Mellanlandning till ett nytt flyg

På Amsterdam Airport Schiphol är det mycket enkelt att mellanlanda till KLM-flyg och andra SkyTeam-flyg. När du mellanlandar kan du se dina flyguppgifter och skriva ut ditt boardingkort i en självbetjäningsautomat.

"Smidig transfer"-film

Visa filmen om transfer på Amsterdam Airport Schiphol (endast tillgänglig på engelska).

Mellanlandning på Amsterdam Airport Schiphol

När du checkar in till det första flyget i din resa kommer du att få följande dokument:

  • Ett boardingkort till ditt första flyg
  • Ett boardingkort till ditt anslutande flyg
  • En folder med information om mellanlandning på Amsterdam Airport Schiphol

 

Normal mellanlandningstid på Amsterdam Airport Schiphol är 40 minuter för flyg inom Europa och 50 minuter för interkontinentala flyg.

Om du reser till/från Schengen och länder utanför Schengen bör du räkna med att behöva gå igenom ytterligare säkerhets- och tullkontroller. Detta kan leda till att tidsåtgången för mellanlandningsproceduren ökar betydligt.

Om du inte hinner till ditt anslutande flyg på grund av tidsbrist kommer du att bokas om till ett annat flyg automatiskt. Ditt bagage får då nya etiketter och du behöver inte hämta eller checka in det till nästa flyg. Dina nya flyguppgifter kan hämtas och du kan skriva ut ditt nya boardingkort i en automat.

Om du har lite tid över på Schiphol finns det mycket att sysselsätta sig med. Kolla in kartan över Schiphol. Du kan handla i shoppingcentret See Buy Fly eller pröva din lycka på flygplatsens kasino! Du kan också besöka Rijksmuseum Amsterdam Airport Schiphol, där tio verk skapade av holländska mästare från den holländska guldåldern ställs ut permanent.

Läs mer om bagage och mellanlandningar
Läs mer om Amsterdam Airport Schiphol

Flyg från Asien:ankomst eller mellanlandning i Amsterdam 
Vid din ankomst i Amsterdam tas du emot av våra assistenter som talar koreanska, kinesiska och japanska, och de hjälper dig gärna med eventuella frågor. Om du ska mellanlanda och byta till ett annat flyg kan du använda våra självbetjäningsautomater. Maskinerna finns tillgängliga över hela Amsterdams flygplats Schiphol och de går att använda på både koreanska, kinesiska och japanska.

Läs mer om våra ruttspecifika tjänster

Automater

När du mellanlandar på Amsterdam Airport Schiphol kan du se dina flyguppgifter i en automat. Det finns ungefär 100 maskiner på hela flygplatsen, inklusive vid ingången till varje landningsbrygga. För att använda en maskin behöver du bara skanna in ditt pass, boardingkort eller flygbonuskort.

Sedan får du en automatisk uppdatering av din flygresa, inklusive avgångsgate, boardingtid och avgångstid. Om du vill kan du även ändra plats till ditt nästa flyg eller beställa en extra bekväm plats ombord.

Om du mot all förmodan skulle missa ditt flyg kan du se det alternativa flyg som du har bokats om till på självbetjäningsmaskinen. Du kan även skriva ut ditt nya boardingkort. Om du har rätt till en kupong för dryck, måltid eller telefonsamtal eller ett Reserabattbevis, kommer maskinen att erbjuda dig kupongen automatiskt. 

Läs mer om Reserabattbevis

Mellanlandning på Paris-Charles de Gaulle och London Heathrow

Paris-Charles de Gaulle
Flygplatsen Paris-Charles de Gaulle (CDG) är en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Denna flygplats kallas även Paris Roissy och ligger 25 kilometer norr om Paris.  

Paris-Charles de Gaulle har 3 terminaler:

  • Terminal 1 (CDG1) är för internationella avgångar och ankomster, förutom Air France 
  • Terminal 2 (CDG2) är för avgångar och ankomster för alla Air France-flyg och europeiska flyg för övriga flygbolag
  • Terminal 3 (CDG3 eller T3) är för avgångar och ankomster för charterflyg


Samtliga terminaler är anknutna till varandra genom en kostnadsfri skyttelbuss. Om du flyger med KLM eller AIR FRANCE, kommer du att ankomma till och avgå från terminal 2.

Läs mer om flygplatsen Paris–Charles de Gaulle

London Heathrow
London Heathrow (LHR) är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen och är även känd som BAA Heathrow Airport. Denna flygplats har 5 terminaler.

Om du flyger med KLM kommer du att ankomma till och avgå från terminal 4. Incheckningen ligger på första våningen i terminal 4. Ankomsthallen ligger på bottenplanet i terminal 4.

På London Heathrow hittar du även den exklusiva SkyTeam-loungen.

Läs mer om London Heathrow Airport

Mellanlandning på övriga flygplatser

För information om mellanlandning på övriga stora flygplatser kan du klicka på följande länkar:

Detroit Metropolitan Airport
Memphis International Airport
Minneapolis-St. Paul International Airport

Vår Destinationsguide innehåller information om flygplatser på många olika destinationer i hela världen.

Gå till Destinationsguiden
Mellanlandning på övriga SkyTeam-flygplatser 

SkyPriority

Om du reser i KLMs Business Class, eller om du är Flying Blue (eller SkyTeam) Elite Plus-medlem, kommer vi att ge dig förhandstur vid transferdisken.

Titta bara efter den röda SkyPriority-skylten för en supersmidig resa på allt fler flygplatser världen över.

På Amsterdams flygplats Schiphol hjälper vi dig även gärna med dina frågor och önskemål som rör din transfer i KLMs Crown-lounge.

Läs mer om SkyPriority