Mellanlandning till ett nytt flyg

På Amsterdam Airport Schiphol är det mycket enkelt att mellanlanda till KLM-flyg och andra SkyTeam-flyg. När du mellanlandar kan du se dina flyguppgifter och skriva ut ditt boardingkort i en självbetjäningsautomat.
 

"Smidig transfer"-film

Visa filmen om transfer på Amsterdam Airport Schiphol (endast tillgänglig på engelska).

 

Mellanlandning på Amsterdam Airport Schiphol

När du checkar in för den första flygningen av din resa kommer du att få följande dokument:

  • Ett boardingkort för din första flygning
  • Ett boardingkort för din anslutande flygning
  • En mapp innehållande information om mellanlandning på Amsterdam-Schiphols flygplats

 

Normal mellanlandningstid på Amsterdam-Schiphols flygplats för en flygning inom Europa är 40 minuter och 50 minuter för en interkontinental flygning.

Om du reser till/från Schengenländer och icke Schengenländer bör du räkna med att behöva gå igenom ytterligare säkerhets- och passkontroller. Detta kan leda till att tidsåtgången för mellanlandningsproceduren ökar betydligt.

Om du inte hinner med din anslutande flygning på grund av tidsbrist kommer du att bokas om till en annan flygning automatiskt. Ditt bagage får då nya etiketter och du behöver inte hämta det eller checka in för den nya flygningen. Dina nya flyguppgifter kan hämtas och du kan skriva ut ditt nya boardingkort i en automat.

Om du har lite tid över på Schiphol finns det mycket att sysselsätta sig med. Kolla in kartan över Schiphol. Du kan shoppa i köpcentret See Buy Fly eller besöka Rijksmuseum Amsterdam Airport Schiphol, där tio verk skapade av holländska mästare från den holländska guldåldern ställs ut permanent.

Läs mer om
Läs mer om Amsterdam-Schiphols flygplats


Flygningar från Asien: ankomst eller mellanlandning i Amsterdam

Vid din ankomst i Amsterdam tas du emot av våra assistenter som talar koreanska, kinesiska och japanska, och de hjälper dig gärna med eventuella frågor. Om du ska mellanlanda till en annan flygning kan du använda våra självbetjäningsautomater. Dessa finns tillgängliga över hela Amsterdam-Schiphols flygplats och de går att använda på både koreanska, kinesiska och japanska.

Läs mer om

 

Automater

När du mellanlandar på Amsterdam-Schiphols flygplats kan du se dina flyguppgifter i en automat. Det finns ungefär 100 automater tillgängliga på hela flygplatsen, inklusive vid ingången till varje landningsbrygga. För att använda en automat behöver du bara skanna ditt pass, boardingkort eller flygbonuskort.

Sedan får du en automatisk uppdatering av din flygning, inklusive avgångsgate, ombordstigningstid och avgångstid. Om du vill kan du även ändra din plats för din nästa flygning eller beställa en extra bekväm plats ombord.

Om du mot all förmodan skulle missa din flygning kan du se den alternativa flygningen som du har bokats om till i självbetjäningsautomaten. Du kan även skriva ut ditt nya boardingkort. Om du har rätt till några kuponger för en dryck eller en måltid, kommer automaten att erbjuda dig kupongen automatiskt. 

Läs mer om

 

Mellanlandning på Paris-Charles de Gaulle och London Heathrow

Paris-Charles de Gaulle
Flygplatsen Paris-Charles de Gaulle (CDG) är en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Denna flygplats kallas även Paris Roissy och ligger 25 kilometer norr om Paris.  

Paris-Charles de Gaulle har 3 terminaler:

  • Terminal 1 (CDG1) för avgångar och ankomster för internationella flygningar, förutom Air France
  • Terminal 2 (CDG2) för avgångar och ankomster för alla Air France-flygningar och europeiska flygningar av övriga flygbolag
  • Terminal 3 (CDG3 eller T3) för avgångar och ankomster för charterflyg


Alla terminaler är anknutna till varandra genom en kostnadsfri skyttelbuss. Om du flyger med KLM eller Air France, kommer du att ankomma till och avgå från terminal 2.

Läs mer om Paris-Charles de Gaulle flygplats

London Heathrow
London Heathrow (LHR) är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen och är även känd som BAA Heathrow flygplats. Denna flygplats har 5 terminaler.

Om du flyger med KLM kommer du att ankomma till och avgå från terminal 4. Incheckningen ligger på första våningen i terminal 4. Ankomsthallen ligger på bottenplanet i terminal 4.

Läs mer om London-Heathrow flygplats

 

Mellanlandning på övriga flygplatser

För information om mellanlandning på övriga stora flygplatser kan du klicka på följande länkar:

Detroit Metropolitan Airport
Memphis International Airport
Minneapolis-St. Pauls internationella flygplats

Vår Reseguide innehåller information om flygplatser på många olika destinationer i hela världen.

Gå till Reseguiden
Mellanlandning på övriga SkyTeam-flygplatser 

 

SkyPriority

Om du reser i KLMs Business Class, eller om du är Flying Blue- (eller SkyTeam-) Elite Plus-medlem, kommer vi att ge dig förhandstur vid våra transferdiskar.

Titta bara efter den röda SkyPriority-skylten för en supersmidig resa på allt fler flygplatser världen över.

På Amsterdams flygplats Schiphol hjälper vi dig även gärna med dina frågor och önskemål som rör din transfer i KLMs Crown-lounge.

Läs mer om SkyPriority