Resa med flytande tax free-varor

Planerar du att köpa tax free-varor på flygplatsen eller ombord på planet? Se till att du kontrollerar de lokala flygplatsreglerna gällande att resa med vätskor i handbagaget.
 

Resa inom Europa

På resor inom Europa kan du resa med dina flytande tax free-varor. Vätskor såsom alkohol och parfym packas och förseglas åt dig. Förseglingen är giltig i en dag. Du får inte bryta förseglingen förrän du har nått din slutdestination. Det gäller även om din resa inkluderar en mellanlandning.
 
 

Resa till eller från länder utanför EU

Om du kommer att mellanlanda på en flygplats inom EU, inklusive Amsterdam Airport Schiphol, får du ta med dig tullfria vätskor och geléer köpta på flygplatser utanför EU. När du mellanlandar på Amsterdam Airport Schiphol kommer dock dessa vätskor att kontrolleras vid gaten.

Resa till USA: du får endast ta med dig tax free-vätskor ombord som inhandlades och förseglades på Amsterdam Airport Schiphol.

Om du mellanlandar i USA eller Kanada kommer ditt incheckade bagage inte att få etiketter till din slutdestination. Vi rekommenderar att du packar alla tax free-vätskor som du har köpt tidigare i ditt incheckade bagage.

Viktigt: på andra flygplatser tillämpas alltid de lokala reglerna. Se till att du kontrollera dessa innan du reser med vätskor.