  • Om priset för biljetten eller extravalet och krediten är i olika valutor, kontaktar du KLMs servicekontor

 

Läs villkoren och bestämmelserna för EMD-kuponger

 

Använda din TDC- eller TCV-kupong

Reserabattbevis (TDC) och transporttillgodokuponger (TCV) kan användas som kredit när du bokar flyg med KLM-, AIR FRANCE- eller Delta Air Lines-flygnummer.

Så här använder du din TDC- eller TCV-kupong
Ring oss på telefon för att boka ditt flyg minst 10 arbetsdagar före avgång, och skicka originalkupongerna via post till KLM inom 24 timmar efter bokningen. Om du hellre föredrar, eller om du vill boka senare än 10 arbetsdagar före avgång, eller om en av dina flygresor sker med AIR FRANCE, kan du ta med dig originalkupongerna till ett KLM-biljettkontor.

För att lösa in din TDC- eller TCV-kupong kontaktar du:


Om beloppet som ska betalas är högre än krediten på din TDC- eller TCV-kupong, måste du betala det återstående beloppet. Om beloppet som ska betalas är lägre än krediten på din TDC- eller TCV-kupong, får du en så kallad ‘EMD’-kupong med den återstående krediten.

TDC-kuponger är giltiga i två år efter utfärdandedatumet och TCV-kuponger är giltiga i ett år. De kan inte bytas in mot kontanter. Det går inte att lösa in din TDC- eller TCV-kupong på en KLM-resebyrå eller på KLM.com.

Läs villkoren och bestämmelserna för TDC- och TCV-kuponger

 
Tillbaka till början
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com